Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Anonymní píše: Více
Jaky tlak, neprehanej.. V porodnici se snaží aby každá matka odešla kojící, je to jejich práce. Kdyby to nedělali, tak zase dostanou kritiku, že nepomůžou s kojením.. Doma už si můžeš dělat co chce, nikoho to nezajímá. Moje dcera má ted 4 měsíční mimino a v okolí mezi matkama,.je jediná která plně kojí. Takže s tim tlakem to tak velký nebude. S nikotinem přestaň, nechceš přece smrdět svému dítěti, navíc je to extrémně nezdravé.
@Jana6018 píše: Více
Tak to mate pravdu, to odsávání je hrozny, kazdopadne moc dekuju!:)
@Alušáček píše: Více
Po mojí poslední zkušenosti s porodnicemi bych opravdu netvrdila, že se reálně snaží, aby matka kojila.
Spíš bych řekla, že se snaží, aby to tak vypadalo, že se snaží. To je ais spíš odbočení, ale fakt ta reálná snaha není úplně skutečná, tedy všude.
@Sany80s píše: Více
U nás se fakt snažili. Bohužel to nevyšlo. Ono je to asi porodnice od porodnice.
@Jana6018 píše: Více
Jasně, věřím tomu, že to není všude, ale rozhodně bych netvrdila, že se všude reálně snaží upřímně pomoci.
Už jsi jednou kvůli miminku dokázala přestat. Co se změnilo? Je to pořád to samé dítě.
@Alušáček píše: Více
Tak to opravdu ne v každé porodnici. To je dcera skvělá, ale já tu mluvím o tom tlaku, který někdy vzniká úplně nevědomě. Žena po porodu je extrémně citlivá, rozhozené hormony, a me osobně dokázala rozhodit i blba otazka, zda kojím. Kloboučky byly spatne, lahvička s mým MM je taky spatne, protoze dceru ochuzuju o nejake pouto.. a podobne reci, takovy tlak myslim. U pediatričky zjištěni, ze mala nepřibírá, byla jsem z toho nešťastná, ze nedokážu ani nakrmit dítě. Vážení před a po kojení, koukali u toho na me a ja si připadala jak blbec.
A dítěti urcite nesmrdím, jelikož to nejsou cigarety ale sáčky bez tabáku.
@Duhovka12 píše: Více
Psala jsem to nahoře, vsechno na mě padlo a šestinedělí absolutně nezvládám.. v tehotenstvi jsem byla vlastne celou dobu uplne v klidu a nebyl důvod.. ted si proste připadám totálně neschopně jako máma..
@Anonymní píše: Více
Dala bych si deadline, do kdy chceš přestat a pokud se to nepodaří, přestaň odsávat, protože zbytečně bereš tělu důležité látky a vylevas je. A odsávání a krmení UM je opravdu vyčerpávající kombinace, která tomu odvykání asi moc nepomáhá. Radši bych se na to vykašlala, treba i díky tomu snížis nikotin. A hlavně si pak rozhodnutí nevycitej, děláš co nejlepší v dané chvíli umíš. Je dobře, že jsi rozumná a nedáváš dítěti nikotin.
Dekuju vám..snažím se to brát takhle pozitivně a na tom MM určitě něco bude, vzdycky hraje roli daleko vic faktorů než jen to, jestli bylo miminko na MM, spis bych rekla, ze tim okolím a kolikrat uz v porodnici je vyvíjen takový tlak na to, ze se pak maminky cítí proste méněcenné, neschopné..