Kojení a umělé mléko

3.11.24 20:56

Kojeni a umele.mleko

Ahojte, prosím ty které mají zkušenosti s UM a kojením. Potrebuji se občas vzdalit od dcery 5m, ale bohužel mi nejde odsavat a tak jsem chtela zkusit dát UM ale nevím jak na to. Da se jí treba jeden den UM odpoledne a pak týden nic a pak treba zase vyjde jeden den jedno odpoledne a pak zase 3 týdny nic.. Jde to tak? Nebo jakmile „zavedu“ musím už dávat porad prubezne at si zvykne? Nerada bych potom prisla o kojení, je to záchrana v noci 😅 🤦‍♀️ Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
835
3.11.24 21:10

Klidně to tak můžeš udělat, kvůli jednomu vynechanému kojení kojit nepřestaneš.
Akorát budeš mít pravděpodobně po době obvyklého kojení více nalitá prsa. Dcera z toho případně může mít „prdíky“, ale to musíte vyzkoušet, jak jí UM sedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
3.11.24 21:38

A kdy to potřebuješ? Já bych místo odsávačky vzala kolektor mateřského mléka, je šetrnější než odsávačka - sbírá mléko, co teče ze 2. prsu při kojení.. a vyvíjí mírný podtlak. Tím bys určitě něco nastřádala, já mam takhle plnej mrazák :mrgreen:

Takže bys mohla krmit MM. Ale je to samozřejmě tvoje volba a jinak tak, jak to popisuješ to určitě dělat můžeš a myslim si, že je úplně jedno, že někdy dáš flašku a někdy ne - pokud ti ji dcera přijme, tak v pohodě. Ale pozor, já to dělala podobně, měla jsem kdysi 2 dny v týdnu brigádu na dopoledne, takže jsem 2 dopoledne v týdnu nekojila, ale syn měl lahev u babičky a jak to prsa nedávala (jen co si zvykly na víc odběru, tak byla brigáda, pak zase bylo mléka málo), tak jsem pak o mliko prisla.. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
3.11.24 21:58

Ano, jde to…
Nicméně pozor: dcera jak si čuchla k láhvi, tak ji prso bylo už na obtíž…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová