Kojení a spaní v posteli - novorozenec

308
28.4.23 19:33

kojeni a spaní v posteli - novorozene

Ahoj holky, mám týdenní miminko a málo mléka. Laktacni poradkyně mi řekla, ze mám spát s miminkem v posteli, udělat všechno zaopatreni a být kůži na kůži s nim přes noc a prso mít, jako takový allinclusive :D, proste kdykoli cokoli kolik chce. Ze se tím spustí laktace rychleji. Včera jsem tatku vyhnala do vedlejšího pokoje - nenamítal, věřím ze byl rad :lol: a zkusili jsme to a musím říct, ze se mi to nejen líbilo, ale po týdnu jsem se i vyspala. Dnes jsem i o něco více nakojila (vážím), jestli je to určitě tím to 100% nikdo neví, ale je to pokrok.. Dnes jsme byli poprvé u pediatra a tam mi to tedy úplně pomluvili, jaký je to nesmysl, ze se dítě muže zadusit peřinou nebo ho já vyčerpáním zalehnu, což se mi moc nezdá a že si na to zvykne a nebude chtít být v postýlce…
Jaký na to mate názor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36173
28.4.23 19:39

Já tak měla obě děti, přes den se mnou v posteli a usínaly u kojení a na noc jsme je teda pak po nakojení dávala do postýlky vedle postele, protože by jsme se tam nevešli a já se chtěla vaspat. Že se udusí peřinou, nebo je zalehneš je podle mě nesmysl, to by jsi musela být uplně mimo. Já teda nedávala peřinu, ale kolem obložila aby se nekutálelo, nebo ho můžeš mít v hnízdě jestli se bojíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
28.4.23 19:44

To jsou nazory jak za krale klacka :lol: Co je prirozenejsi pro dite - spat u mamy nebo samo v postylce? :lol:
Ano, je potreba dodrzovat par zasad bezpecnosti - nechodit spat pod vlivem alkoholu, drog ci leku a prikryvat se jen cca do pasu, kolem tebe by nemely byt jine deky/polstare (spoustu info o spolecnem spani najdes treba na ig wellbabing). Ja si maleho vzala k nam v jeho 2 mesicich a spal s nami do odstavu v necelych 16 mesicich a bylo to skvely - dobre jsem se vyspala a proste jsme se radi s manzelem probouzeli rano i s prckem, byl vzdycky tak roztomilej po ranu :lol: Meli jsme zabrany na posteli, takze kdyz mel nocni party nebo hodne cestoval, tak to bylo vzdy bezpecne.
Uprimne pokud clovek neni vycerpanej do bezvedomi, tak si nedokazu predstavit, jak bys ho zalehla, ja byla jak radar a vedela jsem o kazdem pohybu malyho.

Ted mu jsou dva, spi ve sve posteli vedle nasi a v noci si preleze k nam, kdyz chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
28.4.23 20:06

Je to nesmysl. Naopak správné společné spaní má benefity pro matku i dítě.
Dítě si nezalehnes, pokud nejsi opilá či sjetá, vyčerpaná na smrt nebudeš díky tomu, že můžeš u kojení spát. Jsou výzkumy na to, že tělesný kontakt naopak snižuje riziko SIDS, protože vydechovany vzduch matky a pohyby hrudníku mohou dítěti znovu „nahodit“ dech při pauze.
ALE v posteli by neměly být žádné zbytečné látky, deky, žádné mantinely, plyšáci, dečky. Jen polštář, těsné povlečení a těsně povlečená peřina. Dítě neprikryvat až ke krku a ideálně do spaciho vaku misto volné prikryvky. Zkrátka mít spaní uzpůsobené tak, aby se dítě nemělo kam zaborit a co si pretahnout přes hlavičku. To ovšem platí i pro spaní v postýlce.
Jo a manžela bych rozhodně z postele nevyhanela, to bych radši objednala větší postel, ale to je vaše věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37233
28.4.23 20:13

Blbost, pokud nejsi úplně k smrti vyčerpaná, ze bys odpadla do bezvědomí, tak si dítě nezalehnes, mas nějaký pud. Já takhle spim s dětmi od narození, dokonce spi mezi mnou a manželem a nikdy sme ani jedno dítě nezalehli ani nepridusili :lol: posledni dceru už sem si do postele brala i v porodnici, na to kojení a vyspani se je to nejlepší. Prso mám jako takovou samoobsluhu a minimálně u dcery nepamatuju, ze bych prožila nějakou bezesnou noc, byla ráno mrtvá apod. Leda když byla nemocná a měla horečky, to sem si netroufala poradně usnout :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14849
28.4.23 20:14

A proč jsi vyhnala z té postele manzela? 8o Jinak my spime se dvěma dětmi a nestezujem si :lol: (teda když nas kopou, tak jo, ale jinak jsou to mazlíčci :* )

Pokud neberes nějaké léky ovlivňující stav mysli a vedomi nebo nepozivas nadměrně alkohol či drogy, tak s ditkem spát můžeš.

