Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Pudli a rafánek se tváří jak, je hladový a nebo spokojený? Kdyby byl hladový, tak chápu že by tě to mrzelo, ale pokud je v klidu, tak co řešíš?
No mě se to mluví............já která hysterčím celý den, že nechce jíst a málo vypila atd.
Nejvíc mě štve, že tu kozu ještě ani nevytáhnu a ona už ječí, jen co jí dám do kojící polohy......no a chtít po ní aby se chytla když nechce, tak to ani náááhodou. ![]()
Fakt jediné co mě těší jsou ty noci, to se fakt vzbudí, dám jí k prsu, hezky se nabaští a pokračuje ve spánku.........ale přes den to jsou fakt někdy muka...........dneska jsem se ale rozhodla, že to přestávám fakt řešit, nechceš jíst, nejes. ![]()
Ahoj, dudáme aji kojíme.
OT Jako akorát že chce pít jenom z jednoho prsa
![]()
kdyby me to nebylo blbé, dám sem fotku. Mám jednu 4ku a druhé 1čku. Z toho špatnéhu (stále ho přikladám i z jiné polohy) nechce a nebude! Kouše, škrábe, lechtá ale nepije. Tak dám druhé a pije jak duha a přivírá oči a usíná..
podle mě by ti Um stejně nepil. Voni jsou prostě ty mimina trochu vyčůránci a všechno jim roste (zuby, nohy) a asi je to taky dost štve.
Myslím, že stres kojících matek pramení z toho že vůbec nemají představu kolik toho dítě vypije. Pokud přibývá, je to OK.
Macek byl vždy s váhou na spodní hranici a je stále i ted kdy sní za den víc jídla než já (dnes např : 3 jogurty, banán, oběd, kašu - ti teda nedal celou dávku, nepočítane křupek rýžových, půl rohlíku, jablko)
Takže tak,
jé! mám v mrožáku Míšu (ještě že už dacan spí, by zas házel ty kukadla že mu nechcu dat)
Janac (nejde me přihlasit)
Jak vás obě čtu, je to jako byste mi četly myšlenky, fakt, přesně tyhle samé věci řeším, i když už mám druhý dítě, stejně mi to dává zabrat..
Jinak v noci je to u nás taky ok.
jo dodávám..teď čerstvě kojíme jen večer a ráno. V noci vracím jen dudu, nekojím.
Janac
Holky,
podle metříku je pro mě tohle téma už dlouho pasé, ale nemůžu si pomoci a musím reagovat.
Katy2, měli jsme to úplně stejně
já jsem to nakonec nevydržela a začala si přes den mléko odstřikávat odsávačkou, protože mě bylo líto kojení nechat, mlíka bylo dost, jen ta moje beruška jaksi to moje prso přes den nechtěla a dávala jsem je do flašky a v noci kojila. Vydržela jsem to tak dělat do osmi měsíců. Pak mléko samovolně prostě odešlo. Někdy jsem ji nestačila, tak jsem ji dávala sem tam Um. Začala jsem to tak dělat od dvou měsíců asi tak nějak.
Ahoj,dcera má 16 měsíců a já jsem se pořád nesmířila s tím,že jsme nekojili,a pořád si říkám proč.Starší bez problémů plné kojení do půl roku,s příkrmy do 11 měsíců,mladší od 10.dne na lahvičce,zezačátku MM+1dokrm denně,od 4,5měsíce plně na UM.Právě jsem jí dudlík dala hned v porodnici,pořád brečela(opravdu pořád,téměř nespala) a já nevěděla,co s ní.Sestry taky ne,řvala jim celou noc
varovali mě,že kojení půjde do háje,a taky jo.Ale ona už na porodním sále cucala velice decentně,vlastně netahala,jen žužlala,nikdy ode mně nevypila víc než 10-20ml,tudíž se mi laktace pořádně ani nerozjela.Co by kdyby už nezjistím,ale myslím,že dudlík v tom asi prsty měl,zkazil jí tu techniku.Plánuju třetí a zkusíme bez dudlíku,kdybych měla zešedivět
starší jsem dudlík nabídla ve třech týdnech v nemocnici,kdy jsem nesměla kojit(průjem a zvracení u mimča,krev ve stolici) častěji než jednou za dvě hodiny,vzala ho a následujících čtrnáct dnů bylo nejkrásnějších v jejím dosavadním životě,úplně jiné miminko
pak ho vyplivla a konec.Kojili jsme i tak v pohodě.Já jsem četla,že aspon prvních pár týdnů se dudlík dávat nemá,pak už nevadí.Známá dávala od příchodu z porodnice oběma dětem a kojili zdárně do roku.Tak možná někomu nevadí a někoho může pokazit.Já osobně myslím,že to vliv mít může.Helena
Katka_H jen u nás je ještě problém v tom, že ona nechce ani s láhve, prostě jíst přes den je podle ní asi blbost. Jinak taky odstřikávám, protože když už teda přes den jí, tak s levého prsu ani náhodou tak že to odstříkávám i přes den. ![]()
Já bych řekla, že pokud je dítě s tou správnou chutí, tak se kojení rozjede lecčemu navdory a ani dudlík to nepokazí, ale pokud jsou nějaké další problémy, tak to může přispět…mám obě zkušenosti, syn od dvou měsíců na MM z lahve (vydržela jsem to do půl roka, pak jsem to vzdala), dcera kojená bez problémů…oba sekcí, oba kojení ze stejných (stejně blbých- vpáčené bradavky) prsou…akorát Váša byl předčasně narozený, spavý, bez sacího reflexu, navíc žádný gurmán, dodnes moc nejí..Dorka otesánek (dodneška, celá maminka).
Nejlíp když se člověku podaří nějak si nadávkovat, co všechno pro kojení udělá, a pokud to nepomůže, včas to zabalit.Když je dítě v pohodě, pokusit se zakázat si řešení prsou, váhy, plínek atd…
Když dítě nechce ani láhev, tak to teda netuším, co s tím, a nezávidím..snad se to po operaci zlepší. ![]()
Judycum, ale jak píši, fakt je naprosto spokojená, tak že jsem rozhodnutá to přestat řešit a nechám jí tak.
Jako třeba dnes jedla ve 4 ráno, pak jsem zkusila před 7 hod. samo že nechěla, v 7 hod. odjíždíme do školky se starší dcerou, cesta nám trvá 45 minut tam, tak že kdyby dostala hlad tak by musela vydržet až do školky, kde bych jí mohla dát najíst..........samozřejmě vydržela, dokonce usnula a spala až do 9ti hodin a až pak se uráčila se teda napít, podle délky a způsobu sání odhaduji že si dala tak max. 80ml, další kojení si dala až doma po 12 hodině, to už jsem si jí zvážila a vypila rovných 70ml (aby se náhodou nepřejedla), no a od těch 12ti hod pila tři krát a pokaždé když se vzbudila, tak jsem nelenila a rychle jí přiložila, ale fakt se rozhodně nepřejídá. Hold prostě jí to asi stačí a nic s tím nenadělám......jediná má útěcha je, že v noci jí fakt pěkně, sice jí nevážím, ale cítím že jí teda více než přes den. ![]()
Katy2 píše:
Judycum, ale jak píši, fakt je naprosto spokojená, tak že jsem rozhodnutá to přestat řešit a nechám jí tak.
Jako třeba dnes jedla ve 4 ráno, pak jsem zkusila před 7 hod. samo že nechěla, v 7 hod. odjíždíme do školky se starší dcerou, cesta nám trvá 45 minut tam, tak že kdyby dostala hlad tak by musela vydržet až do školky, kde bych jí mohla dát najíst..........samozřejmě vydržela, dokonce usnula a spala až do 9ti hodin a až pak se uráčila se teda napít, podle délky a způsobu sání odhaduji že si dala tak max. 80ml, další kojení si dala až doma po 12 hodině, to už jsem si jí zvážila a vypila rovných 70ml (aby se náhodou nepřejedla), no a od těch 12ti hod pila tři krát a pokaždé když se vzbudila, tak jsem nelenila a rychle jí přiložila, ale fakt se rozhodně nepřejídá. Hold prostě jí to asi stačí a nic s tím nenadělám......jediná má útěcha je, že v noci jí fakt pěkně, sice jí nevážím, ale cítím že jí teda více než přes den.
Aha, tak pokud je spokojená, tak bych to neřešila taky
…asi to dožene v noci…Váša nejí pořádně dodneška, prostě některé děti jí málo a neudělá se s tím nic.
Ahojky měli jsem s dudlíkem problém, malá měla problém se sáním, respektive se nemohla po dlohodobém dudláním, chytit prsu a řev.. Nemusímt i to vysvětlovat, Nejprve jsem to zkusili bez dudlíka přežít, a po pár dnech jsem se k němu vrátili jakmile ale usla dudlík jsme jí sebrala aby ho nedudlala dlouho, kojíme doteď bez dudlíku neusne. ![]()
no jak ja mam u takovyho rvouna poznat, jestli rve z hladu ?
Katy fakt nezavidim, chovani u prsu znam, ale meli jsme jen par epizod (7 a 12 hodin nevzal nic), nakonbec jsme se zklidnili a slo to …
zcela chapu, jak se musis citit
ted uz musim koncit, mam tu chlapa,ale v noci mozna jeste pisnu - asi budu hmozdit prso
tak jsewm nakojila. rozespalej kostěj staTEČNĚ TAHAL BEZ ZMÍTÁNÍ, ALE HOLKY TO VEČER DKLADNĚ ODSTŘÍKANÝ PRSO se normálně vůbec nedoplnilo, to druhý trošku. no asi 5MINUT polykal, ne teda KAŽDÉ POLKNUTÍ, TAK SNAD CHUDÁK NĚCO VYTÁHL. CHJO, TEĎ ZKOUŠÍM ODstříkar bto suché, ale je fakt jak sahara.. jswem zVEDAVÁ ZA TY Š HODINY
MRTVOLA JSEM
o půl jedné jsme naposledxy kojili, neodstříkala jsem nic
pak jsem nemohla usnout, tak jsem ho vzbudila ve tři, nechtěl tahat, tak šel spát a já odstříkala 90 ml za půl hodiny
pak jsem zase nemohla spát, tak jsem hop vzbudila ještě po páté v naději, že bude mít hlad a dopije se, jenže zase to neteklo, odmítl tahat, dala jsem mu 20 ml stříkačkou, to si celkem vzal. vůbec se mi nepodařilo nastaqrtovat ejekční reflex ani při odstříkávání, odstříkala jsem tak 10 ml
zase nemůžu spát
prsa splasklý
určitě to je i nervama, není přece možný jednou odstříkat 90 a pak nemít nic.
zvažuji, kde narychlo sehnat suplementor
Tak nevím, jak hlasovat - u prvního dudlík nebyl, kojila jsem v pohodě do dvou let, s příkrmem od 6,5 měs.
Teď druhý dudlík má tak od dvou měsíců, pořád kojím, má teď v 5 měs. asi necelých 10 kg a pije už i kaši z lahvičky (rozdělanou v MM - kvůli nočnímu buzení).
ad prázdný prsa - piješ dost? U mě hrozně působí málo tekutin, pak mám prsa splasklý.