Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Prosím o osobní zkušenosti. Jaká byla vaše pleť v době kojení a jaké změny se odehrály po odstavu dítěte? Trápí mě totiž akné. Kojím zhruba 13 měsíců, před porodem jsem problémy tohoto ražení neměla, ani v pubertě ne. A najednou taková spoušť. Zajímalo by mě, jestli se můžu těšit na změnu k lepšímu po odstavu, nebo spíše naopak a příčinu raději hledat jinde. Už se bojím po ránu potkat zrcadlo, natož partnera.
To by md taky zajimala souvislost.Jsem 11 tydnu po porodu, kojim a plet se mi zhorsuje vic a vic. A i vlasy mam mastnejsi…
Plet se mi hrozne zhorsila uz behem tehotenstvi a problemy mam porad i 4,5 mesice po porodu. Jsem zvedava, jestli se to casem zlepsi.
Holky, to já to měla přesně naopak! Jak jsem byla těhotná a kojila, pleť se mi vylepšila, žádné pupínky. Postupem času jak jsem přestala kojit, pleť se zas okolo menstruace zhoršuje… ![]()
Kojím skoro dva a půl roku a pleť hnusná, vlasy věčně mastný, více se potím.
Ja mam pri kojeni plet i vlasy moc pekne (krom kruhu pod ocima od nevyspani
), ale prikladam to ne kojeni, ale tomu, ze jim extra dobre jidlo, malemu je 17m, starsimu skoro 3.5, takze jedeme cerstve, casto bio, suroviny, malo soli, casto lososa a ke kazdemu jidlu aspon 2 druhy zeleniny, bylinky, orisky,…
Kolem 4 mesice po porodu se vetsinou plet a vlasy horsi, protoze prestanou pusobit ‚tehotenske hormony‘, ale to me u 2. decka ani nepotkalo…
@haslerkasladka píše:
@Levandule121 jako že po odstavu ještě horší?! no to neeeee!
Ne,
jakože po odstavení na svoji původní kvalitu! ![]()