Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@AniNevim děkuji moc
moc teď nestíhám sem přispívat, spíš nakukuju ![]()
@Verca1989 Vigantol nemáme, máme jiné déčko, právě jsem slyšela už v těhotenství, že po tom bolí bříško a rovnou jsem ho nahradila. Pomeranč jsem si dnes dala, ale malá má seboreu, takže má červené fleky všude po těle, takže uvidím, zda něco poznám ![]()
@Hermio píše:
@Verca1989 Vigantol nemáme, máme jiné déčko, právě jsem slyšela už v těhotenství, že po tom bolí bříško a rovnou jsem ho nahradila. Pomeranč jsem si dnes dala, ale malá má seboreu, takže má červené fleky všude po těle, takže uvidím, zda něco poznám
Můžu se zeptat, čím jste nahradili? ![]()
@Maty1989 doporučuju Jamieson Baby D, případně Déčko od firmy Natures Aid, obojí je o mnoho šetrnější než Vigantol ![]()
@Verca1989 píše:
@Maty1989 doporučuju Jamieson Baby D, případně Déčko od firmy Natures Aid, obojí je o mnoho šetrnější než Vigantol
Na ten Jamienson jsem myslím koukala
A je to podobné složení? Mám syna 3,5m a Vigantol jsem mu dávala zatím jen asi od 2 týdnů do měsíce, tedy 2 týdny, pač mi denně minimálně jednou blinknul. Tak jsem si říkala, že to bude asi tím, pač jsem na to narazila v diskuzích. Zkusila jsem dát nedávno a bylo to v pohodě, tak bych klidně dala něco jinýho, pokud je to jak se říká třeba víc přírodní ![]()
A dr kdyžtak kejvnu, že bere Vigantol stále ![]()
@Maty1989 Já mám taktéž Jamienson. A recept od Mudr. na vigantol letěl do koše
Nechápu proč to ještě předepisujou…
@Hermio píše:
@Maty1989 Já mám taktéž Jamienson. A recept od Mudr. na vigantol letěl do košeNechápu proč to ještě předepisujou…
A za kolik jsi koupila? A jaké lékárně? ![]()
@Maty1989 Tak to ti nepovim. Dal mi ho ježíšek…Ségra ho objednává někde na Slovensku. Nevím ani kde se tu dá sehnat. ![]()
Nevěděla byste některá kde se tu dá sehnat prosím? ![]()
Ahoj, jednou jsem snědla asi 4 pomeranče za den a malá se mi osypala, pak jsem od pomerančů radši upustila, ale jelikož je miluji, tak jsem nevydržela a za týden si dala opět, ale už radši jen jeden
a vše už bylo v pořádku.
Achjo. Lhát doktorům a ještě to radit druhejm. Co je špatnýho na tom, když řeknete pravdu? Že dítě Vigantol nesneslo, bylo mu po něm to a ono a tak dáváte něco jiného. Rozumný lékař to pochopí, od debila bych odešla jinam.
@Hermio vím, že každé miminko je jiné, ale zkus nasadit probiotika. Z vlastní zkušenosti (nejdřív z 5 leté z dětské nemocnice a potom s vlastním synem) bych ti doporučila Biopron baby (ne, od dealerů biopronu jsem nikdy nedostala ani tužku, ani pro ně nepracuju
) jsou to bakterie, které mají být ve střevech a v podstatě je to sušený jogurt v tobolkách. Je tam víc kmenů než v jogurtu, ale princip dost podobnej. Obsah tobolky vysypeš na lžičku, odstříkneš trochu mml, v tom tom rozpustíš a dáš spapat. Nefunguje to okamžitě, počítej tak do týdne do dvou. Dávala jsem to Honzíkovi cca 2 měsíce, než měl ty 3 a víc se hýbal a pak se odprděl sám. A pak jsem mohla při kojení jíst i pečivo a dokonce ani zelí mu nedělalo problém. Jsou i jiné preparáty, ale většinu z nich musíš mít v lednici rovnou, nebo alespoň po otevření. Biopron v lednici být nemusí (což jsem ocenila při cestování, my se nebáli cestovat ani s malým miminkem). A ten pomeranč zkus třeba za dva týdny znova, ono se miminko hodně rychle vyvíjí a dozrává, třeba už to pak bude ok
@Hermio píše:
@AniNevim Ha tak kopřivka po pomeranči vyrazila…Kruciš
No, tak uz vis. Takze zadny citron ani pomeranc. Jeste bych opatrne zkusila mandarinku, ty jsou vetsinou „mirnejsi“. Ale udelej to s odstupem casu. Pozor na klementinky - ty budou take ostrejsi.
@Hermio píše:
@Maty1989 Tak to ti nepovim. Dal mi ho ježíšek…Ségra ho objednává někde na Slovensku. Nevím ani kde se tu dá sehnat.Nevěděla byste některá kde se tu dá sehnat prosím?
take jsem objednavala na Slovensku. Tady neprodavaji. Z netu normal objednas.
@králíkovna a v cem se doktorum lze? Kdyby vedeli vsechno od kazde matky, tak maji hlavy jak patraci balony. Proste je nezatezujeme zbytecnou informaci.
@AniNevim píše:
take jsem objednavala na Slovensku. Tady neprodavaji. Z netu normal objednas.
Na netu to má plno lékáren právě
Otázkou je, jestli to pak vyjde levněji u nás, nevo v SR ![]()