Kojení a dudlíček

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
43027
27.10.09 16:28

Kojení a dudlíček

Moje laktace je jak jarní počasí (po asi 5ti dnech hojnosti s kamennými pŕsy jsem opět na suchu) a mám dojem, že je to i Kostějem, který moc netahá a nestimuluje tak prsa, pokud nic neteče.

napadlo mě, jestli to nemůže mít souvislost s dudlíčkem, na který má přímo závislost.
Některé studie totiž naznačují souvislost mezi používáním dudlíčku a kratší dobou kojení nebo neúplným kojením.

proto bych si ráda zjistila, jak na tom jste vy - zajímají mě vaše názory, ale hlavně mi odpovězte v anketě.

díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43027
27.10.09 18:11

chjo, mam tu stejnou ndiskusi 2×, pisu lesine

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.10.09 18:40

Ahoj, mám klučíka o týden staršího než je Kostěj, a poslední 2 dny mám pocit že nemám žádný mlíko… je to fakt na střídačku, někdy teče, někdy nic. Poslouchám vždycky jestli polyká a teď nic…Jsem z toho nervní, ale malej je v pohodě, zas to doženem, teda doufám… :? Byla jsem teď dost ve stresu, a to je určitě důsledek. Jo a na dudlíku má taky závislost…

• Citovat
  • Upravit
43027
27.10.09 18:49
PajaKubik píše:
Ahoj, mám klučíka o týden staršího než je Kostěj, a poslední 2 dny mám pocit že nemám žádný mlíko… je to fakt na střídačku, někdy teče, někdy nic. Poslouchám vždycky jestli polyká a teď nic…Jsem z toho nervní, ale malej je v pohodě, zas to doženem, teda doufám… :? Byla jsem teď dost ve stresu, a to je určitě důsledek. Jo a na dudlíku má taky závislost…

anonymko honem honem, prihlas se, zalozime si stalou diskusi - ja fakt potrebuji spriznenou dusi - jinak si pripadam jako nebetycna hysterka

cetla jsem podobne dotazy ruznym odbornikum, kteri vzdycky pisou, ze pokud dite pribyva, tak neni treba delat nic, ani odstrikavat po kojeni. ale zda se, ze nikdo nepochopil, ze to prybyvani je za stavu stale stimulace laktace, ze zadna z nas nema nervy krmit dite dva tydny suchym prsem, aby se ukazalo, jestli to staci, nebo ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.10.09 18:55

Jó to je docela sranda, já kdysi přihlášená byla, ale teď jsem zjistila, že si nepamatuju heslo, tak jsem si o něj napsala a zatím čekám… Takže zatím anonymně. Já to teda docela prožívám, vzhledem k tomu že mi onemocněla dcera pošesté za sebou angínou, tak mi ruply nervy a šup, mlíko bylo pryč, to mi taky dodalo… Jinak se řídím počuranýma a pokakanýma plínama, malej zatím kaká a má to i normální barvu, i když dnes jen jednou..

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
27.10.09 18:56

Jo a zkoušla jsi homeopatika?? Mě to zatím zabíralo, ale tentokrát je fakt sucho, a taky mám už pěkně bolavý bradavky.

• Citovat
  • Upravit
5021
27.10.09 19:13
PajaKubik píše:
Jo a zkoušla jsi homeopatika?? Mě to zatím zabíralo, ale tentokrát je fakt sucho, a taky mám už pěkně bolavý bradavky.
:lol: :lol: :lol:

To Pudloslava až když bude nejhůř… :wink:

Kojila jsem skoro deset měsíců, Dorka se odstavila sama, dudala od šesti týdnů a dudá dodnes…nějak nechce dudlík odevzdat.Myslím, že to je jeden asi z milionu aspektů, spíš to tím nebude.Taky jsem měla kolikrát pocit, že mám prsa prázdná, mít doma Sunar, vybalím ho…a vždycky to byl jen pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43027
27.10.09 19:15

hele a dítko se hlásí? Rafánek je odpoledny dycky brekavý a já nepoznám, jestli je to hladem, nebo břichem. teď jsem ho svázala a dala spát a prso se trochu doplnilo, tak myslím, že něco nakojíme. váhu jsem uklidila.

mě se úplně nechce čekat, až bude mít málo počůraných plen, my měli před 2 týdny 12 hodinový bo´jkot (nevypil vůbec nic) a pořád ještě stíhal čůrat i kakat. Akorát čůraní začalo být trošku žlutější. Byli jsme i na pohotovosti, krev byla ještě OK, tak nás poslali dom to zkoušet dál a on se naštěstí rozkojil. Tím chci říct, že mimi musí poměrně dlouhjo strádat, než se to na moči projeví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.10.09 19:27

Kubík mi semtam bojkotuje pravý prso, vzteká se, nenapije se z něj, asi to nějak pomaleji teče a je línej tahat. Jinak je v pohodě, je spíš veselé miminko, nerv jsem tady já.

• Citovat
  • Upravit
43027
27.10.09 19:28

Tak jsem si udelala superlaktacni napoj. 3 lzicky gravimilku a 2 lzicky cara jsem zalila kojicim cajem. pro lepsi ucinek by kojici caj mel byt vylouhovan ve svarenem pivu :-))))
uvidime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
27.10.09 19:30

Pudli, tak my máme bojkot kojení už skoro 14 dní. :roll:
Co se týče dudlíku tak taky máme, ale do teď neměla problém pít s prsa. Nyní nechce ani s prsa, ani s láhve, je ochotná se najíst více méně buď hned jak se začne budit a nebo v polospánku, zatím teda přibývá i když ne nějak extra. Dr. říkala že to nemám řešit pokud je spokojená, čůrá dost, tak se s tím nemám moc zabývat.............budeme to prý řešit až po operaci kýly pokud todle její nechutenství bude pokračovat. :roll:
NO já mám obavy, že už v kojeneckém věku chce být Eliška asi anorektičkou. :roll:
Jo a zvláštní je, že v noci baští v pohodě, dokonce i s prsa které přes den odmítá a nechce ho ani za nic. Tak že v mrazu už mám přes dva litry MM, s takovou si budu muset pořídit snad extra mrazák na MM. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.10.09 19:31

Poslala jsem manžela pro pivo, to obvykle zabere, to Caro bych taky mohla udělat, už nevím co bych do sebe ještě nalila. :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
27.10.09 19:34

Kolikrát už jsem byla v pokušení dát aspoň jednou UM, aby se mi ty prsa stihly nalít, ale zatím jsme to vždycky zvládli sami.

• Citovat
  • Upravit
43027
27.10.09 19:36

Katy tak tos me uklidnila, kdyz ma mudr takove nazory …rafan taky flasku neee,ale ja se nedostala k tomu ji zkusit, kdyz budeme oba v pohode

to musis mit desny
tak za bojkoty si dite muze samo, ale pokud by mel mit rafanek hlad, protoze ja nemam mliko nebo jsem neurotik, to by me vazne mrzelo

ale v noci se koji bajecne, to je i u nas. v posledni dobe si rafanek trosku zabeci, vetsinou pred kojenim nedockavosti, vyjimewcne po kojeni ale obvykle pak hned zase spi nebo je hodny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
27.10.09 19:36

Anonymní, otázkou je, zda by UM vůbec chtěl.
Já to teda zkoušela, měla jsem i obavy zda jí třeba moje mlíčko nechutná........tak jsem udělala UM a ani se ho netkla. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová