Kojení a přibírání

1247
6.12.11 21:26

Kojení, přibírání...

Moje 9týdení holčička asi 14 dní míň přibírá. Právě před těmi 14 dny mi začala spávat celou noc. Usíná tak kolem deváté a vzhůru je cca v 7.
Ráno mám prsa hodně nalitý, takže je to v pohodě, ale pak nevím… Včera jsem si půjčila na týden váhu, abych to mohla kontrolovat. Dneska to bylo takto:
8:00 - 150ml
10:00 - 120ml
12:30 - 100ml
(potom jsem byla u lékaře, takže byla o něco delší pauza)
16:00 - 120ml
18:00 - 50ml - kojení končilo tak, že jsem jí cpala do pusy prso a ona křičela a už se nechtěla přisát. když jsem to prso ale zmáčkla, tak z něho mlíko normálně stříkalo. když jsem jí ho přestala cpát, tak se uklidnila a byla úplně v pohodě
20:15 - 50ml - usínala mi u toho, pořád dokola jsem ji budila, tak chvilku sála, pak zase usnula a pořád dokola, dokud už ji ani vzbudit nešlo. okamžitě po kojení v postýlce byla tuhá

Myslíte, že je možný, že jí prostě stačí míň než by měla podle tabulek vypít? A že třeba může i o něco míň přibírat? A máte taky některá zkušenost s tím, že k večeru už toho míň miminko vypije?
Kdyby byla hladová, tak nevydrží spát celou noc, nebo ne? Nějak se nevím rady :-( V pátek jdeme k doktorce na převážení a mám strach, aby mě nenutila do příkrmů :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10178
6.12.11 21:30

Důležité je aby přibírala, že přibírá méně než první dny nevadí, hlavně, že váha nestojí nebo nejde dolů. Když bude mít hlad řekne si sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
6.12.11 21:34

hele já nevím, ale v první řadě bych okamžitě vrátila tu váhu. Řekla bych že se zbytečně stresuješ. Dítě není blbé a má taky nějaké reflexy, takže jí když má hlad a když ho nemá, tak nejí. Jestli nehubne, tak bych problém neviděla… Horší by bylo, kdyby všechno třeba vyzvracela, to bych šílela taky. Ale právě kvůli tomuhle jsem si váhu nepořizovala, byla bych taky schopná vážit po každým kojení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
6.12.11 21:35

nevím, kolik malá váží, tka těžko posoudit jestli dost vypije.
Každopádně by měla pít tak 7× denně - jedno pití jí chybí / noční/.
Pokud ti nepřibírá, zkus ji vzbudit na kojo v noci/ třeba ve 2/ aby neměla tak dlouhou pauzu. Čím víc a častěji bude pít, bude i líp prospívat.
Moje mi pila taky okolo 120 na jednu dávku, ale kojila jsem tak 8× denně.
Já bych prostě 1 kojo přidala - a noční ti zvýší laktaci, 500 za chvilku stačit nebude
Už se těším, až některé budou psát, v noci nebudit :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
6.12.11 21:36

No jenže já bych jinak nezjistila, jestli vůbec něco vypije. Takhle mám aspoň jistotu, že není úplně o hladu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
6.12.11 21:39

a nenapsala jsi váhu,kolik vážila a kolik váží?Taky to je tím,že spinká celou noc,moje holčička v devíti týdnech pila i v noci každý dvě hodiny.A přesně jak píše lulushka,hlavně,že váha nestojí.Mi máme půl roku a dcera to má takhle-ráno v 7 180ml,v 9 120ml,ve 12 oběd zelenina nebo zelenina s masem,v 16hodin 150 ml a v 19:45 210 ml a pak do 7 do rána spánek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
6.12.11 21:41
Kacenka20 píše:
No jenže já bych jinak nezjistila, jestli vůbec něco vypije. Takhle mám aspoň jistotu, že není úplně o hladu… :nevim:

chápu, já malou vážila do 6m denně před a po kojení a pak jsem si dělala součty.
Všichni mi říkali, že jsem magor a já tak měla alespoň klid, že je malá dost najezená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
6.12.11 21:42
Kacenka20 píše:
No jenže já bych jinak nezjistila, jestli vůbec něco vypije. Takhle mám aspoň jistotu, že není úplně o hladu… :nevim:

