Kojení a dudlíček

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
43028
28.10.09 08:12

katy a ty poctive odstrikavas, kdyz se nenakoji? dodrzujes 3 hod intervaly na odstrikani? Odstrikavas obe prsa? A kolik tak odstrikas?

ja odstrikavam dycky jen jedno, protoze co kdyby se umoudril a chtel napit.

a piva mam v sobe vcera 2,5 (jedno bylo birel)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
28.10.09 08:17

Prihodila jsem si na aukru na suplementor, aukce konci v sobotu, tak jsem zvedava, jestli se do te doby zase rozkojim. Ted mam obe prsa s nejakym obsahem, takze zalezi na mladeti, zda bude neco predvadet

anonymko a katy, zalozime si diskusi „problemove dojnice“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
28.10.09 08:40

Pudlo, řekla bych, že asi největší problém u tebe budou nervy a nevyspání. Hlavně ten nedostatek spánku u mě působí šíííleně. My máme už tři dny problém opačný, přes den pije v pohodě zato v noci párkrát cucne a usíná. Do půl hodiny nejdéle se vzbudí s hrozným řevem, nepomůže ho nijak napolohovat v postýlce, ani dudlík (on moc dudlíkový není, takže nevím jak hlasovat), pomůže jen přiložit ho zase k prsu. Maximálně 5× cucne a chrní. Můžu ho štípat, lehtat, přendat si ho v ruce, ale s ním to ani nehne. Položím do postýlky a za půl hodiny je zase vzhůru s řevem. První den jsem měla prsa jak šutr, druhý den dobrý a dnes už tam toho moc není a to jedl v 6 a v 8 hod., takže by z noci mělo zbýt pořád dost.

Jo, jinak si připadám jak neschopná matka, protože ani teď nedokážu rozpoznat, jestli Luky křičí kvůli zoubkům, prdíkům, hladu nebo z toho, že už chce jít spát. A pak že to každá pozná. Takže vždycky zkouším dělat legrácky, nakrmit, položit do postýlky a když nic z toho nezabere, tak jsou to zoubky nebo prdíky. Přijde mi, že pláče pokaždé úplně stejně :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
28.10.09 09:31

Ahoj, ja jsem uz psala do te vedlejsi diskuze, ale tady to asi zije vic. Ja vim, ze mam ditko uz odrostle, ale nase kojeni byla taky narocne a mam to v zive pameti. Na rozkojeni mi jeste i ted pomaha melta s mlekem a obilny napoj. Recept na obilni napoj jsem nasle nekde na netu, je to povareny rozmixovany kompot a zahusteny. Bylo to mnam a u me to fungovalo.
Taky mi paradoxne pomahalo ty prsa pri kazdem nedokojeni neodstrikavat, protoze tam zbylo vic mlika a to se pak lepe spustilo, kdyz se dite milostive uracilo pit (Tobias vzdy jen parkrat zatahnul a pil to, co mu teklo, jinak se nanemahal). Kdyz ho to nepiti na nejakou dobu zas preslo, tak se mu mliko dodelavalo normalne, protoze ho proste vic vypil. Kdyz bych svymu diteti pridala suplementor v dobe, kdy nechtel pit, tak mu to kojeni znechutim jeste vic (to neni pruda, jen osobni zkusenost s nasim mladetem).
Treba ti neco z toho pomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
28.10.09 09:35

Tak kojeni v 8:00 bez uspechu a odstrikala jsem par kapicek. ze strikacky si nevzal nic - ale bylo to v okamziku nejvetsiho revu, takze to mohlo byt i tim. jsme oba unaveni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
28.10.09 10:27

Pudli mala ma dudaka od porodnice, bude ji devet mesicu a porad kojime..myslim, ze to nejde objektivne rict, jestli je to dudlikem, nektere dite se ti odstavi okamzite po jedinem podani mlika z flasky nebo po dudliku, nektere ne…muze to tim byt a nemusi..podle me spis nebude. Ja si s Nelli prosla nekolika krizema, pri kojeni mi vrestela, chytala se a poustela, prsa prazdna, odstrikala jsem dve kapky a dost - nicmene byla jsem tvrda (nebo spis UM doma nemela :lol: ), proste jsem ji co dve hodiny, pokud nespala, prikladala a pocas krize stridala obe prsa na jedno kojeni. Asi dva tydny pri kojeni vriskala a mlika nic moc nebylo - ale zpetne si myslim, ze to byl jen muj pocit, ze bylo dost, protoze pribirala porad. Asi jsem moc neporadila, co…ja z toho byla na prasky ale i kdyz nejsem zadny fanaticky propagator kojeni, prestavat se mi nechtelo, pak uz jsem na malou i byla nastvana, a just jsem ji dala jen prso :lol: a ono se to spravilo samo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
28.10.09 10:47