Jinak tedy se přiznám, ze se mi občas v noci bohužel stane, ze malého prikryju i přes hlavu :oops: přece jen jsem unavená a spím, ale on dá vždycky zretelne na vedomi, ze se mu to nelibi :oops:

Jediná nevýhoda toho společného spaní pro mě je, ze se nemohu prikryt a musím spát jakoby odkryta od prsou nahoru, když u jednoho prsa je vždycky miminko :zed: je mi jednak strašná kosa, ale jak spím, neumím se prikryt, a pak jsem vždycky rada spala přikrytá až po uši a chybí mi to :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
28.4.23 20:15

Mám miminko u sebe od příchodu z porodnice, zpočátku taky kvůli přibývání a rozjetí laktace. Teď tak spíme, protože nâm to vyhovuje. Spíme bez polštáře, malý má svou dečku a já se přikrývám jen k pasu, abych svojí peřinou omylem nepřikryla i malého. A spím vždycky na boku čelem k němu - kdybych se náhodou nevědomky převalila, aby to bylo směrem od něj, ne na něj.
A je to perfektní, už je větší, takže v noci přebaluju jednou a ráno ani nevím, kolikrát chtěl nakojit.
Jinak muže není třeba vyhazovat, jen měj miminko na straně dál od muže, jestli máš strach, aby ho on nezalehnul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25151
28.4.23 20:28

Nesmysl, neznám případ, že by matka zalehla svoje dítě. Se mnou spaly v posteli všechny tři děti a v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25151
28.4.23 20:30

@Semtex To přikrývání jen k pasu jsem řešila fleeskou na zip, kterou při kojení bleskově rozepnes a pak zase zapneš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25151
28.4.23 20:34
:?
@Kriss Tina píše:
Blbost, pokud nejsi úplně k smrti vyčerpaná, ze bys odpadla do bezvědomí, tak si dítě nezalehnes, mas nějaký pud. Já takhle spim s dětmi od narození, dokonce spi mezi mnou a manželem a nikdy sme ani jedno dítě nezalehli ani nepridusili :lol: posledni dceru už sem si do postele brala i v porodnici, na to kojení a vyspani se je to nejlepší.Prso mám jako takovou samoobsluhu a minimálně u dcery nepamatuju, ze bych prožila nějakou bezesnou noc, byla ráno mrtvá apod. Leda když byla nemocná a měla horečky, to sem si netroufala poradně usnout :D

Hele já taky a kolem bočnice jsem ji z polštáře srolovala chránič, aby mi neprostrcila hlavičku nebo ruku ven a vytvořila jsem ji takový hnízdečko. :mrgreen: Ještě jsem měla klapky na očích kvůli nočnímu světlu na pokoji a sestřičky se vždycky smály, že jsem jak v letadle. Jedna se mi dokonce omlouvala, když viděla, jak si tam spokojeně chrnime, že musí změřit teplotu. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16921
28.4.23 20:49

Syn spí v postýlce, ale když se během noci vzbudí, původně jsem ho uspala a vrátila do postýlky, později jsem kojila vleže a spali jsme dál. Taťka je s náma, určitě bych ho nikam nevyhnala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14849
28.4.23 20:54
@MartinaIrena píše:
@Semtex To přikrývání jen k pasu jsem řešila fleeskou na zip, kterou při kojení bleskově rozepnes a pak zase zapneš

Ha vidíš to mě nenapadlo, musím si nějakou pořídit :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:. Ale tak hlavně že batoleti dávám už druhým rokem na spaní vždy flisovy overal, protože spi odkryté a perinu nechce :zed: :zed: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Beruska97
28.4.23 20:58

Asi co doktor, to jiný názor, já takhle spala s malým i když jsme byli hospitalizovaní a ráno nás doktorka budila na vizitu (zaspali jsme :oops: ) a ještě se omlouvala že nás musí budit když tak hezky spíme. :mrgreen: bála jsem se že dostanu sprda a ne :mrgreen: ale už jsem od toho upustila, kojení vleže nám nešlo a párkrát se mi stalo že jsem na malýho hodila peřinu nebo se rozmachla a drcla do něj, byla jsem z toho akorát na nervy takže už je se mnou jen nad ránem když se vrtí a chci aby ještě dospával

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
28.4.23 21:02

Všechny děti jsem měla od porodnice v posteli a žijí.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
28.4.23 21:06

Já tedy i muže mám normálně v posteli. V noci jsem přehazovala dítě ne sebe.
A tedy spala jsem čelem k němu, ještě mu nohama dělala takovou kolíbku ( na boku spím do S a ruku mám pod hlavou. V noci se tedy nehýbu, dítě spí čelem ke mně na boku s prsem k dispozici ( používala jsem flanelku z Lidlu, prso se tam ok dalo protáhnout.
Občas ze začátku trpěly kyčle tím nepohybem v noci, ale to pravé řešila ta výměna stran při kojení :)
Poslední děti spaly se mnou už v porodnici a to úplně poslední už ani doma nemělo žádnou postýlku :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure