Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hezký den
nějaké diskuze tady jsou, ale už dost staré, takže bych uvítala aktuální zkušenosti
jaké máte osvědčené opalovaci krémy? Bylo by fajn, kdyby nebarvil oblečení ![]()
Někdo doporučuje Biodermu, někdo Niveu, v testech prý vítězí krém z Lidlu, DMka nebo Rossmannu ![]()
Děkuji ![]()
@molik píše:
@Atisia a faktor 50? Roztírá se dobře a nedělá fleky?
Ten krém moc ne, sprej je lepší a jo 50.
Kupuju od Nobilis Tilia Opalovací mléko Josefínka. Funguje na fyzikálním principu s minerálním filtrem, ten mi zvlášť u dětí přijde lepší než jak fungují běžné opalováky.
@molik Takhle malé dítě bych přímému slunci nevystavovala. A když už opalovací krém, tak rozhodně s minerálním filtrem. Ty se z principu většinou špatně roztírají a jsou hodně bílé. Ale pro dítě jednoznačně lepší než ty klasické opalovací krémy s chemickými filtry. Něco si o tom vygoogli.
@aanysek píše:
Kupuju od Nobilis Tilia Opalovací mléko Josefínka. Funguje na fyzikálním principu s minerálním filtrem, ten mi zvlášť u dětí přijde lepší než jak fungují běžné opalováky.
Ja mam ten dospelacky a taky spokojenost. Neni ani tak výrazně bily a dobře se maže.
Pro 10ti m jsem jeste pozivala uriage bebe, ten byl super, dobre se roztiral, jestli delal fleky to nevim, ale asi ne takovy, ze bych to resila…
@molik vím, ze se doporučuji minerální - dělají film a vše je opatlany. My jedem v dm ultra sensitive gel. Skvěle se roztira
Wooden Spoon, Badger, Eco Cosmetics. Pro takhle malé dítě bych určitě volila krém s minerálními filtry a rozhodně ho nevystavovala přímému slunci.
Minerální fiktry používame čeká rodina.
Mimco mimo sluníčko plus minerál…
Manžel je zrzek, má ještě citlivější pleť než syn a jedině s minerálním filtrem ne nespálí.
Mažu ti i syna hlavně v létě na příměstský tábory, sice chvíli trvá, než to člověk rozmaže, ale nikdy se mi nespálil.
Uriage, Avene, Bioderma…sun block.
Pouzivame Rossmann a Lidl detske 50tky. Nikdy se ani neopalila, natoz aby se spalila.
Na přímé slunce by se mimčo dávat nemělo, ale i tak jsem mazala a používala jsem od Alphanova opalovací krém pro miminka s SPF 50, přírodní složení, voděodolný, neparfemovaný, hypoalergenní. Je ve spreji, takže se i dobře nanášel a nedělá fleky.
My tedy používali s filtrem SPF50, hlavně jsme chtěli bio, přírodní, ne žádnou chemii. Dobře se nám roztíral a plnil funkci od Alphanovy. Je zároveň i hypoalergenní, takže docela fajn + poměr/cena a funkce za mě super. ![]()