Pudli (taky začnu asi psát sem - ta vedlejší diskuse skomírá :wink: )

zkus přestat odstříkávat - prostě tomu nechej volný průběh. Když odstříkách a Rafánek se vzbudí za ne moc dlouho, tak se to mlíko třeba ještě nestihne vytvořit :? Zkus si to všechno opravdu víc UŽÍVAT, ne se užírat… Nemáš z toho mateřství nic a Rafánek chudák tím taky trpí. Jestli přibírá normálně, tak se na nějaké odstříkávání fakt vykašli. Dej si několikrát denně kojící čaj a nech to na přírodě a Rafánkovi.

A to, že nemáš vyloženě NALITÁ prsa, nemusí znamenat, že v nich nemáš mlíko. Laktace se postupně upraví tak, že ta prsa se třeba dostanou na původní velikost, mají normální „tvrdost“ a přitom mlíko v nich je a je ho tak akorát. Vojtu jsem kojila do 16 měsíců (dudlík od porodnice :wink: ) a prsa jsem už po pár měsících měla jako před otěhotněním. U Šárky mám myslím už teď skoro stejná, jako „před tím“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
28.10.09 11:29

uuuf

mlade se uvolilo po 11 hodinach se napapat, sosalo dohromady 15 minut krasne, dokonce mlicko uz neteklo a ono sosalo dal a zase si ho nastartovalo - tak ze by chyba preci jen nebyla ve me?

ja zacala studovat o spoustecim reflexu (jak sem nedoikazala ani odstrikat) a uz jsem, si rikala, ze jsem asi dokojila nadobro, protoze jsem vsude cetla „je to psychika, musite se uvolnit, jak na to budete myslet, bude to horsi“ - no tak to je presne moje achilova pata. jak je neco o psychice, tak konecna, pres to nejede vlak
ja jsem ta osoba, co nedokaze usnout, protoze se boji, ze se nevyspi

jo a mlade si zacalo tahatu ucho, je to kouzelne. musim mu ho teda omakat, jestli ho neboli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
28.10.09 11:51

Domi díky, četla jsem i druhý příspěvěk (lesi asi oslavuje státní svátek, redundantní diskusi nesmázla).
No teď je to dobrý, tak doufám, že se to prolomilo, zažívám totéž už potřetí - tak předpokládám pár dnů klidu (doufám).
jinak jsem jednou splasklý prsa neřešila a po převážení jsem zjistila, že přibral asi 130g za týden, což mi teda přišlo děsně málo, dneska už by mi to asi neva, protože po těhlech půldenních hladovkách jsou přírůstky samo daleko horší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
28.10.09 11:54

cetla jsem podobne pribehy jinych maminek, jedna psala, ze se nakonec dokazala ustalit na jednom vecernim a jednom nocnim odsavani. Jde asi hlavne o stimulaci bradavek, protoze rafan normalne pije mene nez 5 minut, coz je v mem pripadku mozna na stimulaci malo

ale tedka asi vazne byl jeste i ten spousteci reflex, protoze pri bojkotu jsem u takto relativne nalitych prsou vzdy dokazala odstrikat alespon tu padesatku (po vykojeni ne).

ted budu odsavat po kojeni, pokud mi to rafan dovoli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
28.10.09 12:17

Ahojky,
Pudli, tak u nás v noci v pohodě, dokonce si vzala i ten levý prs co přes den nechce ani náhodou.
Jinak jedna rada, já vypozorovala, že když je ELiška unavená, tak nemá smysl se vůbec pokoušet o nějaké kojení...........pomáhá teda aspoň u ní, že se chviličku prospí, stačí i jen 10 minut a už je ochotná jíst.
Nyní to teda praktikuji tak, že Eliška jí hned jak se vzbudí a zatím to teda jde.........jen doufám, že jsem to zase nezakřikla.
Jen mě teda štve, že to prso co odmítám musím odstříkávat.
Myslíte si, že ho bude ještě někdy chtít? Jde dítě ukojit jen na jednom prsu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
28.10.09 12:20