chápu, já malou vážila do 6m denně před a po kojení a pak jsem si dělala součty.
Všichni mi říkali, že jsem magor a já tak měla alespoň klid, že je malá dost najezená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
6.12.11 22:32
eviliska píše:
nevím, kolik malá váží, tka těžko posoudit jestli dost vypije.
Každopádně by měla pít tak 7× denně - jedno pití jí chybí / noční/.
Pokud ti nepřibírá, zkus ji vzbudit na kojo v noci/ třeba ve 2/ aby neměla tak dlouhou pauzu. Čím víc a častěji bude pít, bude i líp prospívat.
Moje mi pila taky okolo 120 na jednu dávku, ale kojila jsem tak 8× denně.
Já bych prostě 1 kojo přidala - a noční ti zvýší laktaci, 500 za chvilku stačit nebude
Už se těším, až některé budou psát, v noci nebudit :roll: .

já jsem měsíc po návratu z porodnice krmila jen 5× denně a stačilo to, Daník přibíral pořád dobře
pokud ti holčička přibírá, tak s tím buzením bych to hodně rozmyslela, není nad pořádný spánek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3622
6.12.11 22:48

to je hloupost budit ji na jidlo kdyz takhle krasne spi..ja kojim od zacatku cca 6krat denne ..nekdy chtel jen 5krat na zacatku a bohate to staci..myslim ze kdyz pije kolem 150 tak to malo neni..dite si samo rekne kolik chce vypit..nekdy vypije min ..nekdy vic..ja synka teda nevazim ale nekdy do nej cpu prso od rana od osmi a cucne si tak 2 minuty a nechce apoprve se naji az v jednu treba..krmim po 3 hodinach..on si sam rekne o jidlo ..ne ze bych ho budila a podobne…pokud neni dcerka urvana tak bych to neresila a vahou se nestresovala…spi celou noc takze hladova urcite neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
6.12.11 22:49
Vera111 píše:
hele já nevím, ale v první řadě bych okamžitě vrátila tu váhu. Řekla bych že se zbytečně stresuješ. Dítě není blbé a má taky nějaké reflexy, takže jí když má hlad a když ho nemá, tak nejí. Jestli nehubne, tak bych problém neviděla… Horší by bylo, kdyby všechno třeba vyzvracela, to bych šílela taky. Ale právě kvůli tomuhle jsem si váhu nepořizovala, byla bych taky schopná vážit po každým kojení ;)

Souhlasím :palec:

A ještě dodám, že podle nalitých prsou se to fakt nepozná. Prsa si časem zvyknou a nejsou tak nalitá, jak po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
6.12.11 22:54

nic si z toho nedělej, na mě mudra koukala podivně, že mi malej přibral „jen“ 160g v druhém týdnu (ale na druhou stranu, kdyby to bylo fakt málo, tak si mě pozve na převážení třeba za týden, ne??)…a poznamenala, jestli mám dost mlíka (no jak to mám asi vědět, malej hlady nebrečí, spinká jak zabitej a v noci se mi budí jen jednou, mlíko mi z prsou teče i po kojení, takže málo ho asi není)…
jediný s čím trochu bojujem, že mi po pár minutách u prsa usíná a nesaje, takže na rady z netu měním prsa i polohy, aby byl vzhůru, tak uvidíme, jak na tom s váhou bude v šestinedělí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
7.12.11 09:00

Hlavně bych ji nebudila v noci. To jsem udelal s prvnim a pak jsem olitovala - zvykl si na to. To bych snad radej dala vecer UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
7.12.11 12:58

no, tak já si malou naučila na 1 kojo vnoci právě ve 2. Začala mi líp přibírat a byl klid.
Druhý fakt je, že v 7 měsících se mi začala v noci budit a dumlala, ale už jí to přestává bavit, tak spí do 4 napije se a pak krásně spí do 8.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
5.10.12 18:28

Ahojky, muj malý má 3měsíce a taky ted mín pribírá jen 100g za týden, ale kdesi jsmem četla, že děti pozdeji pribírají mín protože se natahují do delky máte někdo podobnou zkušenost? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová