Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Holky, jdu pro radu..uz jsem docela zoufala
Mam holcicku, ve stredu nam bylo 6 tydnu a jsme na UM. Pila krasne, ale poslednich par dni mi tak 2× denne u jidla nebo po zacne zvracet a naraz vyzvraci vse, co v tu chvili vypila. Nekdy vypije treba 150ml a vse ok a pak pak treva uz po 60ml se zakucka a zvraci. Nevim, jestli se treba spatne prisaje nebo to nejak vdechne.. nevim
Jinak neplace..I po tom zvracrni se smeje…jinak pribirame hezky. Co myslite?
150 ml v 6tydnech? tak to pila nase az tak myslim kolem 3-4 mesice:-)))
V kazdem pripade ji zkus dat trochu mensi porci, jestli i tu vyzvraci…resila bych co dal
@Kamikadze píše:
150 ml v 6tydnech? tak to pila nase az tak myslim kolem 3-4 mesice:-))) mozna ze i jeste deleV kazdem pripade ji zkus dat trochu mensi porci, jestli i tu vyzvraci…resila bych co dal
@Simuleena Jestli vyzvrací vše, tak to v určitě není v pořádku a měl by to vědět pediatr. Napadá mě taky, jestli toho mléka na ni není moc, mně v 6 týdnech syn pil kolem 60ml, max 90ml, asi 5-6× denně. 150 ml tak v půl roce. Je to proti ostatním málo, ale třeba je tvoje dcerka taky taková.
Syn mi presne po sestinedeli zacal zvracet do oblouku az na zem. Maly tedy vzdy plakal. Nakonec jsme zjistili, ze se prejida a navic ma reflux. Zkus krmit casteji po mensich davkach a malou drz po kojeni co nejdele ve zvysene poloze
Kazdopadne bych se ale zminila Mudre v poradne. Ja davam jeste pred kojenim Nutriton - prasek na zhusteni mleka.
Jinak jak tu pisou holky, to mnozstvi co vypije tvoje mala v 6ti tydnech je opravdu strasne velke
my vypili tak 60-70ml.
Ona prave vypije nekdy 150ml, pak treba jen 90ml…davam ji vic jen kdyz vidim, e opravdu place hlady a cuca si rucku. Nasilim to do n necpu a hlavne davame I casto odrihnout…da si trochu, odrihne…pak to dopije..Pisu si kolik za ten den vypije a na jeji vahu to mnozstvi odpovida.Jime po 2 hod. a lekarka rekla, ze ten rozestup staci kdyz spime celou noc.
Hlavne u toho nebreci…myslite, ze se opravdu muze stavat, ze jak hodne hlta, tak to blbe polkne a proto se zakucka a zvraci?
Neni to po dvou hodinach moc brzo. Vzdyt ji zabetonujes. To jidlo za ty dve hodky nemůže ani pořádne strávit. Mas ji na UM. To je trosku jine nez u kojenych miminek tam maminky davaji častěji. Ja si myslim, ze ji prejidas a z toho se pak pozvraci.
@Simuleena píše:
Ona prave vypije nekdy 150ml, pak treba jen 90ml…davam ji vic jen kdyz vidim, e opravdu place hlady a cuca si rucku. Nasilim to do n necpu a hlavne davame I casto odrihnout…da si trochu, odrihne…pak to dopije..Pisu si kolik za ten den vypije a na jeji vahu to mnozstvi odpovida.Jime po 2 hod. a lekarka rekla, ze ten rozestup staci kdyz spime celou noc.
Hlavne u toho nebreci…myslite, ze se opravdu muze stavat, ze jak hodne hlta, tak to blbe polkne a proto se zakucka a zvraci?
Mozne muze byt vsechno ale podle me je na jednu davku proste jen prejedena. Nas malej taky jedl a sal dal a dal i kdyz uz mel dost. Proste nektere deti u kojeni neodpadnou kdyz jsou najedene. Byla bych stastna, kdyby muj syn prestal sam pit ve chvili kdy ma dost. Na jednu davku 90-150ml je proste silene moc a je divne, ze ti to doktorka posvetila. Takove mnozsti zaludek tak maleho drobecka nemuze zpracovat a je logicke, ze to vyvrati ven. Ja kojim po trech hodinach, noc celou prospi takze v noci taky nekojim. Obecne je v techto pripadech dobre ridit se takovym tim obecnym vzorcem na vypocet mnozstvi mleka na davku: 160ml/kg/den. Vysledek vydelis 7mi davkami coz odpovida vynechani nocniho kojeni a vyjde ti mnozstvi na jednu davku.
@Dianela píše:
Jinak jak tu pisou holky, to mnozstvi co vypije tvoje mala v 6ti tydnech je opravdu strasne velkemy vypili tak 60-70ml.
My pili 60-70ml ve 2 tydnech a lekarka nam tehdy rekla, ze je to malo..ze by mela pit 90ml, coz mi prislo strasne moc
Clovek je ze vsech tech informaci tak zmateny, ze pak nevi, co jak ma byt a nema ![]()
Já bych řekla, že může mít reflux. Dávala bych ji častěji odříhnout…
Dcera ho měla taky a ještě ve dvou letech měla problém vypít víc jak 110 ml mlíka. Jakmile dostala 130, vyklopila ho všechno…
Edit, s dávkami neporadím, nikdy je UM nedávala.
Příspěvek upraven 24.01.16 v 20:29
@vila222 píše:
Neni to po dvou hodinach moc brzo. Vzdyt ji zabetonujes. To jidlo za ty dve hodky nemůže ani pořádne strávit. Mas ji na UM. To je trosku jine nez u kojenych miminek tam maminky davaji častěji. Ja si myslim, ze ji prejidas a z toho se pak pozvraci.
Ja prave byla u lekarky minuly tyden v PO a schvalne jsem se na to ptala na ty rozestupy pri krmeni, jestli nejsou kratke a ona mi rekla, ze ne, ze ma deficit z noci (presne takhle doslova)..tak ja nevim ![]()
@Brontik reflux to byt take muze ale to by zvracela i natravene mlicko treba i hodinu po jidle. My reflux take mame a davame prave ten nutriton
@Simuleena klidne krm po dvou hodinach ale rozhodne v mensich davakach. Minimalne to urcite zkus a uvidis zda ti bude zvracet nebo ne. Prosimte jaky mate vahovy prirustek tydne? ![]()
@Dianela píše:
@Simuleena klidne krm po dvou hodinach ale rozhodne v mensich davakach. Minimalne to urcite zkus a uvidis zda ti bude zvracet nebo ne. Prosimte jaky mate vahovy prirustek tydne?
Dnes za cely den vypila ( od 5od rana, co je vzhuru) 700ml. Vazi 4650g.
Kdyz pije a ma dost, tak prestane a uz nechce, tak ji to nedavam.
Zvracu az po tom zakuckani…strasne to hlta, pri tom ze zakucka, z toho se ji navali a zvraci. Po tom zvraceni zase hleda a chce pit. Tak to absolutne nechapu ![]()
zitra zkusim jit k lekarce…