Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
No já bych řekla, že je potřeba naředit mléčnou kaši vodou a pak třeba přilít dle návodu naředěné um. Když dáš do mlíčné kaše um a pak to zaleješ jen vodou pro tu kaši, um v ní bude hustší než je doporučený poměr od výrobce. Nevím, nemůže to nějak z dlouhodobého hlediska zatížit ledviny?
Asi by záleželo, zda je ochoten pít po jídle nebo při něm třeba vodu, čaj nebo ředěnou šťávu, pak by se ten poměr asi srovnal.
mám podobný názor jako čičinka. To je stejné jako by jsi do 150 ml vody dala třeba 8 odměrek UM, asi to taky není ideální. Ale nevím zda to může něco udělat. Ale jestli ti jí kaši tak bych přilila ještě namýchané UM. ![]()
Ahoj, ja to delam podobne. Tobika sice jeste kojim, ale uz toho moc nevypije. Mleko z lahve nechce a navic je to nejedlik. Do mlecne kase mu vecer prihazuju 1 az 2 odmerky mleka. Kdysi jsem to resila, ted uz ne, tak snad to neni blbost.
Dobrý den, mohl byste mi prosím někdo poradit? Mám sedmi-měsíčního chlapečka, který naprosto odmítá pít mléko. Vypije pouze 80 ml v noci, takže se to snažím všemožně nahradit jogurty a kašemi a chtěla bych se zeptat, jestli když dělám mléčnou kaši, jestli jí můžu udělat ne jen z vody, ale třeba ze slabšího sunaru - např. 120 ml vody + 2 odměrky sunaru + 3 lžíce kaše. Nezatíží mu to moc organismus? Nemělo by přeci vadit, že bude kaše „mléčnější“, ne? Děkuji za odpověď. Jana