Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@NatyKli muze mit obdobi rustu, tzv. Spurt… koj podle potreby, urcite se to behem par dni opet uklidni, az se upravi zasoba mlicka
hodne trpelivosti
rostou 3 a 6 tyden a 3 a 6 mesic, muj syn byl jako hodinky ![]()
Příspěvek upraven 11.05.19 v 20:17
Růstový spurt a nebo tě potřebuje cítit, a tak hledá prso. Zkus ho víc chovat mít kůži na kůži.
Taky tipuju r§stový spurt, i těch 6 týdnů tomu odpovídá. Kojit, kojit, kojit, co bude chtít, mělo by se to do pár dnů srovnat. Zažila jsem s oběma dětmi.
@NatyKli to bude růstový spurt, koj podle potreby, ono se to zase srovna ![]()
Růstový spurt a zároveň konec šestinedělí, kdy se ti začíná tvořit mléko jen dle potřeby dítěte. Už se u jídla víc nadře, neteče to samo od sebe. Koj, jak potřebuje, za pár dní se to srovná
Je to na palici, ale koj a vydrž. Měla jsem s oběma, přejde to. Držím palce. To dáš ![]()
Bude to trvat tak tyden a pak se zas nespite. Ja v 6 mesicich musela kojit co 45 minut, v noci co hodinu. Jak uz ale vim, ze to jednou prejde a dite prezije, jsem naprosto v klidu.
Je to normální, miminka se pořád mění, koj podle potřeby za pár dní může být vše jinak.
@NatyKli nechci strašit, ale taky jsem spolehala na přechodný spurt. Kojila jsem v noci 1-2× za noc a dokázal spát i 8 hodin. Teď jsou mu skoro 4 měsíce a v noci kojím běžně 3× a v 6 už straší. Přes den když je vzhůru tak cca 2hodiny. Už to tak trvá skoro měsíc…a přes den spí navíc strašně mizerně.
držím palce, ať nedopadnete jak my ![]()
Mě malá chtěla snad po 20ti minutách, v noci po 1,5h. Preslo to, bylo to asi dyl jak týden, ale přešlo. A spát ti po 3 hodinách taky nebude věcně. Roste
Jestli ti to pomůže, tak já v 7 měsících kojím v noci tak po 2-3 hodinách (mám ji asi od 3.měsíce v posteli, protože se mi už v noci nechtělo ji pořád přendávat sem tam do postýlky a stejně jsem s ní kolikrát v té posteli usnula… teď se napije a zase spíme) a přes den cca po 2h, prostě furt. A to bylo ze začátku podobně jako u vás. Máš-li tu možnost, prostě mu dávej, jak potřebuje, spi, když spí on (přes den sci-fi, ale člověk si zvykne, že ten mozek nefunguje úplně jak by měl)
a užívej si to, strašně rychle to uteče… Už si skoro neumím vybavit, že byla tak malinká…