Velmi dlouhé kojení

681
26.1.16 08:37

Velmi dlouhé kojení

Zdravím,
mám prosbu o radu. Můj syn (2,5 měsíce) přes den velice málo spí - je unavený, dře si očička, zívá, ale ani za nic neusne (zkoušeli jsme šum, houpání, nošení, zavinutí, kočárek,…). Je plně kojený. Pokud přes den usne u prsa, tak spí 10 minut a pak ho tlačí říhnutí, takže už neusne.
A má otázka - poslední dobou si navyknul večer usínat u prsa, ale kojení trvá nejméně hodinu a půl a moje bradavky už to nezvládají. Vždy chvíli aktivně pije a pak jen dumlá. Tak prohodím prsa, stlačuji, on usne a za pár minut je vzhůru a dožaduje se prsa. Pokud mu ho nedám, spustí hysterický řev, který jsem zatím vydržela max. 10 minut a prso vrátila, i když vím, že je najezený (na delší řvaní mi přijde moc malinký). Připadá mi, že si dospává to, co přes den nestihnul.
Nemáte nějakou radu? Takhle mi prsa odrovná…
Dudlík dát nechci, už ho jednou měl a nechtěl se pak kojit a moc nejedl.
Moc děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
26.1.16 08:39

@knupka za mě dudlík, pokud nechceš fakt trpět. Tímto si ho jen naučíš na prso a už se ho nezbavíš.. osobně bych nakojila, pak uspala jiným způsobem :think: a už není malé mimčo, dudlík už by neměl mít následky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
26.1.16 08:43
@martina.se píše:
@knupka za mě dudlík, pokud nechceš fakt trpět. Tímto si ho jen naučíš na prso a už se ho nezbavíš.. osobně bych nakojila, pak uspala jiným způsobem :think: a už není malé mimčo, dudlík už by neměl mít následky :nevim:

On je bez toho dudlíku teprve 10 dní. Když měl dudlík, plakal na prso, nechtěl ho, pořádně nejedl (krátké kojení tak 5× denně) a nepřibýval. Když jsem dudlík vzala, tak kojím 9× - 10× denně a přibírá tak, jak má. Bojím se, že když ho dám zpět, zase přestane jíst a budeme odnaučovat znovu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.1.16 08:45
@knupka píše:
On je bez toho dudlíku teprve 10 dní. Když měl dudlík, plakal na prso, nechtěl ho, pořádně nejedl (krátké kojení tak 5× denně) a nepřibýval. Když jsem dudlík vzala, tak kojím 9× - 10× denně a přibírá tak, jak má. Bojím se, že když ho dám zpět, zase přestane jíst a budeme odnaučovat znovu :roll:
:think: asi to chce najít rozumnou míru mezi dudláním na uklidnění a odhadnout, kdy má skutečně hlad :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
26.1.16 08:46
@martina.se píše: :think: asi to chce najít rozumnou míru mezi dudláním na uklidnění a odhadnout, kdy má skutečně hlad :think:

No to ano, ale mu se asi nechtělo aktivně sát u prsa, když dudlík je jednoduchý… Když ho měl, tak na prso hystericky křičel a bojkotoval ho… A to musel mít hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
26.1.16 08:47

Rozhodně dudlik! Známá to takhle tak dělala s dcerou a pak uspávala roční dítě hodinu na prsu to se budila desetkrát za noc jen proto, že chtěla prso. Na tohle ho fakt neuč. Vím, že to není jednoduchý, ale čím dřív to zatrhneš tím líp pro vás oba..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
26.1.16 08:47

A taky nevím, jestli se dudlík a kojení nemátlo tím, že kojím přes kloboučky a ten tvar je dost podobný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
26.1.16 08:48

@knupka Tak přes den dudlík nedávat, stále kojit 10× denně, večer nakojit a dát dudlík. Jsem celkem protidudlová, ale v tomto případě bych ho dala. Pokud to bude mít špatný vliv na kojení, tak ho dávat přestaneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
26.1.16 08:48
@knupka píše:
Zdravím,
mám prosbu o radu. Můj syn (2,5 měsíce) přes den velice málo spí - je unavený, dře si očička, zívá, ale ani za nic neusne (zkoušeli jsme šum, houpání, nošení, zavinutí, kočárek,…). Je plně kojený. Pokud přes den usne u prsa, tak spí 10 minut a pak ho tlačí říhnutí, takže už neusne.
A má otázka - poslední dobou si navyknul večer usínat u prsa, ale kojení trvá nejméně hodinu a půl a moje bradavky už to nezvládají. Vždy chvíli aktivně pije a pak jen dumlá. Tak prohodím prsa, stlačuji, on usne a za pár minut je vzhůru a dožaduje se prsa. Pokud mu ho nedám, spustí hysterický řev, který jsem zatím vydržela max. 10 minut a prso vrátila, i když vím, že je najezený (na delší řvaní mi přijde moc malinký). Připadá mi, že si dospává to, co přes den nestihnul.
Nemáte nějakou radu? Takhle mi prsa odrovná…
Dudlík dát nechci, už ho jednou měl a nechtěl se pak kojit a moc nejedl.
Moc děkuji za rady.

Pokud neches dat dudlik, tak moc moznosti nemas. Ja pri dudlani prsa vytahla prso a dala dudlik a usnula hned. Je to lepsi nez aby si navykla na hodiňove dudlani prsa, casem by to delala v noci porad.

Příspěvek upraven 26.01.16 v 08:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
26.1.16 08:49
@knupka píše:
A taky nevím, jestli se dudlík a kojení nemátlo tím, že kojím přes kloboučky a ten tvar je dost podobný.

A v prvé řadě bych se snažila odbourat ty kloboučky, ale to spíš za pomoci nějaké LP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.1.16 08:49
@knupka píše:
No to ano, ale mu se asi nechtělo aktivně sát u prsa, když dudlík je jednoduchý… Když ho měl, tak na prso hystericky křičel a bojkotoval ho… A to musel mít hlad.

chce to vyzkoušet - minimálně večer bych mu ten dudlík fakt dala - mám dítě, které s dudlíkem usíná právě proto, že jsem odmítala nechat spát u prsa.. jinak dudlík nemá. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
26.1.16 08:50

Ach jo, asi mi nic jiného nezbyde, ale protrpěla jsem těch 10 dní bez dudlíku, protože to byly hrozné scény, jak byl už na tom závislý a znovu jsem si to procházet nechtěla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
@knupka píše:

Tak zeus kloboucky, ja je mela 3 tydny a pak jsem nabizela jen prso a bez problemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
@martina.se píše:
chce to vyzkoušet - minimálně večer bych mu ten dudlík fakt dala - mám dítě, které s dudlíkem usíná právě proto, že jsem odmítala nechat spát u prsa.. jinak dudlík nemá. :think:

A má ho jen večer? Protože náš prcek má problém usnout i přes den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
26.1.16 08:51
@blumen píše:
Tak zeus kloboucky, ja je mela 3 tydny a pak jsem nabizela jen prso a bez problemu.

Zkoušela jsem, ale zatím se mu nedaří přisát a hodně se zlobí, jsou to fak hysteráky :roll:. Navíc mám teď dorasované bradavky i přes kloboučky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová