6týdenní kojenec a zvracení

226
24.1.16 19:44

6tydenni kojenec a zvraceni

Holky, jdu pro radu..uz jsem docela zoufala :( Mam holcicku, ve stredu nam bylo 6 tydnu a jsme na UM. Pila krasne, ale poslednich par dni mi tak 2× denne u jidla nebo po zacne zvracet a naraz vyzvraci vse, co v tu chvili vypila. Nekdy vypije treba 150ml a vse ok a pak pak treva uz po 60ml se zakucka a zvraci. Nevim, jestli se treba spatne prisaje nebo to nejak vdechne.. nevim :( Jinak neplace..I po tom zvracrni se smeje…jinak pribirame hezky. Co myslite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Kamikadze
24.1.16 20:00

150 ml v 6tydnech? tak to pila nase az tak myslim kolem 3-4 mesice:-)))

V kazdem pripade ji zkus dat trochu mensi porci, jestli i tu vyzvraci…resila bych co dal

• Citovat
  • Upravit
Kamikadze
24.1.16 20:01
@Kamikadze píše:
150 ml v 6tydnech? tak to pila nase az tak myslim kolem 3-4 mesice:-))) mozna ze i jeste dele :-DV kazdem pripade ji zkus dat trochu mensi porci, jestli i tu vyzvraci…resila bych co dal
  • Citovat
  • Upravit
ferret
24.1.16 20:03

@Simuleena Jestli vyzvrací vše, tak to v určitě není v pořádku a měl by to vědět pediatr. Napadá mě taky, jestli toho mléka na ni není moc, mně v 6 týdnech syn pil kolem 60ml, max 90ml, asi 5-6× denně. 150 ml tak v půl roce. Je to proti ostatním málo, ale třeba je tvoje dcerka taky taková.

• Citovat
  • Upravit
1220

Syn mi presne po sestinedeli zacal zvracet do oblouku az na zem. Maly tedy vzdy plakal. Nakonec jsme zjistili, ze se prejida a navic ma reflux. Zkus krmit casteji po mensich davkach a malou drz po kojeni co nejdele ve zvysene poloze ;) Kazdopadne bych se ale zminila Mudre v poradne. Ja davam jeste pred kojenim Nutriton - prasek na zhusteni mleka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1220

Jinak jak tu pisou holky, to mnozstvi co vypije tvoje mala v 6ti tydnech je opravdu strasne velke 8o my vypili tak 60-70ml.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
24.1.16 20:17

Ona prave vypije nekdy 150ml, pak treba jen 90ml…davam ji vic jen kdyz vidim, e opravdu place hlady a cuca si rucku. Nasilim to do n necpu a hlavne davame I casto odrihnout…da si trochu, odrihne…pak to dopije..Pisu si kolik za ten den vypije a na jeji vahu to mnozstvi odpovida.Jime po 2 hod. a lekarka rekla, ze ten rozestup staci kdyz spime celou noc.
Hlavne u toho nebreci…myslite, ze se opravdu muze stavat, ze jak hodne hlta, tak to blbe polkne a proto se zakucka a zvraci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
24.1.16 20:22

Neni to po dvou hodinach moc brzo. Vzdyt ji zabetonujes. To jidlo za ty dve hodky nemůže ani pořádne strávit. Mas ji na UM. To je trosku jine nez u kojenych miminek tam maminky davaji častěji. Ja si myslim, ze ji prejidas a z toho se pak pozvraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1220
24.1.16 20:24
@Simuleena píše:
Ona prave vypije nekdy 150ml, pak treba jen 90ml…davam ji vic jen kdyz vidim, e opravdu place hlady a cuca si rucku. Nasilim to do n necpu a hlavne davame I casto odrihnout…da si trochu, odrihne…pak to dopije..Pisu si kolik za ten den vypije a na jeji vahu to mnozstvi odpovida.Jime po 2 hod. a lekarka rekla, ze ten rozestup staci kdyz spime celou noc.
Hlavne u toho nebreci…myslite, ze se opravdu muze stavat, ze jak hodne hlta, tak to blbe polkne a proto se zakucka a zvraci?