JO Pudli a přírustek 130g za týden bych fakt neřešila, mi Eliška přibrala něco málo přes půl kg za měsíc a dr. fakt byla spokojená, hold nebudeme mít vypasená miminka.......mimochodem vždyť mě si ty žížalky více líbí, než ty oplácané Micheliny. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
28.10.09 12:26

Pudli,
130g za týden je myslím docela v poho, naše dr. měla zdvižený ukazováček až když měla Šárka 300g za 4 týdny, což je necelých 80g za týden, a ani tehdy mi neřekla, abychom přikrmovali UM - jen doporučila v noci budit. Takže buď fakt v klidu - ten je nejdůležitější :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
28.10.09 13:17
Pudloslava píše:

ja jsem ta osoba, co nedokaze usnout, protoze se boji, ze se nevyspi

Napsala jsem ti do předchozí diskuse, kam jsem psala poprvé, ale tohle mi nedalo. Přesně tyhle satavy jsem měla při první synovi. on v noci strašil, přes den spal tak 2-3krát 30min. a já nedokázala zamhouřit oči, protože sjem si představila, ajk bych byla praštěná pytlem, kdyby se náhodou vzbudil. Pak sjem se mlátila do hlavy, když náhodou spal delší dobu :lol: . Fakt to zas nejsou tak výjimečné stavy, akorát se o tom nemluví. A taky si myslím, že se dnes hodně podporuje taková ta přecitlivělost. S každou nudlí k doktorovi, jinak jsi špatná matka. Zkus s tím bojovat, určitě to zvládneš!
Ad nalitá prsa/odstříkávání. Já jsem třeba při prvním neodstříkala klasicky nic, odsávačku sjem neměla. Teď při třetím, člověk by řek, že profikojička a když sjem chtěla na půl dne po obchodech, tak jsem dávku odstříkávala po při kojení celý den :? Prostě jsem měla laktaci nastavenou vyváženě příjem - výdej. Teď když náhodou cítím tlak v prsu, už si říkám, kdy jsme vynechali kojo a bojím se spíš, abych nedostala zánět.
Ad ucho. Dej mu pokoj! Třeba první syn měl ucho dokonce píchané a že je to ucho nezjistil ani pediatr, protože si na něj vůbec nešahal, dokonce se nebránil ani promačkávání, už sjem nevěděla co (pořád se v noci budil), tak jsme zašli na ORL a tam mu to hned píchli, tak to měl blbé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
28.10.09 13:21

Ahojky,já se svými -našimi „krušnými“ začátky bych mohla psát story a nakonec jsme se kojili do TŘÍ LET. Nejdříve jsem kojit nemohla (narkoza a revize po porodu, pak mladá byla spavá, měla silnou žloutenku a k tomu špatná technika přisátí, sání a kdoví čeho ještě). Já jsem to téměř obrečela obvoďačka, že příkrmy, já že ne-naštěstí měla dovolenou a dr. z nemocnice nás rozkojila, jak se patří. Z dudlíku jsem měla od začátku strach. Jinak pila jsem asi 2 litry „kozího“ čaje, jak byl doma nazván, pak ještě cca litr jiných tekutin-na to jsem dbala. V případě nouze největší jsem sáhla po homeo-ricinus comunis. Eli pila pokaždé z obou prsou-prvních asi 6 týdnů snad co hodinu, připadala jsem si jak dojnice ze Slunce seno, snad jen dát sluchátka. Pak to bylo lepší. V noci mokré košile, slečnu jsem musela budit na pití. Když bylo mlíčka moc, tak jsem odstříkávala a mrazila a cca každý týden skoro 2 litry dávala kámošce pro její roční dvojčata, to trvalo asi měsíc a asi od 4. měsíců se nabídka přizpůsobila poptávce. Jinak první dítě kojeno 3.měs. ,druhé měsíc, třetí 6.týdnů. Před 7 lety, kdy se Eli narodila jsem se „zabejčila“, že kojit chci a budu a tak to dopadlo. Okolí mělo starosti, jestli budu odstříkávat do termosky do školy nebo chodit kojit o přestávkách-nic z toho, šli jsme na to rozumem-děti, co chtějí chodit do školky se už nekojí.
Holky hodně zdaru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna