Kojení do uspání

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
37
29.7.10 14:42

Kojení do uspání

Ahoj holky, mám takový problém: naše skoro roční holčička večer neusne jinak, než při kojení. Pokud ji „neukojím“ do spánku, tak si okamžitě v postýlce stoupne a křičí a křičí. Nic nezabírá - číst, povídat, dát hračky, odejít, vyslat tatínka, usínat sama, s bráchou, s námi… Zkusila jsem i odejít z bytu na hodinu, ale tak křičela, že ji manžel choval celou hodinu, než jsem se vrátila- od té doby to nenavrhuje, byl to jeho nápad :-) Ale už jsem z toho nervózní. Jako úplné mimi usínala dobře, jen jsem ji položila a nikdo u ní nebyl, usínala sama v postýlce, nebo jsem oběma dětem četla až usnuly. Změnilo se to od doby, kdy umí stát - prostě pořád stojí a nevydrží ležet, nedokáže si sama lehnout, i když je unavená…Přes den spí v kočárku. S jejím starším bráškou jsme takové problémy neměli, tak si nevím rady. Odstavovat jen kvůli tomu se mi ale ještě úplně nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20
29.7.10 15:02

Měla jsem to stejné se starší dcerou, mladší se aspoň před usnutím „odpojí“ :-D . Popravdě jsem se rozhodla u starší to neřešit, neměla bych na to, nechat ji vyřvávat. S koncem kojení začala usínat při pohádce z CDčka. Tak doufám, že i u mladší to klapne. Ale já jsem kojila a kojím dlouho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
29.7.10 15:14

Ahoj, na tohle je hrozně těžké dát nějaký univerzální recept, to by pak neměl pravděpodobně nikdo problémy s uspáváním dětí, ale snad by ti mohla poradit laktační poradkyně na www.kojeni.net, můžeš tam napsat svůj dotaz nebo si přečíst její rady jiným maminkám, na toto téma je toho tam opravdu hodně… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
29.7.10 15:29

Ahoj,
my to takhle měli do 19ti měsíců než se odstavil.
Neusnul jinak než u prsa.
Teď má 2roky a 4měsíce a neusne jinak než se mnou.
Já myslím, že jsem si malého takhle naučila a čím starší tím je horší to odnaučit.
Nás teď čeká to, že půjdu brzy do porodnice takže Matýsek bude poprvé spát u babičky a nebo ho bude uspávat táta.
No jsem na to zvědavá.
Moc jsem neporadila, budu nakukovat.
 Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
29.7.10 21:50

Holky, díky za rady, budu to nějak zkoušet. Říkám si, že až poporoste a bude si umět sama lehnout a třeba poslouchat pohádku, tak určitě nebude potřebovat „prsní doping“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
29.7.10 22:01

Ahoj, máme to samé, malýmu bude 13 měsíců a 3× denně ho uspávám kojením a ukolébavkami. Myslím, že by jinak taky neusnul. Asi v osmi měsících jsme ho zkoušeli učit spinkat samotného podle Estvilla, několik dní před spaním plakal, ale pak se to naučil a hezky usínal do doby, kdy mu nebylo dobře a to jsem si ho zase vzala k sobě. No a od tý doby jsem to vzdala a zase usíná u toho prsíčka. Prostě si říkám, že ho nechám plakat a třeba ho něco bolí, jak to mám poznat..pak mě stresuje to, že nevím, jestli to nebo ono dělám zrovna dobře. To uspávání je někdy unavující, kord, když se mu nechce večer ani po pěti hodinách spát a hodinu ho uspávám, než mě pustí, ale ted jsme vystihla dobu, kdy se mu spát chce( budí se v 15h a spát večer v 19:45h) a do půl hoďky spinká a nemusím ho honit po posteli :lol: To kojení mi nevadí, jsem ráda, že kojím a že se cítí v bezpečí…mám ráda, když u mě usíná a je klidný, než by plakal v postýlce. Říkám si, že přijde doba, kdy už taky nebude chtít, nebo se mu to bude moct vysvětlit a začneme zkoušet usínat jinak - třeba přečtením pohádky, nebo puštěním CD. Napořád to prsem prostě nebude, tak si to užijeme ne?? Já tedy už mimčo mít nebudu, tak ať si to usínání pamatuju ne? Jinak kamarádka obě své děti dávala už od porodnice samotné spinkat, i ve stejnou dobu a nemá problém. Navíc děti jsou asi jen dva roky od sebe a tak si tam trošku povídají a to je možná taky výhoda sourozenců..nejsou tam prostě sami.Tak asi tak..každá si to udělejme tak ,jato cítíme a co nám vyhovuje, hlavně dobře pro miminko. Myslím, že ten klid a bezpečí u maminky se na dětech odrazí… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí