Kojení časté retence

573
1.6.24 10:22

Kojení časté retence

Zdravím, potřebovala bych poradit. Mám 3 měsíční mimco. Kojim, první měsíce mlíko doslova stříkalo až se malý zakuckaval. Nyní už se ten tok upravil a mlíko tolik nestrika. Problém je, že z pravého je nejspíš nějaká anatomická anomálie a mlíko, prostě jde jinak než v levem. A tady nastává problém, malý jen netrpělivý tudíž patrně všechno nevytahne začne se rozčilovat tudíž ho přehodim na to druhé. A stává se že se mi prostě dělají retence v pouze v tom pravém. V levém jsem ji nikdy neměla. Teď můj dotaz jak teď kojit. Začínat vždycky tím, ze kterýho to jde hůř a následně dokrmit? Nebo to střídat? Díky

Technika přisání je v pořádku byla jsem u sestřičky na novorozeneckém kde jsme byli v porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14702
1.6.24 11:18

Kojila bych jen z leveho. Jediny problem, ktety z toho muzes mit, je ruzna velikost prsou. Ale ta se upravi po ukonceni kojeni. No a kratkodoba bolest, nez se produkce v pravem dostatecne snizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
1.6.24 12:19

@Janča6 to se mi úplně nechce dneska jsem ho vážila a kolem 50 ml z něj vypije

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14702
1.6.24 12:23
@Vlasta gh píše: Více

To druhe pak zacne produkovat vic, podle potreby ditete. A to miminko nejak neprospiva, ze ho vazis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
1.6.24 12:25

@Janča6 nevazim jen jsem to zkusila dneska dvakrát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14592
1.6.24 12:31

A nedelas s tím pravým prsem něco jinak, než s levým? Zkusila bych se více sledovat a popřemýšlet o tom. Můžeš ho třeba mít špatně uložené v podprsence, nebo na nem častěji nebo jiným zřejmě nevhodným způsobem ležet při spánku. To mi dělalo retence často, třeba když jsem kojila před spaním dlouho z levého, prave jakoby viselo shora dolu, tak mě pak bolelo, nebo jsem si ho naopak přilehla. Nebo když kojis z levého, můžeš to prave nevědomky nějak stlačovat. Pak mi ještě vadila boční fotbalová poloha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
1.6.24 13:25

@Semtex ne tam je i ta bradavka trošku jinak než u levého. Je víc nahoru. Jde z něj i blbě odsávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
4.6.24 09:55

@Janča6 no jo, ale jak to ukončit na tom,,nemocném" když se tam dělají ty ztvrdliny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14702
4.6.24 10:14
@Vlasta gh píše: Více

Pár dní do úlevy odstříkávat, rozmasírovávat zatvrdliny. Stejně jako bys to dělala při úplném odstavení.

Já jsem nejmladší dceru taky kojila jen z jednoho. Bylo to pak poznat i na RTG, když mi dělali RTG plic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová