Odstav dítěte, co odmítá flašku. Jak na to?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76661
4.11.25 22:20
@AdamMoudrý píše: Více
á, už vím, kdo jsi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
epidemie cukrovky a obezity :dance: :dance: :dance:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
4.11.25 22:28

Zkusila bych různé lahvičky a kelímky, lžičku, brčko. A i různé druhy UM, třeba mu jedno bude chutnat víc. Ono to MM je sladší než UM. :roll: Ať to nabízí tatínek, ne ty, ať necítí prso. A ne když dítě řve hlady, spíš jen polohladové.
Zkoušela bych mu dávat jídlo do ruky - banán, okurek, rohlík, dýni apod., třeba to bude mít větší úspěch než kaše.
Co laktační poradkyně, většinou se vyzná i v těchto věcech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
4.11.25 22:30
@stinga píše: Více

Bohužel epidemie cukrovky a obezity není k smíchu, objevuje se často už i u dětí. Angličtina pro to má dokonce jedno slovo: diabesity. A pak tady někdo poradí pro odstavení dávat miminu sladké granko. :zed: Přitom stačí, aby krmil chvíli chlap v noci umělým mlékem, doktory doporučeným a je vyřešeno. Granko rozhodně není kojenecká strava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
4.11.25 23:34

Já bych se osobně vykašlala na snahu převést syna na UM, ale zkoušela bych trpělivě zavádět příkrmy. V 8 měsících mu jakékoliv mléko musí přestávat stačit. Proto se kojí pořád, zvláště když je k dispozici pouze jeden prs.
Nejstarší dcera taky odmítala jakékoliv příkrmy. Kaše byly fuj. Nakonec vzala na milost kupovanou směs krůtího masa s bramborem a škrábaný banán. Ale ze začátku jsem ji vždy krmila při prohlížení knížky, aby si nevšimla, že ji něco strkám do pusy. Zpočátku pozřela pouze 1-2 čajové lžičky a postupně se to lepšilo. Byla jsem trpělivá, nic jiného mi nezbývalo. Láhev s dudlíkem taky nechtěla a nikdy ji nepřijala. Vydržela i více než 12 hodin bez jídla a pití. Více jsem nevydržela já.
Druhá dcera měla zase tendenci se krmit od cca 6 měsíců sama. Byla jsem šťastná, že má o jídlo zájem. Lžičkou se samozřejmě najíst nezvládala, takže brala vše do rukou a strkala do pusy. Brambory, vařenou zeleninu, měkké ovoce jsem krájela na kostičky a dávala před ní na talířek. Jídlo bylo sice všude a muselo se po každém jídle převléct, ale byla šťastná a já s ní. Zvláště po tom martýriu se starší dcerou.
Chce to prostě zkoušet a zkoušet. Některé děti nemají rády novinky a je nutné je přesvědčit, že je to nové lepší než to původní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
5.11.25 08:25

@AdamMoudrý hele není to můj výmysl radil mi to tak pediatr v nemocnici a opravdu to pomohlo dítě si zvyklo na flašku a pak nebyl problém….obézní ani cukrovku 2 nemá takže tak. Lepší když jí než nejí to je snad jasné a není k tomu víc co dodat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
5.11.25 08:47
@Anonymní píše: Více

Ne každý chce a musí kojit i za cenu vlastního sebezničení, to za prvé.
A za druhé vyskakovat si tu na ostatní z anonymu je fakt chucpe :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.25 08:50

Všem moc moc děkuju, čekala jsem tedy větší bídu :D To poslední co chci je ho trápit, ale ráda bych si to mateřství také užívala, a už jsme opravdu psychicky na pokraji svých sil. Jal nechtěla kojit vůbec, okolí se nato netvářilo a já blbá se nechala zlomit.. Tak snad to všichni ve zdraví přežijeme :palec:
ZAKLADATELKA

• Citovat
  • Upravit
8485
5.11.25 10:39

Pokud je na tom zakl už psychicky zle, tak snad se kvůli tomu úplně nepoloží ne? Určitě už zkusila co se dalo, trpí a je si vědoma toho, že více už prostě nedá. I to se stává.
Jinak, já nepoučovala, jen jsem se zeptala, zda sis to přečetla pořádně, protože tvá odpověď (ač si to asi nechceš přiznat, ok) byla z cesty. A já alespoň narozdíl od tebe nemám problém toto napsat pod svým nickem, než “hrdinsky” přes anonym :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
5.11.25 19:13
@Jiřina a píše: Více

Pediatr se bohužel nedovzdelal, lékařské poznání se vyvíjí. Po válce, kdy byly děti podvyzivene, mělo smysl dětem sladit. Dnes určitě ne, naopak by děti měly přidaného cukru jíst co nejméně, do 3 let žádný! Bonbony, sladká pití všude rozhodně nejsou v pořádku a jsou zdrojem dětské obezity

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
5.11.25 19:14

Nejsi blbá, že jsi v prvních měsících dítě kojila, pro dítě je to určitě super. Ale teď je asi čas přestat a je to úplně v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
5.11.25 19:16

@AdamMoudrý tak radši budeš krmit dítě sondou jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
5.11.25 19:18

Ne, umělým mlékem a příkrmy jsem krmil a pohoda. Taky nepiju slazené mléko, nevím proč by mělo dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
5.11.25 19:20

@AdamMoudrý mas to rozdaný nebo co?? to dítě jíst nic jiného nechce. CHÁPEŠ TO?! asi ne viď zlato. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
5.11.25 19:22

Zkus nějaký hrníček.

• Citovat
  • Upravit
360
5.11.25 20:04

Můžu prikrmovat nastrouhaným banánem nebo strouhaným jablkem, a taky poradit se s lékařem. Rozhodně neprislazovat pití, je to v nesouladu se současným lékařským poznáním, v době rozšířené dětské obezity

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová