"Problémové dojnice"

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
43028
29.10.09 11:46

hele ja asi to odstrikavani omezim, nebo zkratzim, ta psa zacvinaji byt nejak dost nalita na dopoledne, hlavne i to, ze kteryho jsem kojila pred 2 hodiama.

a rafan se krouti a BRECI, JESTLI NEMA ZASE KOLIKU Z PRECHLASTANI, vcera po te hladovce byl uplne jak cukratko (a to jsem pozorovala i po drivejsich hladovkach)

ty jo, fakt bych to mela prestat resit, treba kdybych nestimulovala laktaci, mel by tak akorat mlika a nebolelo by ho brisko .- kdovi proc ta kolika konci ve 3m - tou dobou se prej prave ma laktace stabilizovat na zaklade poptavky

ale ja mela dycky dojem, ze rafan vypije jen to, co tece samo a kdyz se to necha na nem, tak bude mlika furt ubyvat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
29.10.09 13:08

Chjoooo
tak me vynechal kojeni
milka je mraky, odstrikala jsem 70 ml

asi ho neco trapi, cele dopoledne place nebo spi :-((((((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
29.10.09 13:43

Pudlí mě říkala laktační poradkyně at neodstříkávám,pokud přiberý jak má.
Odstříkáš totiž předmí mléko,ale to zadní tam zustane,je tučnější a to přední také potřebuje.Já se na odstříkání vykašlala a byl klid,najednou bylo mléka dost :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
29.10.09 15:02

hele kdyz odstrikavam po kojeni, tak to je naopak sama smetana.

nakojili jsme, huraaaaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
29.10.09 18:30

taky jsem slyšela, že je bolí bříško, když vypijou moc předního mlíčka (třeba když se kojí při jednom kojení z obou prsou, nebo se krmí častěji než po dvou hodinách). Pravdou je, že to dost pomáhalo, když jsem před kojením utíkala do sprchy a tam si párkrát odstříkla (nevím, tak 10×) a pak teprve nechala sát. My jsme ale žrouti a dožaduje si papání i teď po méně než dvou hoďkách, ale za pokus to stojí.

a k těm splasklým prsům.....taky jsem měla pocit, že tam nic mít nemůžu, občas jsem se značným úsilím vytlačila sotva kapku, ale Luky si normálně cucal, tak jsem si říkala, že kdyby nic neteklo, tak se nesnaží. Pak se byl schopný zblinkat až na paty, takže to, že to Pudlo nejde tobě ještě neznamená, že tam nic není.

Já ale měla většinou opačný problém. Jak se mléko spustilo, tak se topil a zakuckával, rozčiloval se a vždycky si počkal, až to teklo míň. Takže většina skončila v plíně a tím mi i pěkně „nabudil“ tvorbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
29.10.09 20:21

Holky, já taky neměla nalitý prsa, snad 3×…a mlíka je pořád dost, tak se tím prosím nestresujte!!

• Citovat
  • Upravit
2191
29.10.09 21:44

Přidám se se svou troškou do mlýna - kojím dvouměsíční dvojčata, takže o zábavu mám postaráno :twisted:
Posledních cca 14 dní vyšiluju, že jim to asi nestačí a svrbí mě prsty jít koupit nějaký UM, ale krizi mívají až večer kolem desátý jedenáctý (starýho času, teď zrovna začínají vyšilovat) a to už je všude zavřeno :roll: Pak v noci krásně spí a nad ránem mám prsa jak balóny… Nejdřív jsem měla depku, že je „neutáhnu“, ale když jsem cca po týdnu zjistila, že to je prostě nějaký jejich večerní rituál „teď tu mámu sežerem“ a přes den jsou v pohodě, tak jsem se zařekla, že počkám na dnešní kontrolu-vážení u doktorky a uvidím. No a Max přibral za tři týdny 700gr a Sofinka 400gr, doktorka byla spokojená, takže žádný UM zatím nebude :wink:
Spíš uvažuju nad odsávačkou, podporuje tvorbu mlíka? Občas už mi ten kojočaj leze ušima a mám pocit, že už mám na něj rezistenci :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
30.10.09 07:35

Teratko jamam doma jen debilni odsavacku baby nova (ta uplne nejlevnejsi, 2 valce v sobe), odsavat s ni je desna drina, stejne jsem dycky dalekovi vic odstrikala, nez odsala. Tak jsem presla na vyhradni odstrikavani a kdyz nic netece, tak jen zmoulam prsty bradavku - prejizdnbim po ni prsty ruky ze vsech stran, jako bych ji chtela vytahnout do delky, ale ne takovou silou - prsty si namocim do MM nebo tedka do kojiciho caje (protoze mam hrniocek u ruky) aby se to neodrelo a klouzalo. Delam to 10-15 minut po kojeni, jen jedno prso a opravdu to staci. Prso se naleje nejpozdeji druhej den. Dycky se tak na minutku spusti mliko, to odstrikam a stimuluji dal (mliko se spusti tak 2-3×).
ted premejslim, ze to zkratim, omezim nebo vynecham nocni (/kvuli spanku, ale zase je to nejucinnejsi), ale chci pockat, az rafan prestane bojkotovat, protoze chci mit jistotu, ze nebojkotuje kvuli nedostatku mlika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
30.10.09 09:03

hele zkousely jste nektera kojeni ve vane nebo nahy kojenec+naha maminka?
me to prijde moc naorcne, nez abych to zkousela, kdyz to nejspois nezabere, jako nezabrala zadna z doporucovanych rad na koliku, ale zase vcera jsem ho pri dvouhodinove kolice vykoupala a ve vane byla jedina chvile, kdy nerval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2191
30.10.09 12:37

Díky za popis, to jsou finty, vyzkouším :lol:
My teda koupeme v kbelíčku, Maxovi se to líbilo hned od začátku, Sofinka tam spíš tak postávala a řvala (ale řvala i při koupání v umyvadle v porodnici), ale teď jak je větší, tak už se jí to taky líbí. „Sedí“ tam v tureckém sedu (samozřejmě držím a podpírám ze zadu hlavičku), vodu mají cca po prsa-ramena, šplouchám jim na krk a nalévám dlaní na vlásky a i když cestou do kbelíku křičí, tak se v něm krásně zklidní :wink:
A kojení na nahato - párkrát jsem použila když oba hodně vřeštili a pletlo se mi vyhrnutý volný triko a fakt to taky funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
1.11.09 03:16

tak rafanek nabral za 6 dni 60g :-( … predtim jsem ale navazila za 4 dny 120, takze desetidenni oprumer je OK, ale stejne jsem z toho na prasek, zase nespim, chjo… ted zase resim, aby se mi nalilo prso na kojeni, kdyz jsem vcera mela furt pretlaky … akorat ze me o pulnoci vysal obe …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
1.11.09 08:35

Tak jsem konečně tady po tří denní absenci.
Byla jsme s Eliškou na operaci kýly.
No a musím říct, že u nás to nechutenství a problémy s kojením způsobovala asi ta kýla, protože od té doby co po operaci mohal začít jíst, tak jí z obou prsou uplně v klidu. No doufám, že jsem to nezakřikla a bude to jen tak dále pokračovat.

Pudli, fakt nevím co poradit, zkus to zkonzultovat s dr. zda ty přírustky stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
2.11.09 10:57

přepíjení

Tak já mám v podstatě opačný problém. Kluk (6týdnů) se mi přepíjí. V podstatě pije až do doby, než se poblije. Pokud ho odtrhnu dříve, nezvrací, ale vříská jak šílený. Přibírá i 400 g týdně. Laktační liga tvrdí, že se kojené dítě přepít nemůže, ale co to teda je?
Jinak k tomu kroucení - dělal to taky (a stále dělá), ale zjistila jsem, že ho trápí vzduch v žaludku. Když se začne kroutit, odtrhnu ho, vrazím dudlík jako prevenci vřískání a dám krknout. Takle i třeba 3× za kojení a pak se nekroutí a nebojuje.

• Citovat
  • Upravit
neczuz
2.11.09 12:12

Dudlík

Jinak ještě k tomu dudlíku (bylo to tuším Pudlo v jiné tvé diskuzi, ale nechce se mi tam přecházet). Dudlík měl v puse ještě dřív než prso. Na porodním sále předstíral naprostý nezájem, pak neměli volné pokoje s rooming-in. Chodila jsem sice přikládat (respektive rvát mu prsu do pusy) každé 2 hodiny ale nezájem trval ještě celý další den. Na dětském boxu ale v noci řval, tak mu vrazili dudlík. Tem mu zůstal dodnes, ale jen na uklidnění přes den, po usnutí ho pravidelně vyplivne. Přisává se jak ďas a pije jako šílený (viz předchozí příspěvek. Jen se mi ze začátku v porodnici zdálo,že přecejen při kojení očekává bradavku velikosti dudlíku a když to nesplnilo jeho očekávání, měl tendenci ho plivat. Koupila jsem teda dudlík s krátkým dudlíkem a subjektivně se domnívám, že se to zlepšilo.

• Citovat
  • Upravit
43028
2.11.09 12:21

neczuz prej to „nemůže se přepít“ právě spočívá v tom, že přebytky vyblije.

s tím krknutím to zkusím, dělávala mjsem to dřív, dokud ještě pil slušně a spíš usínal. dneska jsem zkoušela dát mu prso po chvilce, když se uklidnil a vyvolala jsem tím opět kvíkot.

mlíka dneska dost, tak snad si skutečně vzal, co potřeboval…

jak poznáváte hladovej pláč, nebo že má hlad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová