Syn ukazuje zvláštní způsobem

Anonymní
26.4.23 20:02

Ukazuje zvláštní způsobem

Ahoj maminky,
za pár dnů mému synovi bude 13 měsíců. Dlouho jsem řešila jeho absenci ukazování, jakožto jeden z důležitých milníku správného vývoje. Syn není zrovna nejrychlejší dítě, co do zdatnosti. Stále nechodí, ale obchází (což nijak výrazně neřeším, je čas), ale hlavně před dvěmi týdny začal ukazovat specifickým způsobem, který jsem zatím u dětí neviděla. Spojí si palec a ukazováček do takové šťopičky (salty bae styl :lol: ) a takhle na něco ukáže. Jak začínaly s ukazovaním vaše děti a kdy?
Syn je moc veselé dítě, ale je pravdou, že zatím moc nerozumí, nechápe, co po něm chci. Sem tam něco napodobí. Žvatlá si, ale naučené slovo “máma” pro něj zatím nemá význam a neví, co znamená. Zatím určitě nechci plašit, ale spíš mě zajímá, jak na tom byly vaše děti.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
26.4.23 20:08

Ukazovala ukazováčkem. Kolem roka
Hned jsme toho využili a komentovali všechno na co ukázala.
Někde to vidět musel. Jde o ukazování?
Zkuste ho napodobit ale správně?
:nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.4.23 20:11
@Anonymní píše:
Ukazovala ukazováčkem. Kolem roka
Hned jsme toho využili a komentovali všechno na co ukázala.
Někde to vidět musel. Jde o ukazování?
Zkuste ho napodobit ale správně? :nevim:

Určitě to nikdy neviděl. Ukazujeme mu věci samozřejmě správně ukazováčkem. :nevim:
Jinak ukazováček umí perfektně používat. Mačká s ním čudlíky, sbírá drobky na zemi :lol:, jen prostě u ukazování ho nechce zapojit samostatně. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
22842
26.4.23 20:11

Limit na ukazovani je 18 mesicu, takze ma cas. Ukazovani je hlavne nastroj komunikace, takze jde o to, jestli tim ukazovanim komunikuje a sdili pozornost. Ale fakt je jeste more casu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.23 20:13
@Oriseka píše:
Limit na ukazovani je 18 mesicu, takze ma cas. Ukazovani je hlavne nastroj komunikace, takze jde o to, jestli tim ukazovanim komunikuje a sdili pozornost. Ale fakt je jeste more casu.

Jasně. Mám strach z PAS, proto to téma. Ukáže, většinou tomu dá nějaký svůj název “ta, da, ba” a podívá se na mě. Ne, ale vždy.
Záleží.

• Citovat
  • Upravit
7221
26.4.23 20:20

Já bych z toho nedělala takovou vědu. Dcera nám zase tleskala špatně, na hřbet ruky. Drželo ji to asi do :think: :think: 14m. Zaručeně umí něco co by se dalo vyzvednout. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
26.4.23 20:27

Syn bude mít rok a půl a začal ukazovat nedavno teprve :nevim: Ale třeba nábytek už obcházel 10 měsících. U prvního syna si ani nepamatuji kdy ukazoval, asi jsem to ani neřešila. Chce to čas. Nedělala bych z toho vědu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22842
26.4.23 20:29
@Oriseka píše:
Limit na ukazovani je 18 mesicu, takze ma cas. Ukazovani je hlavne nastroj komunikace, takze jde
@Anonymní píše:
Jasně. Mám strach z PAS, proto to téma. Ukáže, většinou tomu dá nějaký svůj název “ta, da, ba” a podívá se na mě. Ne, ale vždy.
Záleží.

Deti se vyvijeji skokove. Nema cenu resit, kdyz je tak maly. Podle toho, co pises, tak tam nic divnyho nevidim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14860
26.4.23 20:47

Vubec nejde o styl ukazovani. Je v podstate jedno, jestli ukazuje ukazovackem, nebo treba vareckou. Proste jde o to, ze nejak ukazuje, jako nastroj komunikace. Byla bych v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
26.4.23 21:17

Už jsem to u několika dětí viděla, není to nic zvláštního.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.4.23 22:10
@Katherine811 píše:
Syn bude mít rok a půl a začal ukazovat nedavno teprve :nevim: Ale třeba nábytek už obcházel 10 měsících. U prvního syna si ani nepamatuji kdy ukazoval, asi jsem to ani neřešila. Chce to čas. Nedělala bych z toho vědu :)

Děkuji za komentář. :srdce:
Jak je na tom syn nyní s řečí? Četla jsem, že děti, co ukazují později, začnou i později mluvit. Ale kdo ví. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.4.23 22:12
@Katherine811 píše:
Syn bude mít rok a půl a začal ukazovat nedavno teprve :nevim: Ale třeba nábytek už obcházel 10 měsících. U prvního syna si ani nepamatuji kdy ukazoval, asi jsem to ani neřešila. Chce to čas. Nedělala bych z toho vědu :)
Děkuji za komentář. :srdce:
Jak je na tom syn nyní s řečí? Četla jsem, že děti, co ukazují později, začnou i později mluvit. Ale kdo ví. :nevim:
@Janča6 píše:
Vubec nejde o styl ukazovani. Je v podstate jedno, jestli ukazuje ukazovackem, nebo treba vareckou. Proste jde o to, ze nejak ukazuje, jako nastroj komunikace. Byla bych v klidu.
Jo, teprve začíná. Dnes už ukazuje o něco víc než včera a stále se to stupňuje. Třeba si přijde i na ukazovák. :lol:
@Janli píše:
Už jsem to u několika dětí viděla, není to nic zvláštního.

Děkuji. :hug:
První dítě a neustálý strach, že se něco děje. Asi bych se měla dat víc do klidu. :roll:

• Citovat
  • Upravit
4731
26.4.23 22:33

Ale u ukazovani nejde o to, jestli ukazuje ukazovackem, ale ze proste ukazuje, i kdyby to melo byt tak, ze te vezme za rukav, nekam te dotahne a bude na to kyvat hlavou…dulezite je, ze ti tim neco sdeluje, ze neco chce, ze musis neco videt apod..je to uplne v poradku a ve 13m obchazet je take v pohode, rozhodne nechodi vsechny deti v roce a musim rict, ze i znam matky, co proto delaly vsechno, tahaly dite jak orangutana, neustale povzbuzovani a vymysleni blbosti..zacne chodit, az bude mit spravne posilene vsechny svaly, radsi, at je to pozdeji, nez pak problemy s pohybovym aparatem..chodit sam bez drzeni by mel do 18ti mesicu, takze more casu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6974
26.4.23 22:42

Aktuálně syn, 16 měsíců, taky neukazuje. Tak nějak to vůbec neřeším. Řekne už xy slov, když dané slovo říká, na věc kouká.
Těch cest je prostě více.. Nečinila bych z toho žádné závěry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
26.4.23 23:39

Dcera taky vyloženě neukazovala. Měla pocit, že přesně vím co chce (na co kouká) v roce a půl jsem se jí fakt snažila vysvětlit, že mi to má ukázat rukou. Že to je snazší…

Nakonec pochopila a začala ukazovat celou rukou. Teď ukazuje furt, akorát nevím, kde přišla na to, že se ukazuje prostředníkem.

Nevím o nikom, kdo by ukazoval jinak než ukazováčkem. Takže ani nevím odkud to okoukala. :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí