Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, mam 4 týdenní holčičku. A řeším stále kojení. Kojím, dokud mimco neodpadne od bradavky samo anebo mam prso vzít?
kdyz ji necham nez sama odpadne, tak vetsinou si ublinkne (dost).Snazim se vzdy cca 10 min z kazdeho prsu 🤔
Příspěvek upraven 10.10.25 v 10:58
Jak si ublizite, kdyz sama odpadne? Kojila jsem vsechny deti do odpadnuti cili samovolneho vypadnuti zdroje z pusy. Pripadne zkusit zdroj jemne vytahnout a kdyz nezacne plakat, tak je to ok.
Asi tam mělo být ublinkne
Ale dlouho jsem přemýšlela, co to má znamenat.
Příspěvek upraven 10.10.25 v 10:45
@Hibou mělo byt ublinkne 🙈
Příspěvek upraven 10.10.25 v 10:57
@Eeefa píše: Více
No ted jsi to vylepsila
nevim, no. Ja jsem proste kojila do spokojenosti ditete a az tak moc jsem to neresila, ani ublinkavani, ani ublikavani
, pokud to tedy neznamena obloukem cely obsah zaludku.
Pokud zvrací hodně, tak jí to kojení zkrátka zkrať. Některý děti nemají záklopku a pak zbytečně zvrací. Zkus to po pěti minutách a uvidíš.
Já jsem zhruba v tomto věku začala po 10 min od prsu odpojovat. Pokud bylo mimi i tak nespokojené, ještě jsem mu trochu dala cucnout. Časem se pak začalo odpojovat samo, jakmile mělo dost. ![]()
Ja nechávala malou sat jak potřebovala…po kojeni ublinkavala, sice ne bezprostredne po, ale treba 3krat, to se samo zpravilo nejak po zavedení prikrmu.
Ja kojía dokud sály efektivně - to znamená že polykaly. Jak začaly žužlat, tak jsem je odpojila (strčila prst vedle bradavky a patrně prso vzala). Většinou to trvalo tak 5-10 minut. Málokdy víc. Přibíraly všechny hezky. Kojila jsem vždy jen z jednoho prsa a střídala je. Dvě děti si nepotřebovaly odkrknout, třetí ano.