Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím! ![]()
Jdu si pro radu a pro podporu…
4měsíce po porodu a já mám pořád +10kg
!Léto se blíží a mně se rozpadají poslední rifle, které obleču a nové velikosti 44 si opravdu kupovat nehodlám
!!!
Tak jsem si řekla DOST a najela na „zdravou stravu“.Ale mám strach, abych to nepřepískla, protože plně kojím…
Je fakt, že jsem se ty 4měsíce hodně cpala a to všim, zj. však sladkým - váha nestoupala, tak proč si nedopřát!!!Takže u mě to je spíš o omoezení sladkého, nepřejídání se, snažit se dodržovat 3hodinové odstupy od jídel (5×denně) a chystám se cvičit (manžel slíbil podporu a bude prý hlídat, když si dám chvilku na orbitreku!).Co víc dělat a neohrozit malou, kterou plně kojím!?!?
Děkuji!
:
@Debie omez sladké, dej i ten orbitrek a mělo by se to pohnout. Nic moc víc bych neriskovala - ještě tak dlouhé procházky s kočárkem, u nás se třeba s kočárem i bruslí ![]()
Přestala bych jíst sladké a místo toho si dávala kefír, jogurty, prostě mléčné výrobky.
@martina.se díky ![]()
@zelenaprisera jen se do toho trefit
!!!Ani míň a ani víc - to je ta dřina
!!!
@rejžička už jsem na to najela, dávám si do bílého jogurtu, když potřebuju oříšky, oves. vločky a sušené ovoce, med…Snad to vydržím
!!!Ale mléč. výrobků se právě vzdávat nehodlám…
To zvládneš.
Ber to tak, že tělo potřebuješ delší čas, než se zae vrátí do normálnu - říká se, že když 9 měsíců přibíráš, tak se taky 9 měsíců vracíš na původní váhu. A při kojení najet na hladovku nemůžeš, takže je to vlastně napůl taková vyčkávací doba.
Jinak sladkým mimču nic nedáš, zatímco třeba z kefíru se tvoří mlíčko, proto se raději upij než se cpát čokoládou. ![]()
@Debie jenom až budeš cvičit, tak po kojení, anebo 2 hodinky před dalším kojením. Do těla se uvolňuje kyelina mléčná a ta prý mění chuť mléka.
To je zase problém, jdu s dvouletou a ta, když cape, tak cape…
@Debie taky mas u kojeni takovy vlci hlad? Ja proste sednu a zeru jedno syte jidlo za druhym. Musim si poridit bednu zvykacek, abych mela hubu ucpanou.
@Pudloslava píše:
@Debie taky mas u kojeni takovy vlci hlad? Ja proste sednu a zeru jedno syte jidlo za druhym. Musim si poridit bednu zvykacek, abych mela hubu ucpanou.
No, přesně!!!
Sežrala bych i vlastní babičku
!!!A právě proto asi nejdou kila dolů kojením, ale zase jsem nepřibrala ani deko, no na to, co spořádám to byla pro mě luxusní kombinace - jíst a jíst, sladké, tučné, smažené, vařené a váha nic
JENŽE, kdyby nebylo těch 10kg navíc!!!No, tak bych nic neřešila…
No, už jsem 4dny na „zdravém stravování“ a hlavně bez sladkého
,snad se nedostanu příští týden do blízkosti Alberta - akce Milka za 13Kč
,ta padala denně celá…
@Debie no, zatím necvičím, ale potřebuji si dát někdy kafe a když se spoléhám na 3-4 hodinky, tak malá chce po 2 hodinách mlíčko