"Problémové dojnice"

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
51750
28.10.09 20:23

Problémové dojnice

Jak Pudla navrhla, tak zakládám téma „Problémové dojnice“
Tak že všechny co máte, jakýkoliv problém s kojením tak šup sem.
A samozřejmě jsou vítány všichni co mají nějakou radu pro nás problémové dojnice. :wink:

Příspěvek upraven 01.11.09 v 08:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
51750
28.10.09 20:26

Pudli škoda že nejsi u nás v Srpňátkách 2009, bych měla aspoň s kým probírat mé kojící, dojící problémy.

Jak to dnes vypadá u vás?

My teda přes den jakš takš, ale fakt se nepřejí, její max. dávka je nyní 100ml a to po 4 hodinách co nejedla, no a večer zase hysterák a jíst nebude ani za nic, prostě šla opět a zase spát aniž by se najedla. :roll:

Jo holky, jak často mám odstříkávát to prso se kterého nechce pít? Stačí 4× za den, v noci s něho jednou pije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
28.10.09 20:41

Ahoj.Omlouvám se že jsem lezu,ale třeba náš Matesák asi od 2 měsíce pije jen z pravého.To levé prostě nikdy nechtěl a ukojila jsem ho i jen pravým :lol: .Kojim pořád ještě tet a stále mu to jedno stačí.Některé děti chtěj hold jen jedno :roll: .
Horší je že tet mám jedno prso číslo 1(to kojící ) to nekojící mám 0 :roll:
Držím při kojení všem palce,já bych zase ani kojit už nechtěla a nejde to :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
28.10.09 20:42

Kamčo ty to druhé jsi neodstříkavala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
28.10.09 20:45

Ahoj,
při Míšovi jsme s kojením bojovali dost, tak si troufám tvrdit, že jsem zkušenost sama :-)

Katy, prso bych odstříkávala když cítíš, že už je toho moc.
Nebo když je jakoby čas na něj. Takže pije jenom z jednoho? Nebo dokrmuješ?

• Citovat
  • Upravit
3138
28.10.09 20:52
Kamča.dalmatinka píše:
Ahoj.Omlouvám se že jsem lezu,ale třeba náš Matesák asi od 2 měsíce pije jen z pravého.To levé prostě nikdy nechtěl a ukojila jsem ho i jen pravým :lol: .Kojim pořád ještě tet a stále mu to jedno stačí.Některé děti chtěj hold jen jedno :roll: .
Horší je že tet mám jedno prso číslo 1(to kojící ) to nekojící mám 0 :roll:
Držím při kojení všem palce,já bych zase ani kojit už nechtěla a nejde to :roll:

Kamčo o tom jsem psala v te pudlodiskuzi o dudlíku..
MĚ TO TEDA DOST ŠTVE - KDYBY BYL ROZDÍL 0-1 TO JESTE JDE ALE JÁ MÁM ROZDÍL O DOST VĚTŠÍ.

šiš kaps..

proč to dělají? Já dnes večer nakojila pouze z toho špatnýho, byl to teda boj a ted me to druhy (to lepsi hoodne rozkojený) bolí au au..

Ale prijde mi že i když stále přikládám a snažím se i to špatný rozkojit nic v nem nak není..

taky jsem schopna kojit jen z toho lepšího, mlíka tam je i pro dve furt to stříká..proste v jenom nic, v druhým přemoc..

odstříkávat jsem nezkoušela..mám pístovku a když jsem odsávala (je to poměrně dávno) odsávat šlo, ale mě se z toho dělalo strašně zle.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
28.10.09 21:03

Papu pije jenom z jednoho, druhé odstříkávám a dělám teda mega zásobu do mrazu…jen nevím co s tím budu pak dělat. :roll: Už teď tam mám za necelých 14 dní dva a půl litru a to dobrého půl litra jsem vylila, bo jsem vždy ohřála zda si nedá dokrm a prd, tak že vylít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
29.10.09 07:31

Katy super, že jsi to založila.prosimtě akorát dej „upravit“ u svého prvního příspěvku a odmaž v nadpisu ty uvozovky, v seznamu diskusí to místo nich píše nějak qvot nevo co…

hele jestli chceš z toho prsu ještě kojit, tak podle mě musíš odstříkávat pokaždé, když bys z něj jako kojila, tzn. minimálně 4× denně, nebo po každém kojení, pokud bys kojila z obou.

u nás dobrý, včera jak se rozpil, tak na mě padl flegmatismus a falkt nevážím, nesleduji čas, jak dlouho pije a neřeším - uvidíme, jak mi to vydrží. akorát teda odstříkávám z prvního prsa 10-15 MINUT po kojení (odstříkám 10 ml, obvykle se za tu dobu 2× mlíko na 30 sec spustí). ale prsa se pomaloinku začínají nalévat, pro m,ůj dobrý pocit
asi budu odstříkávat pokaždé, když to půjde, stejně jsem většinou doma.

mládě včera pilo luxusně, bez zmítání, od noci už zase začíná zmítat, podle mě mu prdy brání pořádně se napít (polyká, urve se, hned se přisaje, polyký, urve se, propíná)

jojo, taky už jsem vylila dost odstříkaného mléka při pokusech o dokrm :-)
chci zkusit tu flašku, až budeme někdy oba kojit v pohodě, ale jinak to asi fakt nemá cenu
blůbý na tom neřešení je to, že člověk nepozná, jestli má mládě dost, nebo ne. teda když dobu vydrží přisátý a polyká a pak usne, tak je jasný, že má dost, ale kolikrát tohle je? možná bych mohla sledovat alespoň ty hodinky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
29.10.09 08:41

Holky,

doporučuji nevážit, nesledovat dobu kojení. Tedy pokud miminko prospívá a nevříská hlady :wink: . Protože jak už mnohé radily, je to hodně o psychice.

Taky jsem uvažovala u malé, že si koupím váhu, protože z porodky jsme odcházeli s váhou 3200gr a druhý den u Mudry jsem navážila to samé. A už to jelo. Sice jsem měla mlíka dost, ale pořád jsem se pozorovala, jestli mám nalitá prsa, pak byly placky, tak zase nervy a mlíko pořád bylo, jak v plackách, tak v nalitých. Začala jsem pít kojočaje, nějak na mě nezabírají, to už bych byla fakt jak pojízdná mlékárna. :lol: . Malá se mi u pití taky někdy kroutí, ale to jsou prdíky, protože jak se přisajou, tak se jim začnou hýbat střívka a pak se vztekají.A taky preferuje jedno prso, ale kojíme z obou.

Myslím si, že pro to abyste kojily, děláte hodně a stojí vás to i dost nervů. Chce to hlavně být v pohodě, u kojení se alespoň trochu zrelaxovat. No a pokud to nepůjde, tak se svět nezboří, když kojit nebudete. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
29.10.09 09:17

Holky já vás jdu jen podpořit psychicky,pokud to jakš takš půjde tak to je super,určitě máte spoustu nastudováno.

Ale jen z mé zkušenosti,pokud to třeba někdy nepůjde,dítka budou protivná a vy unavené a vystresované,nevěste hlavu,buď to půjde nebo ne.Já se prolívala hektolitry,melty,kojo čajů,jogurtových drinků,odsávala,stimulovala jako zběsilá a nic nám nepomohlo,po císaři se mi laktace prostě nespustila už z porodky jsme odcházeli s dokrmem a tak jsme to po šestinedělí vzdali,sice červíček dodnes hlodá,coby kdyby,ale na druhou stranu nelituju udělala jsem co se dalo.U nás byl navíc problém i v nekvalitním mlíčku.

Takže pokud to alespoň trošku jde,nestresujte se vážením,hodinama,ale řiďte se podle miminka ono samo si řekne a pokud to někdy nepůjde nevyčítejte si nic a užívejte si prcka,držím moc palečky :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
29.10.09 09:28

Paradise, tos napsala hezky. Já se trápila skoro 4 měsíce. Dneska mám pocit, že mi ty 4 měsíce někdo ukradl, že jsem si malýho vůbec neužila, pořád jenom stres - už zas kojení, zase bude řvát, nervy nervy…

Po druhým porodu se mi to rozjíždělo pomalu, primář mi dokonce řekl, že asi kojit nebudu. Mávla jsem nad tím rukou a řekla manželovi, ať koupí bebu, v porodnici jsem malou dokrmovala, aby nás pustili… A doma jsem začala kojit v pohodě a kojím pořád 8)

• Citovat
  • Upravit
43028
29.10.09 09:45

me po cisari zacalo mliko az paty den, vsichni me uklidnovali, ze to bude v pohode, ale jka stejne panikarila. problem s vyschlymi prsy jsem zazila asi tak 5×?

Rafan dneska u kojeni protestuje, krouti se a pije kratce, ale odstrikavam, prsa se jaks taks doplnuji, takze vim, ze kdyby chtel, tak ma. Ani jsem nejedla zadne zavadne potraviny, tedka je to proste jeho vec.

jinak ta rada, ze pokud dite nerve hlady - u kolikoveho a drazdiveho miminka to jde tezko poznat, proc rve. me treba obcas breci hned po nakojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
29.10.09 09:51

Pudli,ale mě třeba David hrozně řval už u kojení.Přisál se a po chvilce se pustil a začal příšerně řvát,nekroutil se nic jen řval jako pavián,tak druhé prso a po chviličce ten samý scénář a nebyl k utišení,taky mi chvilku trvalo než jsem zjistila proč řve,ale když jsem mu přiložila k pusince ohnutý malíček málem mi ho ukousnul jak se mocí přisál a po příkrmu byl klid,teda taky ne vždy,to pak začli třeba prdy,ale to se kroutil,kopal nožkama,u nás to bylo dobře rozpoznatelný,mi jsme měli opravdu hodně odlišné pláče,ale vím,že každé miminko to tak taky nemá,to je opravdu potom o tom zkusit vypozorovat jestli se kroutí a pláče kvůli bříšku nebo kvůli hladu,ale neboj pokud by měl hlad,tak nebude přibývat,takže nejdřív za měsíc byste na to přišli,bude líp uvidíš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
29.10.09 10:51

Katy odsávala jsem a docela často.Po pul roce když stejně chtěl jen jedno tak jsem to vzdala.Kozu vycpu :lol: .Koupila jsem jsi takové ty siikony pro chudé a tím to srovnám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
29.10.09 11:13
Kamča.dalmatinka píše:
Kozu vycpu :lol: .Koupila jsem jsi takové ty siikony pro chudé a tím to srovnám
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek