Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojky holky,jak je to s kojenim,kdyz beru antibiotika?w prirucce sem wycetla,ze by to snad melo byt ok,ale nejsem si tim jista.mate zkusenosti?dik Linda
Ahoj, já jsem dostala anginu, když byly mojí holčičce dva týdny. Dostala jsem klasický penicilin. Moje i dětská doktorka mě ujistily, že je to v pohodě, jen miminku nemusí mlíčko chutnat. Naštěstí našemu jedlíkovi to nevadilo
, jen měla z toho chudinka ošklivou vyrážku na tvářičkách. Tu jsme pak vyléčili mastičkou. Lucka
Když jsi řekla, že jsi kojící, musela jsi dostat antibiotika vhodná pro kojící. Přeptala bych se ještě jednou třeba v lékárně, ze zkušenosti od mé kamarádky lékárnice vím, že kolikrát má magistr víc vědomostí o léku než doktor. Stefinka
No jo. Na vetsinu antibiotik se kojit muze. Bohuzel ja mam alergii. Ted maji podezreni na boreliozu. Kdyz se to potvrdi dostanu antibiotika na ktera se urcite kojit nesmi, protoze nici detem zuby. Pokusim se udrzet si laktaci,ale 3 tydnu jsou trochu moc.Drzte mi palce, protoze kojeni je moc krasny.
Anny a Olivie(4m)
Ahoj,
antibiotika by vadit nemely.
Nase zkusenost - syn dostal v 8 tydnech anginu
a pani doktorka mu napsala antibiotika. Necely tyden na to me chytla osmicka a z toho zanet pod zubem. Zub sel ven a ja dostala take antibiotika, takze synek mel v podstate antibiotika 2× - jednou svoje, jednou moje z mlicka ![]()
Chut mlicka to pry zmeni, ale my jsme zadnou zmenu nepozorovali ![]()
Ale urcite je dulezite oznamit doktorovi, ze kojis a on by ti mel predepsat neco, co by zas az tolik vadit nemelo!
Zatim se mej.
Eliska a Jakub