Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
kapi rozhodne se potravinam nevyhybej, pokud se to dite po citrusech osype, nebudes je jist, ale strava ma byt pestra.....
Já jedla úplně všechno s tím, že kdyby po něčem měl problémy, vyřadím to. Ale nic… naštěstí ![]()
Taky bych se potravinám nevyhýbala. Pokud máš pochybnosti, a přesto máš na nějakou potravinu chuť, dej si třeba jen trošku. Poslouchej svý tělo a sleduj dítě.
Matymu nedělalo problém nic, jen kupovaný plechovkový kafe od Nestle
Měla jsem hroznou chuť na kafčo, doma mi žádný nechutnalo a každej den jsem na late do hospody chodit nemohla ![]()
Kamarádka nemohla jíst skoro nic a stejně měla malá pořád šílený prdíky.
Prostě to musíš vyzkoušet.
jediná potravina, u které byl nějaký problém prokázán testy, studiemi, jsou ořechy, hlavně arašídy. nadměrná konzumace v těhotsntví nebo při kojení měla údajně vliv na alergii dítěte. jinak nic, ani citrusy, ani čokoláda.
já jedna všechno, s mírou, a to včetně tzv. nadýmavých potravin, u kterých prostě nechápu styl přenosu.. takže je moc neuznávám.. ![]()
Já bych taky nic předčasně nevyřazovala.Zkus a uvidíš,zda bude nějaký problém.Většinou je to ale v poho.
dle fuchse mas jist vsechno - stopy se dostanou do mlika a tim se dite anuci je tolerovat -tedy jist neco pri kojeni je prevence alergie na toto pozdeji. vyhybanim se necemu dite nepozna ten antigen v ten spravny cas, kdy je pripravenoi naucit se jej tolerovat
nicmene to plati pro normalne zdrave deti, ne na tak silene alergicke, jako je to moje…
Ahojky, mám dotaz na kojící maminky. Četla jsem si v jedné diskuzi o nadýmavých potravinách, ale zajímaly by mě tzv. alergenní potraviny. Také zkoušíte, jak bude miminko reagovat (vyrážka) nebo se jim automaticky vyhýbáte? Mám na mysli třeba čokoládu (kakao), oříšky, citrusové ovoce apod.