Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, může se při kojení jíst pomeranče?
Musíš to zkusit, jinak to nezjistíš
Někde to udělá problém, jinde ne…zkus kousek a uvidíš. Kojím 3týdenní miminko a pomeranč jsem měla a v pohodě ![]()
Zkus, uvidíš, zda to nějak vadí
V těhotenství i u kojení si dávám vše. Jak něco vadí, vynechám to.
Mě dítě řve furt, už nevím co mám jíst, zkoušíme všechno, břicho má stále jak buben. Netuším, jak poznám v tomto stavu, že jí vadí pomeranč ![]()
@Hermio píše:
Mě dítě řve furt, už nevím co mám jíst, zkoušíme všechno, břicho má stále jak buben. Netuším, jak poznám v tomto stavu, že jí vadí pomeranč
pomeranč ani tak nezpůsobí bolení, jako spíš to, že se po něm může dítě osypat, citrusy jsou agresivní, podobně tak jahody apod., takže bys to jistě poznala ![]()
@Hermio píše:
Mě dítě řve furt, už nevím co mám jíst, zkoušíme všechno, břicho má stále jak buben. Netuším, jak poznám v tomto stavu, že jí vadí pomeranč
tak mě napadlo, když dítko pláče…dáváš Vigantol? Ten totiž dost často způsobuje bolení
@Hermio píše:
jak pise @Verca1989 (mmch gratuluji k Barunce
, nejak mi to uniklo), nejcasteji osypky: na hrudnicku nebo oblast genitalu, co nesedi na styk s moci - drobna koprivka, obcas ostrejsi na pohmat, jindy jen cervene fleky.
Me bylo receno porodnu asistentkou, ze co jsem jedla v tehotenstvi nevadi ani pri kojeni.to co jsem nejedla, s tim zacit po troskach a sledovat reakce.
@AniNevim děkuji moc
moc teď nestíhám sem přispívat, spíš nakukuju ![]()
@Verca1989 Vigantol nemáme, máme jiné déčko, právě jsem slyšela už v těhotenství, že po tom bolí bříško a rovnou jsem ho nahradila. Pomeranč jsem si dnes dala, ale malá má seboreu, takže má červené fleky všude po těle, takže uvidím, zda něco poznám ![]()
@Hermio píše:
@Verca1989 Vigantol nemáme, máme jiné déčko, právě jsem slyšela už v těhotenství, že po tom bolí bříško a rovnou jsem ho nahradila. Pomeranč jsem si dnes dala, ale malá má seboreu, takže má červené fleky všude po těle, takže uvidím, zda něco poznám
Můžu se zeptat, čím jste nahradili? ![]()
@Maty1989 doporučuju Jamieson Baby D, případně Déčko od firmy Natures Aid, obojí je o mnoho šetrnější než Vigantol ![]()
@Verca1989 píše:
@Maty1989 doporučuju Jamieson Baby D, případně Déčko od firmy Natures Aid, obojí je o mnoho šetrnější než Vigantol
Na ten Jamienson jsem myslím koukala
A je to podobné složení? Mám syna 3,5m a Vigantol jsem mu dávala zatím jen asi od 2 týdnů do měsíce, tedy 2 týdny, pač mi denně minimálně jednou blinknul. Tak jsem si říkala, že to bude asi tím, pač jsem na to narazila v diskuzích. Zkusila jsem dát nedávno a bylo to v pohodě, tak bych klidně dala něco jinýho, pokud je to jak se říká třeba víc přírodní ![]()
A dr kdyžtak kejvnu, že bere Vigantol stále ![]()
@Maty1989 Já mám taktéž Jamienson. A recept od Mudr. na vigantol letěl do koše
Nechápu proč to ještě předepisujou…
@Hermio píše:
@Maty1989 Já mám taktéž Jamienson. A recept od Mudr. na vigantol letěl do košeNechápu proč to ještě předepisujou…
A za kolik jsi koupila? A jaké lékárně? ![]()