Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Prosím o radu,mám až do masa rozptraskanou bradavku.Měla jsem s ní problémy vždycky ze začátku.Malá navíc navyká na domácí prostředí a přes den toho moc nenaspí.Kojím ji po 2 h někdy i dřív.Potřebovala bych tip na nějakou mast,ale ktrá rychle zabere.Bepahthen nezabírá.Prsa střídám…
Mně ohromně u prvního dítěte pomohl Purelan od Medely, je to čistý lanolin a nemusí se omývat jako Bepanthen, takže se může mazat fakt často a nemusíš před kojením letět smývat. Akorát je docela drahý, malá tubička kolem stovky, větší přes dvě… Kupovala jsem ho v lékárně, která prodává i Medela odsavačky, v jiné jsem ho nesehnala.
jeste je myslim purelan, to je s lanolinem. A takovy lanolin samotny taky neni spatny, pouzivam, kdyz se Mates oprudi na zadku
A lanolin ti vyjde levneji, ten Purelan je drahej jak bejk.
me ruzni doktori radili ruzne - gencianku, kalciovou mast, bepanthen…, ale moc velky zlepseni nebylo, tak jsem z toho horsiho prsa odstrikavala a z druheho kojila, docela to pomohlo, ale bylo to narocny. Nechci to ale ani moc doporucovat, po 14 dnech se mi udelal zanet, protoze nebylo prso poradne odsavany jako od mimca
Na Laktacni lize mi nic jinyho neporadili, ale muzes tam zkusit brnknout, uz je to dlouho, treba maji nake nove metody…
Ahoj, me teda vyborne zabiral ten bepanthen, ale segre vubec a naprosto vychvaluje gencianku. Sice nevzhledne, ale za pokus podle me stoji.
Mě pomáhal Bepanthen, takže asi neporadím.
Teratko proč omývat, právě bepanthen se prý omývat nemusí ne ![]()
cancerko, taky jsem měla popraskané bradavky a používala jsem bepanthen a mám pocit, že v příbaláku bylo napsáno omývat, protože já taky omývala. Ale jistá si tím fakt nejsem.
Já neomývala, tady píšou, že to není nutné, tak nevím
http://www.bepanthen.cz/…bradavky.asp
Mně nejvíc pomohl rakytníkový olej. Bepanthen jsem taky zkoušela, ale moc nepomohl. Smývala jsem obojí.
Chci moc poděkovat za radu. Malá mě hodně kousla. Při každém dalším kojení jsem myslela, že se bolestí počůrám. Zkoušela jsem mazat Calciovou mastí, ale nic. 3dny jsem trpěla.
Až podle Vaší rady jsem použila genciánový roztok a už po prvním namazání bylo líp.
Navíc jsem nosila formovač bradavky, aby větrala a nic jsem neušpinila a za 2dny jsem byla úplně bez bolesti.
Díky!!!! ![]()
Já mám úplně stejný problém,rozpraskané bradavky obě dvě,mazala jsem b-pantenem nic,mazala jsem genciankou a taky nic,spiš mi přijde,že mi to zacpalo prso a musela jsem pred kazdým kojenim promackat a mlicko nacit.Ale tak to dělám skoro vzdycky,pokud už nemám přeplněno a mlíčko teče samo.Mám 14denní holčičku a už s těch bolavých prsou šílím a nechce se mi kojit,když vím že to bude zase bolet.Chodim na ruzne stranky a koukám jak se přikládá miminko dokonce to delám podle návodu,tak si myslím,že špatně nepřikládám,ale nevím proč se mi ty prsa nechtějí hojit?Poradíte mi taky někdo,co mám dělat?Moc děkuji ![]()