Mozne muze byt vsechno ale podle me je na jednu davku proste jen prejedena. Nas malej taky jedl a sal dal a dal i kdyz uz mel dost. Proste nektere deti u kojeni neodpadnou kdyz jsou najedene. Byla bych stastna, kdyby muj syn prestal sam pit ve chvili kdy ma dost. Na jednu davku 90-150ml je proste silene moc a je divne, ze ti to doktorka posvetila. Takove mnozsti zaludek tak maleho drobecka nemuze zpracovat a je logicke, ze to vyvrati ven. Ja kojim po trech hodinach, noc celou prospi takze v noci taky nekojim. Obecne je v techto pripadech dobre ridit se takovym tim obecnym vzorcem na vypocet mnozstvi mleka na davku: 160ml/kg/den. Vysledek vydelis 7mi davkami coz odpovida vynechani nocniho kojeni a vyjde ti mnozstvi na jednu davku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
24.1.16 20:25
@Dianela píše:
Jinak jak tu pisou holky, to mnozstvi co vypije tvoje mala v 6ti tydnech je opravdu strasne velke 8o my vypili tak 60-70ml.

My pili 60-70ml ve 2 tydnech a lekarka nam tehdy rekla, ze je to malo..ze by mela pit 90ml, coz mi prislo strasne moc :( Clovek je ze vsech tech informaci tak zmateny, ze pak nevi, co jak ma byt a nema :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
24.1.16 20:27

Já bych řekla, že může mít reflux. Dávala bych ji častěji odříhnout…
Dcera ho měla taky a ještě ve dvou letech měla problém vypít víc jak 110 ml mlíka. Jakmile dostala 130, vyklopila ho všechno…
Edit, s dávkami neporadím, nikdy je UM nedávala.

Příspěvek upraven 24.01.16 v 20:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
24.1.16 20:29
@vila222 píše:
Neni to po dvou hodinach moc brzo. Vzdyt ji zabetonujes. To jidlo za ty dve hodky nemůže ani pořádne strávit. Mas ji na UM. To je trosku jine nez u kojenych miminek tam maminky davaji častěji. Ja si myslim, ze ji prejidas a z toho se pak pozvraci.

Ja prave byla u lekarky minuly tyden v PO a schvalne jsem se na to ptala na ty rozestupy pri krmeni, jestli nejsou kratke a ona mi rekla, ze ne, ze ma deficit z noci (presne takhle doslova)..tak ja nevim :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1220
24.1.16 20:31

@Brontik reflux to byt take muze ale to by zvracela i natravene mlicko treba i hodinu po jidle. My reflux take mame a davame prave ten nutriton

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1220
24.1.16 20:32

@Simuleena klidne krm po dvou hodinach ale rozhodne v mensich davakach. Minimalne to urcite zkus a uvidis zda ti bude zvracet nebo ne. Prosimte jaky mate vahovy prirustek tydne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
24.1.16 20:42
@Dianela píše:
@Simuleena klidne krm po dvou hodinach ale rozhodne v mensich davakach. Minimalne to urcite zkus a uvidis zda ti bude zvracet nebo ne. Prosimte jaky mate vahovy prirustek tydne? :mrgreen:

Dnes za cely den vypila ( od 5od rana, co je vzhuru) 700ml. Vazi 4650g.
Kdyz pije a ma dost, tak prestane a uz nechce, tak ji to nedavam.
Zvracu az po tom zakuckani…strasne to hlta, pri tom ze zakucka, z toho se ji navali a zvraci. Po tom zvraceni zase hleda a chce pit. Tak to absolutne nechapu :(
zitra zkusim jit k lekarce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna