Rozpraskaná bradavka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1446
29.10.09 17:55

Rozpraskaná bradavka

Prosím o radu,mám až do masa rozptraskanou bradavku.Měla jsem s ní problémy vždycky ze začátku.Malá navíc navyká na domácí prostředí a přes den toho moc nenaspí.Kojím ji po 2 h někdy i dřív.Potřebovala bych tip na nějakou mast,ale ktrá rychle zabere.Bepahthen nezabírá.Prsa střídám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2191
29.10.09 18:10

Mně ohromně u prvního dítěte pomohl Purelan od Medely, je to čistý lanolin a nemusí se omývat jako Bepanthen, takže se může mazat fakt často a nemusíš před kojením letět smývat. Akorát je docela drahý, malá tubička kolem stovky, větší přes dvě… Kupovala jsem ho v lékárně, která prodává i Medela odsavačky, v jiné jsem ho nesehnala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
29.10.09 18:10

jeste je myslim purelan, to je s lanolinem. A takovy lanolin samotny taky neni spatny, pouzivam, kdyz se Mates oprudi na zadku :wink: A lanolin ti vyjde levneji, ten Purelan je drahej jak bejk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
29.10.09 18:14

me ruzni doktori radili ruzne - gencianku, kalciovou mast, bepanthen…, ale moc velky zlepseni nebylo, tak jsem z toho horsiho prsa odstrikavala a z druheho kojila, docela to pomohlo, ale bylo to narocny. Nechci to ale ani moc doporucovat, po 14 dnech se mi udelal zanet, protoze nebylo prso poradne odsavany jako od mimca :cry: Na Laktacni lize mi nic jinyho neporadili, ale muzes tam zkusit brnknout, uz je to dlouho, treba maji nake nove metody…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
29.10.09 20:13

Ahoj, me teda vyborne zabiral ten bepanthen, ale segre vubec a naprosto vychvaluje gencianku. Sice nevzhledne, ale za pokus podle me stoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
30.10.09 09:00

Mě pomáhal Bepanthen, takže asi neporadím.
Teratko proč omývat, právě bepanthen se prý omývat nemusí ne :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
30.10.09 10:16

cancerko, taky jsem měla popraskané bradavky a používala jsem bepanthen a mám pocit, že v příbaláku bylo napsáno omývat, protože já taky omývala. Ale jistá si tím fakt nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
30.10.09 13:02

Já neomývala, tady píšou, že to není nutné, tak nevím
 http://www.bepanthen.cz/…bradavky.asp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
30.10.09 17:09

Mně nejvíc pomohl rakytníkový olej. Bepanthen jsem taky zkoušela, ale moc nepomohl. Smývala jsem obojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
1.7.11 11:31

nesmívá se :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ajka29
15.8.11 14:01

Díky!!!

Chci moc poděkovat za radu. Malá mě hodně kousla. Při každém dalším kojení jsem myslela, že se bolestí počůrám. Zkoušela jsem mazat Calciovou mastí, ale nic. 3dny jsem trpěla. :zed: Až podle Vaší rady jsem použila genciánový roztok a už po prvním namazání bylo líp. :dance: Navíc jsem nosila formovač bradavky, aby větrala a nic jsem neušpinila a za 2dny jsem byla úplně bez bolesti.
Díky!!!! :palec:

• Citovat
  • Upravit
160
23.8.11 09:04

Já mám úplně stejný problém,rozpraskané bradavky obě dvě,mazala jsem b-pantenem nic,mazala jsem genciankou a taky nic,spiš mi přijde,že mi to zacpalo prso a musela jsem pred kazdým kojenim promackat a mlicko nacit.Ale tak to dělám skoro vzdycky,pokud už nemám přeplněno a mlíčko teče samo.Mám 14denní holčičku a už s těch bolavých prsou šílím a nechce se mi kojit,když vím že to bude zase bolet.Chodim na ruzne stranky a koukám jak se přikládá miminko dokonce to delám podle návodu,tak si myslím,že špatně nepřikládám,ale nevím proč se mi ty prsa nechtějí hojit?Poradíte mi taky někdo,co mám dělat?Moc děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová