Syn ukazuje zvláštní způsobem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3056
27.4.23 00:08

Dcera určitě nějaký čas ukazovala celou dlaní s roztaženýma prstama. Asi dost dlouho, protože pamatuju, že jsem dumala co označit do dotazníku v 18 měsících.
Místo paniky, že je něco špatně, jsem z toho měla legraci, protože u toho ještě vždy přidřepla a vypadalo to naléhavě, jak když mně chce ukázat Yettiho.
Kliiidek, neděje se s ním nic špatného!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
27.4.23 06:41
@Anonymní píše:
Děkuji za komentář. :srdce:
Jak je na tom syn nyní s řečí? Četla jsem, že děti, co ukazují později, začnou i později mluvit. Ale kdo ví. :nevim:

Tak žvatla máma táta bába, zvuk auta třeba a tak různě. První syn se mi pořádně rozmluvil až ve školce. Tak uvidíme. Já tohle nikdy neslyšela třeba no. Že když ukazují později, že začnou i později mluvit. Jinak je ve všem strašně šikovnej a rozumí mi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.23 07:15
@KeckaJ píše:
Dcera taky vyloženě neukazovala. Měla pocit, že přesně vím co chce (na co kouká) v roce a půl jsem se jí fakt snažila vysvětlit, že mi to má ukázat rukou. Že to je snazší…

Nakonec pochopila a začala ukazovat celou rukou. Teď ukazuje furt, akorát nevím, kde přišla na to, že se ukazuje prostředníkem.

Nevím o nikom, kdo by ukazoval jinak než ukazováčkem. Takže ani nevím odkud to okoukala. :roll: :lol:

A jak je na tom dcera s mluvením? Někde jsem četla, že pozdní ukazování se po tom projevuje ve vývoji řeči. :nevim:
Ale oni toho taky nakecaji. :roll: :D

• Citovat
  • Upravit
2650
27.4.23 08:40
@Anonymní píše:
A jak je na tom dcera s mluvením? Někde jsem četla, že pozdní ukazování se po tom projevuje ve vývoji řeči. :nevim:
Ale oni toho taky nakecaji. :roll: :D

Pomalu bych řekla, že se rozmlouvá. Má 2 a 3/4 roku. Co potřebuje si řekne, jako čůrat, kakat, pití, papat. Pak klasika, máma, táta, miminko. Pohádku. Umí pěkně poprosit, co chce. Občas se Teda vztekne, protože nedokáže přesně vyjádřit, co chce. Nebo má pocit, že ji nechápu.
A občas Teda vymyslí novotvar, který vůbec neznám. Třeba edž :roll:. To třeba znamená ustřihnout, stříhat. 8o A používá to jen, když chce něco stříhat, případně vidí nůžky…

Jinak mi přijde, že rozuměla mnohem dřív, než začala mluvit. Takže tam problém nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6977
27.4.23 09:17
@Anonymní píše:

To je nesmysl. Moje 2 děti neukazovaly do 18 měs. vůbec. A to už uměly cca 30 slov, xy zvuků zvířat atd.. S dcerou ve dvou letech plynulá rozprávka, syn je ještě malej, ale každý den vidím, jak se ta řeč intenzivně rozvíjí. Neukazuje, narozen v lednu 22.
Ještě doplním, že synovec ukazuje od cca roka a u toho vyluzuje různé zvuky. Jsou mu tři a až na pár izolovaných slov nemluví vůbec. Takže asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14861
27.4.23 09:49
@Anonymní píše:

Jo, taky říkají, že kresba souvisí s mluvou. Naše teď 6letá kreslí od malička nádherně. Ale má dyslalii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
28.4.23 00:13

Syn 13 měsíců začal ukazovat tak, že ukazuje ukazováčkem a o ten opírá a krouti prostřednicek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
28.4.23 00:50

Tak ted premyslim, jestli moje deti vubec nekdy ukazovaly :lol: Vim akorat, ze dcera dlouho nemluvila a mela jsem z toho depky…zacala asi az kolem 2 roku…a ted je z ni normalni chytra 17 leta slecna, co studuje a chysta se na vysokou ;) Doporucuji tolik necist a nesledovat…ja to u dcery taky delala, tim ze byla prvorozena a byla jsem pak ze vseho zbytecne vystresovana, ze nedela to a ono…u syna, uz jsem to neresila…normalni jsou oba ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure