Kojení dětí se zuby

Nikynka86
3.11.09 08:34

Kojeni deti se zuby :)

Holky,
synovi je skoro 8mesicu,kojime rano a behem dne kdyz chce,ale on mc nechce.
U prsa spis zlobi,kouka po vsem kolem,taha me za vlasy,stipe do prsou a posledni dny opravdu silene kouse do prsou!
Bolest je to hrozna a premyslim,ze ho odstavim,protoze tohle „kojeni“ nema vyznam.Je dokrmovany UM a u prsa si spis dela dobre po psychicke strance!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44319
3.11.09 08:49

Ahoj.Já jsem kojila syna přes 2 roky.Zuby měl od půl roku a nekousal mě.

Teď kojím dceru,bude mít rok,má 4 zuby,první až v deseti měsících,občas kouše.Není to tak strašné.

Moje děti byly plně kojené.Umělou výživu nikdy nedostaly.I když kojení staršího dítěte je spíš o psychické stránce,nám to vždy víc dávalo než bralo.

Rozhodnout se musíš po zvážení všech okolností sama.At se rozhodneš jakkoliv,vždy je to správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikynka86
3.11.09 09:12

Syn ma zuby od pul roku a taky to nikdy nedelal.Az ted porad jen vymysli „lumparny“ ale misto aby se prisal a sal tak kouse a dela si ze me kousatko :(
Kojit jsme chteli alespon do roka,ale timhle tempem.
Spis si u prsa usina,mazli,atd :nevim:

• Citovat
  • Upravit
171
5.11.09 11:31

Ahoj,
přesně takhle jsem „bojovala“ s dcerou v jejích skoro osmi měsících, jen teda nekousala, zuby jí vylezly později, ale kojení bylo úplně o ničem. prostě dělala blbiny a o jídlo jí fakt nešlo. :roll:
vydržela jsem ještě měsíc a v jejích necelých devíti měsících jsem se na to vybodla a dostala UM.
Prostě jsem vnitřně dospěla k tomu, že mně to víc deptá, než jí dává. :wink:

Teď se synem mám bezva srovnání, sice už přes den taky MM moc nechce, ale v noci a ráno pije krásně a když je nemocný (jako třeba teď), tak taky. Prostě není závislák, ale „baví“ ho to a mně tím pádem taky. :lol:
Takže bych se řídila tvými pocity, určitě mu nijak výživově neublížíš, když dostane jen UM, je už „velký“, spíš jestli mu to právě nebude chybět psychicky, ale můžeš vyzkoušet. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.24 07:08

Zakousnuti do prsa

Ahojky, obnovuji tema… Prosim, chtela bych se zeptat, jestli ma nekdo podobnou zkusenost. Dcerka ma temer 2 roky a je stale kojena. Posledni dva mesice se naucila jakoby do prsa (dvorce) zakousnout a stlacit… Okolo bradavky mam uplne cervene fleky a o bolesti pri kojeni ani nemluvim. Neco jako zanet prsu :roll: Dceru upozornuju, at pije bez zoubku, ale i tak se pokousi a prsa se nemaji vlastne ani kdy vylecit. Nevim, jestli uz kojeni neutnout. Tohle je mi fakt hodne neprijemne a velmi bolestive. Mel to takhle taky nekdo? Dekuju za kazdou zkusenost.

• Citovat
  • Upravit
79921
17.5.24 07:17
@Anonymní píše: Více

to už ti příroda a vlastní dítě dávají impuls, že máš s kojením skončit v zájmu vlastního zdraví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.24 07:21

@stinga Asi ano, taky to tak zacinam vnimat.

• Citovat
  • Upravit
7708
17.5.24 08:21

Mě dcera asi ve 14ti měsících kousla.. a to jsem ji tedy nekojila, ale ona seděla na mě… nahla se a hryzla mě do prsa.. to byla taková bolest… že mi fakt vylítla ruka… od té doby mě nikdy nekousla! za prvé dvouleté dítě snad zvládneš srovnat… kousne, vzít prso, být přísná.. i bych pleskla po dupě!!! že nee!!! Bolí!!! A druhé ve dvou letech bych ukončila kojení!!! Kousne.. finito. Maminku to bolí, prso zalepit a už nedat!!! Trošku autority by to chtělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.5.24 08:23

Když mě dítě poprvé schválně kouslo, okamžitě jsem odpojila a už prso nedala, i když dítě ječelo :mrgreen: Podruhé to bylo potřeba zopakovat, potřetí už vědělo. Nenechám přece ze sebe dělat žužlátko ne? :nevim: Ale ve tvém případě už bych kojení ukončila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.24 10:21

Samozdrejme, ze dcerku upozornuju a kojeni jsem omezila na minimum. Kdybychom vyresili uspavani u prsu a nocni kojeni, tak je vse OK. Chtela jsem vydrzet do samoodstavu, ale ted uz asi neni na co cekat. Jinak do ted nebyl zaden problem. Ona ani nekouse..Proste se prisaje a stlaci i zoubky. Nikdy nekousla a nekousala… Jen to „zahaknuti“ zubama nebo nevim, jak to nazvat… Zakousnuti je asi nejpresnejsi :oops: :think:

• Citovat
  • Upravit
53190
17.5.24 10:22

Ty hele, ale kojení na usnutí a noční kojení je to nejhorší, co takhle velkému dítěti můžeš udělat kvůli zubům! Bacha na to, aby neměla kazy jen proto, že jí nedokážeš nastavit hranice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
17.5.24 10:25

Záleží na tobě, dá se to odnaučit, zároveň ale můžeš klidně odstavit.

• Citovat
  • Upravit
7708
17.5.24 10:32

Ježiši je to dvouleté dítě neee kojenec půlroční. Ukončí kojení na uspávání, i v noci. Prostě zalepit bradvky bolí a hotové není. Pár noci si popláče a bude dobře. Absolutně nepotřebuje dítě ve dvou letech v noci kojení, ani uspávání u prsa. Trochu ji srovnej. Pleteš si bič na sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14852
17.5.24 12:11

Z nejakeho tvého upozorňování si očividně nic nedělá, ale když zarves v tom momentě “au”, odstrcis ji a odejdes, tak z toho se ponaučí tutově. Když ne napoprvé, tak napodruhé, max potřetí určitě. Jako ale udivuje mě, ze v tak základní věci si ženská neumí zjednat respekt :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
17.5.24 12:15

Půjdu možná proti proudu. Kojila jsme všechny děti do 2-3 let a pokud kously, tak jednou. Tak jsem zařvala a jednu jim plískla s informaci, že pokud mě ještě jednou SCHVÁLNĚ kousnou, tak končíme s kojením. Už to nikdy neudělaly a OK se kojily dál.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová