Hlen ve stolici 2,5 měsíčního miminka

9
28.4.23 09:16

Hlen ve stolici 2,5 měsíčního miminka

Hezké dobré ráno,
potřebuji prosím poradit, než začnu plašit a vyvolávat doktorce, která ještě jako naschval má dovolenou 😞
Můj skoro tři měsícni syn má hlen ve stolici.
Nikdy ho tam nemival. Syn je plně kojený.
Stolice byla dříve žlutá a vypadala jako michana vajíčka, ale v poslední době, nedokážu odhadnout kdy, se k ni přidal zapách ahlen a škrondání v brisku.
Syna výjimečně trápí prdy, naštěstí žádné koliky.
V tomto týdnu mel 2× asi bolení bříška, kdy hodně plakal, ale po cvičení už to bylo zase dobré, přešlo to asi za 10minut.
Nechci něco zanedbat nebo ho nějak trápit pokud mu něco je.
Vyhledala jsem si vsehcno možný od ABKM po intolerance laktozy, ale nic z příznaků úplně nesedí.
Miminko se kojí v pořádku, nekrouti se u toho.
Někdy si prdne a vyjede z něho i pěna.
A já zacinam panikarit, protože je to moje první dite a bojim se. Hezké dobré ráno,
potřebuji prosím poradit, než začnu plašit a vyvolávat doktorce, která ještě jako naschval má dovolenou 😞
Můj skoro tři měsícni syn má hlen ve stolici.
Nikdy ho tam nemival. Syn je plně kojený.
Stolice byla dříve žlutá a vypadala jako michana vajíčka, ale v poslední době, nedokážu odhadnout kdy, se k ni přidal zapách ahlen a škrondání v brisku.
Syna prdi hezky, naštěstí žádné koliky.
V tomto týdnu mel 2× asi bolení bříška, kdy hodně plakal, ale po cvičení už to bylo zase dobré, přešlo to asi za 10minut.
Nechci něco zanedbat nebo ho nějak trápit pokud mu něco je.
Vyhledala jsem si vsehcno možný od ABKM po intolerance laktozy, ale nic z příznaků úplně nesedí.
Miminko se kojí v pořádku, nekrouti se u toho.
Někdy si prdne a vyjede z něho i pěna.
A já zacinam panikarit, protože je to moje první dite a bojim se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
28.4.23 09:46

Zkuste vysadit vse mléčné q uvidíte. To je asi nejlepší řešení. Někdy stačí jen hlen ve stolici q je z toho abkm.
Kdyby se objevila i krev tak bych zasla k dr. ale teď bych vysadila mléko ale fakt hlídat v čem je a v čem není. U nás to taky tak bylo, jen hlen a abkm jak vyšitá

• Citovat
  • Upravit
9
28.4.23 09:56

Dobře. Zkusím to vysadit. Snad se zadari.
V tom případě pokud by to pomohlo tak se jedna o ABKM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3507
28.4.23 11:03
@Elenne píše:
Dobře. Zkusím to vysadit. Snad se zadari.
V tom případě pokud by to pomohlo tak se jedna o ABKM?

Nejspis ano, ale jestli vam jde o nejaky „laboratorni dukaz“, je to s ABKM slozite… Vetsina deti ma totiz klasicke alergologicke testy (protilatky i kozni test) negativni… Vetsinou jde o lokalni reakci ve streve. Nekdy byva zvyseny pocet urciteho druhu bilych krvinek (eosinofilu), ale ne vzdy, takze brat mu kvuli tomu krev pokud dieta zabere, to bych jen pro to potvrzeni nedelala… Navic kdyz bude kompenzovany, pocet eosinofilu se postupne upravi na normal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3507
28.4.23 11:08

Jinak jeste vzhledem k tomu, ze problemy se objevily az koncem sestinedeli a dite je plne kojene, tak se chci zeptat, jak jste rodila - jestli dite nebylo nahodou treba jen jednorazove vystaveno klasickemu UM…? To ho totiz mohlo senzitivizovat… U nas naprosto stejny prubeh ;) Rodila jsem cisarem, dve noci jsem byla bez ditete a presto, ze mleko jsem mela hned (porod se spustil prirozene odtokem vody) a tvrdili mi, ze ho neprikrmuji, evidentne opak byl pravdou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
28.4.23 13:34

Ano, miminko bylo prikrmovano a to ikdyz jsem odešla z porodnice tak do sestineděli jsem kojila a dokrmovala UM a poté co mel vyšší váhový příbytek, tak jsem zacla jenom kojit.
Rodila jsem přirozeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky