SOS - uklidníte mě?

97
28.4.23 14:14

SOS - uklidníte mě?

Ahoj holky, možná vám budu připadat jako idiot, ale potřebovala bych uklidnit nebo napsat váš názor.
Mám týdenní miminko, všechno v pořádku, ale chtěla jsem jej dat odříhnout přes rameno, a když jsem jej vrátila, byl lehce modrý, ale normálně dýchal, spinkal dál. Jsem teď úplně v tranzu, jestli jsem mu mohla nějak ublížit, mám někam jet, když jsem jej nemusela ani rozdychavat ani poté neplakal, ale dychal a spal normálně dal nebo co 🙈. Prosím napište mi, že jsem mu právě neodkrvila mozek a neublížila mu :oops: (píšu s nadsázkou, ale opravdu mám strach)

Příspěvek upraven 28.04.23 v 14:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1239
28.4.23 14:21

Probůh, však jsi ho snad neškrtila, ne? Jak by se to mohlo stát, že bys mu odkrvila mozek? To jsi ho neslyšela po celou dobu dýchat, když jsi měla jeho hlavičku u své hlavy? 8o Však nemusíš dávat odříhávat pres rameno, to na něj nevidíš, zkoušej v jiné poloze třeba :) Je nejspíš nereálné, aby se stalo to, z čeho máš strach ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
28.4.23 14:22

Tys mu určitě neublížila, ale jestli byl modrý, zajela bych si k pediatrovi, pro klid duše, že se mu dostává dost kyslíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
28.4.23 14:38

Omlouvám se za hysterčení, ale vyděsilo mě to. Pak jsem se uklidnila, jelikož celou dobu byl vklidu a jak jsem si ho vrátila, tak normálně dýchal a spinkal dál. Zřejmě dýchal i celou dobu, jen si to teď prostě neuvědomuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
28.4.23 14:42

Zkus zavolat na dětskou pohotovost.

• Citovat
  • Upravit
15436
28.4.23 14:42
@VeraPec1 píše:
Omlouvám se za hysterčení, ale vyděsilo mě to. Pak jsem se uklidnila, jelikož celou dobu byl vklidu a jak jsem si ho vrátila, tak normálně dýchal a spinkal dál. Zřejmě dýchal i celou dobu, jen si to teď prostě neuvědomuji.

Tak jako tak bych se poradila s pediatrem. Promodrání může ukazovat i na problém se srdíčkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14849
28.4.23 14:58

Taky si nemyslím, že bys mu ublížila tím, že ti ležel na rameni. Ale ta modrá barva není sranda, určitě to konzultuj s lékařem. Pokud teď už není pediatr v ordinaci, zavolala bych na pohotovost. Monitor dechu doma máte?

Jinak souhlasím i s tím, že miminko nemusí odříhávat na rameni. Mně děti odříhávaly prostě v poloze, kdy měly hlavu výš než tělo. Mám 4 děti a to odříhávání na rameni jsem se prostě nikdy nenaučila.

Držím palce, ať je miminko v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
28.4.23 15:06

Tak modra barva by me taky vydesila 8o Ted uz ma normalni barvu..? Jestli ano a uz se to nebude opakovat, je mozne, ze to byl nejaky chvilkovy nedostatek kysliku a urcite nemel nic spolecneho s polohou na rameni…ale taky by me to vydesilo. Moje deti treba menily barvu, kdyz tlacily do plenky :D Ale to byly spis cerveny, nez modry..

• Citovat
  • Upravit
1239
28.4.23 15:07

To je v pořádku, že Tě to vylekalo. Taky jsem šílela, když monitor dechu na plenku poprvé udělal falešný poplach, že prcek nedýchá, já přitom pozorovala, jak se mu zvedá bříško. Člověk je v té situaci mimo. Možná fakt, jak píšou holky, někam zavolej, pro klid ;-) a miminko pozoruj. Držím pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
28.4.23 15:29

Barvu měl hned normální, jak jsem ho vrátila, predtim taky. Jinak je úplně vpohode, najedl se, usnul (jako vždycky). Přes rameno jsem dávala, protože jinak si proste neodbrne, ale teď už jej tak nedam. Manžel říkal, ze mu přišel spis červený a ne modrý, mě to přišlo spis do modra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
28.4.23 16:08

Pokusem o odříhnutí jsi mu určitě neublížila. Každopádně já jsem taky zpočátku měla strach o všechno, týden je strašně maličké miminko, takže nic nezkazíš, když buď zkusíš zavolat k pediatrovi nebo na pohotovost, případně zajet, jestli to nemáte daleko. Já bych radši přetrpěla divné pohledy personálu případně, nebo kecy sester, abych věděla, že je vše v pořádku. Zmodrání v obličeji zas úplně standard není.
PS - jak píšou holky, s tím říháním, není to třeba tolik hrotit. Plyny jsou nepříjemné, ale hodně dětí si takto stejně ani neodříhne. Já si snad nepamatuji, že by si syn kdy jako miminko odříhl. Prostě mu to nešlo nebo nebylo co… Postupně jsem zjistila, že takových dětí je víc, kdy maminky nějaké nošení na rameni vzdaly a jsou to zdravé děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
28.4.23 16:45
@VeraPec1 píše:
Barvu měl hned normální, jak jsem ho vrátila, predtim taky. Jinak je úplně vpohode, najedl se, usnul (jako vždycky). Přes rameno jsem dávala, protože jinak si proste neodbrne, ale teď už jej tak nedam. Manžel říkal, ze mu přišel spis červený a ne modrý, mě to přišlo spis do modra.

Už jsi někam zavolala? Udělej to. Je strašně maličkej, že teď má barvu dobrou a že dýchal je fajn, ale nic to nemění na tom, že pokud pri změně polohy měl problém s okyslicenim, může tam být nějaký problém a to posoudí pouze dětský lékař, ať už pediatr nebo v nemocnici. Rozhodně bych u takto malého dítěte nic takového nepodcenovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
29.4.23 08:27
@VeraPec1 píše:
Barvu měl hned normální, jak jsem ho vrátila, predtim taky. Jinak je úplně vpohode, najedl se, usnul (jako vždycky). Přes rameno jsem dávala, protože jinak si proste neodbrne, ale teď už jej tak nedam. Manžel říkal, ze mu přišel spis červený a ne modrý, mě to přišlo spis do modra.

Tak jak jste dopadli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky