Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, chci se zeptat, taky máte v noci takový hlad? A jíte svačiny nebo ne a případně co? Já kojím 4 týdny a v noci vstávám tak 2× na kojení a mívám fakt hlad a přemýšlím zda jist či ne. Kvůli mlika by to možná bylo dobré… Jak to máte vy? 😊 Děkuji!
Nene, v noci nejim ani při kojení. Nemělo by se to, tělo potřebuje v noci spát nebo aspoň odpočívat. Když budeš furt jist, bude muset trávit, půjde mu to špatně a ty budes mit pocit těžkého žaludku a špatně se vyspis ![]()
@Anetka77 Já jsem jedla, z hladu se mi totiž dělalo zle a nemohla jsem pak usnout. Stává se mi to někdy i teď, když už rok a půl nekojím
. Naštěstí si to s ohledem na váhu můžu dovolit. Jedla jsem a jím, co bylo po ruce - zbytky od večeře, chleba s něčím, jogurt s ovocem, salát caprese, prostě jsem otevřela ledničku a co tam bylo, to tam bylo… ![]()
Takový hlad jsem mívala v šestinedělí, dávala jsem si skleničku mléka.
Měla jsem to tak celé šestinedělí, začalo to už v porodnici a fakt mi to překvapilo. V životě jsem nezažila takovej hlad
a nikdy před tímto jsem se v noci hlady nevzbudila.
Jo a jedla jsem, měla jsem u postele vždy něco nachystaného-müsli tyčinku, proteinový nápoj, jogurt atd. Nedokázala bych znova usnout, opravdu mi až bolel žaludek. Po šestinedělí se to srovnalo
teď se mi to stane jen, když máme nějakou těžší noc a kojím častěji než obvykle, ale to už dávám bez jídla, ale v tom začátku to bez toho fakt nešlo.
Jo a jak někdo píše, že to zatěžuje tělo a špatně se vyspíš, tak to teda u mě neplatilo. Vůbec bych bez jídla usnout nedokázala. ![]()
Taky jsem pila mleko. Mela jsem to v tehotenstvi, obcas jsem se fakt neovladla a jedla, treba jablko, ale nekdy i normalni jidlo, no pribrala jsem 30 kg. Nakonec v sestinedeli jsem naopak vubec nemela pocit hladu
tak hsem zase rychle zhubla
S prvním dítětem jsem to tak měla od porodnice. Syn byl macík a papal by furt, tak jsem logicky musela taky více jíst. Na noční stolek jsem si večer nachystala svačinku a pití, jinak bych v noci hlady asi zemřela. Nutno říct, že na konci 6ti nedělí jsem měla asi o 20 kg méně a doktorka mě varovala, že jestli budu tak rychle a moc hubnout dál, tak přijdu o mléko. No byla jsem kost a kůže a maxi prsa
V noci jsem klidně požírala i sušenky
S druhým dítětem jíst v noci nepotřebuji. Mám chvilku po 6ti nedělí a zhubla jsem možná 5 kg a to jím zdravě a pohybu mám dost ![]()
@Zijposvem no u mě to tak je, já už nesmím v žádném případě jist po 20 hodině, jinak se celou noc prevaluju, mám špatný živý sny a je mi těžko
lépe ještě dřív, tak v 19 ideál poslední jídlo
a to jsem tedy v sestinedeli sezrala, co šlo, ale jen přes den.
@Anetka77 pokud možno v noci nejez. Tělo, resp. trávení si potrebuje odpočinout.
Pokud mas v noci hlad, navys večeři. Já vstavala k detemtak 4 roky. Za tu dobu jsem v noci jedla jen parkrat, vždy jen v případě, že jsem měla tendenci omdlit.
@Semtex píše:
@Zijposvem no u mě to tak je, já už nesmím v žádném případě jist po 20 hodině, jinak se celou noc prevaluju, mám špatný živý sny a je mi těžkolépe ještě dřív, tak v 19 ideál poslední jídlo
a to jsem tedy v sestinedeli sezrala, co šlo, ale jen přes den.
Já teda normálně taky už alespoň 2 hoďky před spánkem nejím a nikdy před tím jsem v noci hlady nevstala, ale co si budeme povídat ono šestinedělí je jinej stav
to fakt vydržet nešlo, měla jsem to i přes den. Prostě jídlo co 2 hodiny
ale jak se ustálila laktace, tak i tohle vymizelo ![]()
Řešila bych to navýšením stravy přes den, kdyby to bylo dlouhodobě. Ale v šestinedělí to asi bude normální, než si tělo navykne ![]()
Nikdá sem v noci nechodila vyžírat lednicu, první dítě kojené do roka a půl a druhý měl teď rok a mlíko jak smetana. Takže to tvý " kvůli mlíku se budu v noci ládovat " není až tak nutný
Pak budeš fňukat, že seš tlustá 🤷🏻♀️
@shadowbabe vzhledem k tomu, že jsem za celé těhotenství nabrala jen 7 kilo a domů šla z porodnice ještě hubenejsi než před otěhotněním, tak nepředpokládám nějaké horentni pribíráni… Jasně, člověk nesmí svacit čokoládu, že ano. Teď v šestinedělí co vstávám co 2 hodiny v noci a kojím přes půl hodiny, hlad opravdu přijde…
Děkuji i ostatním za názory, zařadila jsem svačiny a jsme obě spokojenější 🙏 ❤️️