Kojení - klobouček - mléko

421
4.10.20 22:52

Kojení - klobouček - mléko

Ahoj, mám dotaz…
Mám devítidenního syna, z porodnice jsem šla s mlíkem, kloboučkem na kojení a dokrmem. Od té doby už 6 dní krmíme syna tak, že mu dám šat přes klobouček a pak oddají, co zbylo v prsu. Následně mu dám přes stříkačku to, co zbylo v prsu, příp. dám Nutrilon, když že odsátého mléka málo, nebo se mi zdá, že má malý ještě hlad. V nemocnici měl žloutenku, takže teď bojujeme ještě s tím, že u prsu spí a nevezme si tolik, co potřebuje.
Včera jsem odsála málo mléka, tak jsem si hledala kojení s kloboučkem. Zjistila jsem, že s kloboučkem to dlouho nejde, protože se k bradavce nedostanou sykovi sliny a prso pak neví, co má vytvářet a kolik!
Nemá některá z vás zkušenost s kojením s kloboučkem? Jak jste ho odbourali? Já mám velká prsa a ploché bradavky, syn se sice párkrát přisál, ale 97% pokusu prořval, nelohl nebo nechtěl prso. :zed:
Vím, že je příspěvek dlouhý, ale stresem a vyčerpáním mi nefunguje mozek. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
4.10.20 23:17

Mne ho odbourala vyborna laktacni poradkyne. Proste mi ukazala, jak to spravne udelat, aby se mala prisala.
Na tvem miste bych zrusila kloboucky i dokrm co nejdriv, at se laktace stabilizuje, cim pozdeji, tim to bude tezsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
4.10.20 23:18

U mne kloboucek vliv na tvorbu mleka nemel, uplne jsem ho vyradila zhruba po 6tinedeli.
U vsech 3 deti. Ze zacatku jsem kojila s klobouckem a po chvilce ho sundala, kdyz uz byla bradavka lehce vytahla, tak se mimco uz melo ceho chytit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22532
5.10.20 00:12

Kloboucku jsem se zbavila asi ve 14 dnech ditete, kdyz uz byl trochu silnejsi a porad neusinal. Prso jsem trochu srolovala a strcila tak aby podrazdilo horni patro. Pak uz si tu bradavku vytahl a slo to dobre. Hodne lidi koji i dlouhodobe s kloboucky. Urcite to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
5.10.20 01:21

Teď jsem to zkoušela. Podle váhy jsem nakojila 60, tj. cca 30 z každého prsu. Odsávačka vyndala asi 20 z každého prsa, teda celkem 40, čímž jsem ho dokrmila. Vůbec nevíme zda to dělám dobře… Jenom se divím, že se mi nezvyšuje množství mléka, protože tohle bude za pár dní málo. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
5.10.20 03:58

Ahojky, já kojila s kloboučkem obě děti, u prvního jsem ho odbourala po cca 6-ti týdnech, u druhého asi po 2. Zkoušej třeba i v půlce kojení klobouček sundat, ony se ty bradavky postupně vytáhnou a taky malý jak poroste a bude mít větší sílu a pusinku tak si to líp chytne. Nevzdávej to :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
5.10.20 05:54

Strašně mě uklidnila laktacni poradkyně a s klobouckem jsem kojila 22 měsíců…jde to, ale je to opruz, ale lepší nez nic…já mám zase strašně malá prsa a malinké bradavky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
5.10.20 07:09

Díky kloboučkum jsem měla záněty, a kvuli ním ukončila kojení. Radim je odnaučit. Jinak kojit se snimi dá, ale je to teda opruz.

• Citovat
  • Upravit
22532
5.10.20 07:35
@Lizzie001 píše:
Teď jsem to zkoušela. Podle váhy jsem nakojila 60, tj. cca 30 z každého prsu. Odsávačka vyndala asi 20 z každého prsa, teda celkem 40, čímž jsem ho dokrmila. Vůbec nevíme zda to dělám dobře… Jenom se divím, že se mi nezvyšuje množství mléka, protože tohle bude za pár dní málo. :zed:

Popravde, kdyz jsem konecne po mesici(vazeni, odsavani, dokrmovani) konecne navazila tech 60 a odsala 40, tak jsem byla statstna :D. Prestala jsem pouzivat vahu a kojila tak casto, jak bylo potreba. Za 3 dny se to srovnalo do nejakych normalnich intervalu a ja konecne plne kojila. To vazeni cloveka stresuje a vy jste na tom opravdu dobre, tak je otazka, jestli se na to vazeni nevykaslat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
5.10.20 08:44

Ja jsem si vždy pomohla odsávačkou, trochu to připravilo bradavky a zformovalo tak, že se prcek okamžitě přisál a šlo mu pít :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
5.10.20 09:57

@Lizzie001 taky mi pripadne, ze nakojis/odsajes dost. Ja teda vazila naposled v porodnici 4.den po porodu (nakojeno z obou prsou rekordnich 22ml za cca hodinovy kojeni). 10 dni od propusteni z porodnice mala pribrala asi 100 gramu. Pediatricce to (plus mnozstvi pomocenych plen) stacilo na to, aby nedoporucila dokrmy UM. Taky jsem po kojeni odsavala, nekdy to bylo i jen par kapek, kdyz to bylo 30-40 ml, tak jsem byla spokojena. Maximum bylo jednou 60 ml v noci, kdyz mala nechtela sat a po chvili usnula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
5.10.20 10:00

Jo a kloboucky mi v porodnici taky doporucovali, ja zkousela jedno prso s a druhy bez a mala rozhodla za me, kloboucek nechtela a radsi bojovala s neexistujici bradavkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
6.10.20 02:42

Tak jsem vyměkla a pozvala si laktační poradkyni. Říkala, že si myslí, že do dvou týdnů budu bez kloboučku, ale zatím ať je nosím. Je to s nimi opravdu voser…
Jinak mi prozradila, že svoje miminko překrmuji… Prý stačí vypít 80, a my mu dávali 120. :zed: Pevné doufám, že teď už se chytí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
6.10.20 21:47

Z mé osobní zkušenosti doporučuji Formovače bradavek od Medely. V porodnici jsem rovněž zkoušela kloboučky, k ničemu. Malý nic nevytáhl a stejně jako Ty - velká prsa, bradavky ploché. Formovače mi až při odchodu doporučila jedná starší sestra. Nosíš je v podprsence a když jdeš kojit, jsou ty bradavky pro miminko lépe uchopitelné, protože jsou povytažené. Pár dnů jsem to nosila, pak už nebylo potřeba. Zachranilo mi to kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.10.20 23:51
@Oriseka píše:
Popravde, kdyz jsem konecne po mesici(vazeni, odsavani, dokrmovani) konecne navazila tech 60 a odsala 40, tak jsem byla statstna :D. Prestala jsem pouzivat vahu a kojila tak casto, jak bylo potreba. Za 3 dny se to srovnalo do nejakych normalnich intervalu a ja konecne plne kojila. To vazeni cloveka stresuje a vy jste na tom opravdu dobre, tak je otazka, jestli se na to vazeni nevykaslat.

Tohle podepisuju, zakladatelko, být tebou, udělám to taky tak.
Vážit před/po kojení spavé miminko je totál hovadina (jak jsem psala výše).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová