Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj,
Syn má 5 měsíců, od narození trpí na zácpu, bez rourky se nevyprdí a nevykaká (až na ojedinělé situace). Nejdřív byl plně kojený, pak postupně přikrmovaný UM a teď plně krmený UM. Zkusili jsme Hipp combiotic, Bebu Comfort, Bebu HA. Situace se nezlepšila. Teď chce doktor vyloučit alergii na kravskou bílkovinu, prý se může stát, že se tato alergie může projevovat zácpou. Malý Neocate odmítá a já nejsem přesvědčená, že má alergii na kravskou bílkovinu. Jiné příznaky totiž nemá.
Proto mám 2 dotazy:
Měli jste někdo alergii na kravskou bílkovinu doprovázenou zácpou?
Pomohl Vám Neocate odstranit zácpu a rozkakat dítě?
Děkuji.
P. S. Dotaz platí i pro jiné značky mlíka na alergii na kravskou bílkovinu.
@chci_miminko já měla za to, že se alergie na BKM projevuje spíš průjmem.
a že právě Neocate je proti průjmu. Takže to teda fakt nevím. Dcera měla tuhle alergii, ale tenkrát snad tohle mlíko ještě nebylo, dávali jsme Alfaré. Dáváš malému laktobacily? Nejlepší jsou od Swissu laktobacily baby. Jinak bych zkusila třeba švestkovou šťávu ředěnou vodou, tu už by v 5m mohl. Existuje tu diskuse pro maminky s dětmi alergickými na bílk. krav. mléka. Maminky s dětmi ABKM, tak to zkus tam. ![]()
Ne přímo alergie, ale u jednoho intolerance laktozy a druhého BKM a u obou byla zácpa. Průjem až spíše ve školním věku.
A jednomu dítěti jsem dávala o jednu odměrku mléka méně na dané množství - tj. místo 4 na 120ml jen 3, to pomohlo.
@badela My zkusili vše. Vodu, Heřmánkový čaj, švestky, hrušky, šťávy, oleje do příkrmů, několik značek laktobacilů, přírodní déčko místo Vigantolu, všechny produkty na prdíky, nahřívat břicho, masírovat, cvičit, teď zkoušíme akupunkturu na čínské klinice.
Taky jsem si myslela, že se alergie projevuje průjmem. Doktor tvrdí, že okrajově i zácpou, tak hledám někoho, kdo tím prošel.
@chci_miminko Tak u našeho syna po nasazení Neocate (v 7. týdnu) po podazření na ABKM spíš zácpa. Bobek pak byl hodně tuhý a kakání ho bolelo.
ABKM se mimo jiné projevovala také spíš stolicí podobnou průjmu s příměsí krve. Po nasazení Neocate se krev objevovala stále, ale to už si myslím, že spíš bylo tím, jak byl ta stolice méně častá a hodně tuhá, tak to asi mírně poškozovalo střevo. O tom, že by byl Neocate vhodný na zácpu, jsem neslyšela.
@chci_miminko tak to máte komplikovaný, držím palce, ať najdeš někoho kdo tím prošel a třeba poradí. ![]()
@katscha Dobrý den,
máme malého kluka taky na Neocate už přes dva týdny. Stejný problém, zácpa. Upravilo se to u vás?
Děkuji předem za odpověď
@Zuany Dobrý den, neupravilo. Po vysazení Neocate se to zlepšilo, ale ne moc.
Dobrý den, můžu se zeptat jak to dopadlo? Malá má měsíc a půl a taky trpí na velkou koliku a nekaká bez rourky. Nyní jsme na nutrilonu AC, ale nepozoruji žádné zlepšení. Taky nám v dětské nemocnici navrhli Neocate a podezření na ABMK.
@chci_miminko můžu se zeptat jak jste situaci nakonec vyřešili?