Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, chci se zeptat, co mam dceri 14mesicu davat, kdyz odmita jakekoli UM, zkusila jsem vsechny znacky na trhu, ochucene neochucene, nic proste, nechce to!
do ted jsem vecer a rano kojila, sice malo, ale neco preci. Ale ted mliko doslo, jsem unavena, mam, neco na me leze a telo asi rozhodlo, ze uz se nehodla zatezovat tvorbou mlika
takze co ted?? Ji k snidani jogurt a k veceri mlecnou kasi, staci to jako mlecna davka?? Dik moc
@randr pokud není alergik, zkus klidně mléko.. já myslim, že ten jogurt a kaše už stačí, netřeba nutit, když nechce ![]()
@randr kámoška ted řeší podobný problém s devítiměsíčním chlapečkem a doktorka jí řekla, že ho prostě nedonutí a že mu má mlíko nahradit mléčnými výrobky..jogurty, lučina, ty mléčné kaše…tvoje malá už může klasický mlíko
Určitě kaše a jogurt stačí. Zkus nabízet ještě další věci, nasaď klasické mléko, sleduj jí, kdyby něco…
@randr
Kravské mléko nedávej!!! Jogurty, lučinu, smet. sýry to všechno ano. Večer kašičku, bude i lépe spát. UM zkus dát za 14dní znova a uvidíš. Měla jsem to samé a dnes opět pije. Jinak se kaše i ty jogurty do mléčné dávky počítají.
![]()
Malá taky nic nechtěla, teda spíš nechtěla pít z flašky, takže jsme najely víc na jogurty, sýry a kaše, od roku kaše i z kravského mléka
!Doteď krásně prospívá, ikdyž v životě neměla ani hlt UM
!
Myslím, že UM není povinnost, stačí najet na kvalitní mléčné plnotučné výrobky!
@majka 4 píše:
@randr
Kravské mléko nedávej!!!
A co jiného je UM? Usušené kravské plus nějaký vitamín…
@majka 4 proč by nemohla? My jsme na kravském mléce vyrůstali a žijeme! Nic se nemá přehánět…Nám Dr. řekl, že od roku může dítě VŠECHNO,2× jsem se ptala…
@j.a.n.i1 píše:
A co jiného je UM? Usušené kravské plus nějaký vitamín…
My sme na kravskom mlieku od 9 mesiaca a ziaden problem. Vecer ho zahustim klasickou krupicou a mala je spokojna.
Řeším naprosto stejný problém. Dr. mi řekla, že stačí, když bude jíst jogurt a mléčnou kaši. Pak mi doporučila, nedělat mléčnou kaši z vody, ale základ z UM. Případně z UM uvařit pudink. Prostě UM zamaskovat ![]()
@randr nahradila bych klasickým mlékem
Měla jsem to s holkou podobné
nenaděláš nic a za 3m potom přestala i kaše takže jsme nahradili sýry, jogurty apod ![]()
@KattyK píše: Řeším naprosto stejný problém. Dr. mi řekla, že stačí, když bude jíst jogurt a mléčnou kaši. Pak mi doporučila, nedělat mléčnou kaši z vody, ale základ z UM. Případně z UM uvařit pudink. Prostě UM zamaskovat
Zamaskovat jo
naivní paní doktorka… moje potvory jen čuchli a ani neotevřeli tlamku.
V UM není nic, co by nměla ve starvě, pokud jí tak nějak normálně, pokud jí jogurt a kaše, lučinu, sýry a td, tak UM jsou leda vyhozený peníze..