Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím, možná mám hloupý dotaz, ale mám první maminko, tak mě všechno zajímá. Plně kojím a když čtu různé diskuze, tak některé ženy píši, že mají vypite prso. Co to přesně znamená? Jak se to dá poznat?
Děkuji
Nakojila jsem toho dost a nikdy jsem toto neřešila, ani tuhle hlášku nepoužívala. Deti se kojily jak potřebovaly, kolik toho vypily jsem nezjišťovala. V prsu se tvoří mléko pořád, takže aby bylo vypité asi neni možné.
Já to občas použila v tom smyslu, když jsem cítila velkou úlevu. Když už prso bylo hodně nalite. Ale jasné, je to technicky nesmysl, mléko se tvoří pořád.
@citlivaduse píše: Více
Jo tak, já jsem si právě říkala, jestli je možné, aby se mlíčko nedodělalo. Děkuji za odpověď
@Dn0712 Ne, neboj, ono se tvoří průběžně. Už dávno se mi prsa nenalevaji, kojím batole už, takže ty pocity úlevy už nejsou.
Já kojím 4 měsíce a právě ze začátku jsem cítila opravdu úlevu, jak jsem ty prsa měla hodně nalité a teď už se to asi ustálilo, tak po kojení akorát vidím rozdíl, že to prso je menší ![]()
@Dn0712 jj, to je normální, největší masakr jsou ty začátky..to jsem měla občas pocit, že exploduju, když si třeba protahl spánek..