Kojení a následný hlad?

Anonymní
16.10.20 21:29

Kojení a následný hlad?

Prosím prosím, mám dvouměsíční miminko. Kojim s levého prsu cca 5 min. pak se začne odtahovat. Nechám odrihnout a kojim opět cca 5 min. z druhého prsu a nechám odrihnout, protože se opět začne odtahovat a kopat nožkama. Pak se snažím mu dat opět z prvního. Natahuje se po bradavce, dá si ji i do pusinky ale nesaje a místo toho se začne vztekat a bradavku pouštět. Ale když už mu nedám a dam ho třeba do postýlky tak na mě otevírá pusinku jako ze má hlad. Je to normální? Co mám dělat když prso nechce ale očividně má hlad? Prikrmy primárně nechci.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1113
16.10.20 21:38

Řekla bych že možná růstový spurt. Přečti si o tom abys zbytečně nepřestala kojit. U nás to bylo téměř přesně na dny. Radím vydržet, vydržet a dávat kdykoli chce. Dcera na mě byla nalepená během spurtu i 25h/den. :roll: Pak to přejde. :) Může ho bolet i bříško. Přikládám jeden odkaz: https://m.maminka.cz/…kojenec-dite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva.asdfghjkl
16.10.20 21:40

Zkus espumisan. Treba boli brisko a u prsa pocituje klid a ulevu, ale je porad nespokojeny.. jinak je to tezko no u tak maleho mimca na me byl maly prvni 4 mesice pricucly porad…

• Citovat
  • Upravit
3702
16.10.20 21:56

Zjus laktacni poradkyni. Rekla by ti, jestli je to opravdu brisko a určitě by více poradila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
16.10.20 21:59

Já kojila taky nonstop..kolikrát i v manduce prostě přilepený pil.. akorát já kojila tedy z jednoho prsa jak dlouho chtěl a další kojení z druhého..jakože jsem měla za to, že je zadní mléko tak jsem dávala dokud chtěl z kterého chtěl nebo spíš z obou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
16.10.20 22:01

Bolí ho brisko..

• Citovat
  • Upravit
4595
16.10.20 22:06

Nase mala (3 mesice) tohle dela, kdyz si potrebuje prdnout nebo krknout… pripadne jakoukoli jinou neprijemnost zahani prsama, ale odtahuje se, kdyz to nevyresi, co ji trapi. Jeden cas to delala pri mokry pline. Dokonce takhle zahani nudu, zacnu si s ni hrat a je po problemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.20 22:24

No když ono jde o to, že když ho k tomu prsu přiložim, tak proste nechce. Jednou dvakrát cucne a začne brecet. To mi na růstový spurt moc nesedí. A když ho k prsu prilozim jakmile začne otevírat pusinku (napr. Už po hodině) tak proste nechce a začne se vztekat. Nají se jak jsem popisovala výše (5 min z levého, 5 min z praveho) nejdříve za 3 hodin. Když ho prilozim dřív, tak se proste vzteka ale nenapije se vůbec I přesto, ze otevírá pusinku a vyplazuje jazyk.
Espumisan dávám před každým kojenim, asi moc nepomáhá budu muset zkusit něco jineho. Možná, jak tu holky psaly, bolí ho bříško. Ale já už nevim jak mu ulevit, když espu nepomáhá. Dávám mu i nahraty polstarek na bříško, masiruju, cvicim s nozickama a nic.
Zkusím se i zaměřit na ty nepříjemnosti, možná se tím taky snaží něco zahnat. Holky děkuji za rady.

• Citovat
  • Upravit
2996
16.10.20 22:44

Dudlik jsi zkousela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.20 22:54

Zkoušela, chvíli dudlá a pak do vyplivne

• Citovat
  • Upravit
14376
16.10.20 23:14

To, že miminko vyplazuje jazyk a otvírá pusu, nemusí být přece známka toho, že má hlad. Jasně, že se pricucne, je to jeho reflex, ale možná se pustí právě proto, že hlad nemá. Kdyby byl hladový i po kojení, tak bude hlavně plakat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
16.10.20 23:43

Možná to není hlad, ale nutkání cumlat (a to mají miminka fakt silné). Zvažte dudlíka - opravdu to miminko účinně uklidní. Rodeo u prsa je normální - někdy to může být bolenim bříška, protože když člověk (i dospělý) začne polykat, rozhýbou se automaticky střeva a Mimi to může vnímat jako bolest nebo nepohodu. Nenechte se vystrašit, že dudlík je zlo :-) Synovi ho sestry na šestinedělí vrazily už 2. den po porodu a kolila jsem do 10m, sám se oddudlil ve dvou letech. Dcera měla dudlík už i jako nedonošená a bez potíží. Když má dítě silnou potřebu cucat, může si začít cucat palec a to je někdy horší než dudlík (dudlíka jednoho dne prostě vyhodíte, ale palec neuriznete a není málo dětí ve školce, co sajou palec ještě v pěti letech :) ) takže radši dudlík bez palec… Nemusí to být hlad. Dudlani je pro děti nejsilnější uklidňovalo, je to reflex pro přežití (aby neumrely hladem). Držím palce, nevzdávejte kojení - trpělivost a klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.20 11:41

Díky za rady, právě odevsad slyším “otvírá pusinku, má hlad”, “vyplazuje Jazyk, dej mu najíst”, “cucá si prsty, už je zase hladovej”…je to moje první ditko, tak když poslouchám rady ostatních, mám pocit, ze musí mít hlad 🙈 jinak dudlika máme, tomu se nebráním, ale jak jsem psala, dudlá a po chvíli vyplivne

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová