Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojte, mam fakt problem.
Je polovica oktobra a moj drobcek bude mat 2 mesiace. Vcera sme boli s manzelom vyberat overal na zimne obdobie nov-feb, a ponukli nam len jedinu velkost : pre 3 az 6 mes. babatka. Mensie vraj neexistuju. Tak sme ten overeal kupili. Do kocika (resp. do tasky) sa zmesti, ale doma nam doslo, ze do autosedacky Adamka v tom overali nepo:,–(ime, lebo by vyzeral ako strasiak do maku ![]()
A co teraz ? Videla som krasne bundicky a mozno dostat aj teple nohavice, ale ako to riesit ? Z byto do auta v autosedacke v bundicke a z autosedacky do kocika…prezliekat sa v aute ? Asi treba rozlisovat od situacii, ked planujeme dlhsie kocikovat, nebrat autosedacku…ale co bezpecnost ? No je to riadny chaos. Ako to riesite vy ?
dakujem za rady ![]()
Ahoj Sonjo,
nase holky sice uz maji 4 mesice, ale jsou to pekny drobci, takze to znam. Takhle malymu mimi by asi nejlip bylo ve fusacku - v takovem co ma rukavky a kapuku a velky prostor na nozicky. Bude se Ti dobre oblikat, na sobe muze mit bavlneny overalek nebo neco jineho, podle pocasi mu pridas teplejsi katata a mikinku, ve velke zime pres nej muses dat deku a neodkope se Ti tak snadno jako kdyby mel kombinezku. Ale do sedacky ho v tom nenasoukas, protoze nepujde prostrcit pas mezi nozickama a taky by mu v tom bylo vedro
Nevim teda jakou mas autosedacku, ale ty nase od Bebe confortu jsou tak krasne vypolstrovany, ze je pekne hrejou do zadicek az jsou casto trochu spoceny, takze pro vozeni v autosedacce jsem si objednala univerzalni nanoznik asi za 107,– Kc, jeste mi neprisel, ale doufam, ze bude fajn. Holky dostanou nejaky teplejsi katata a flausovou bundicku a kdyz budem venku tak nanoznik a jakmile vlezem nekam dovnitr nebo do auta tak jim nanoznik a budnicku rozepnu, aby se nesparily. No a kdyz bude velka zima tak ten nanoznik vycpu dekou a zachumlam je az ke krku
Taky by mohly mit kombinezku, ale v te by jim asi bylo vedro a musela bych je z ni vysvlikat kdykoli bysme se dostali dovnitr.
A kdyz budes davat prcka ze sedacky do kocarku tak tam muzes mit pripraveny ten fusacek, nanoznik nechas u autosedacku a mimi jen vlozis, prostrcis rucicky a pripadne jeste zachumlas do deky.
No jsou to jen moje laicke predstavy, tohle bude nase prvni zima, ale myslim, ze by to tak mohlo fungovat ![]()
Monca a princezny 4m
Monis,
můžeš mi prosím napsat, kde jsi objednala ten fusak? Moc by mě to zajímalo.
Díky moc.
Peta a Skřítek od PSTM
Ale vydrz, mam ho objednany tyden a jeste neprisel, pak napisu jaky je ![]()
Monca
Juchuuuu, tak mi volali, ze dneska mezi 5 a 6 mi to privezou. Uz se moooc tesim. Objednala jsem si i plastenky na autosedacky
Myslim ze se budou dost hodit ![]()
M.
Tak uz jsem konecne tady. Kdyz jsme se vratily z prochazky tak jsem musela odcvicit a nakrmit obe deti, tak sorry ![]()
Takze nanoznik: je to pruh vyfutrovane latky, na jednom konci zakulaceny a zakonceny gumou - ten se navlikne na spodni cast autosedacky, diteti se prikryji nozicky a suchyma zipama, ktere jsou po stranach se horni cast prichyti za madlo [budu ty suchace muset poposit trochu niz, zaby nam to pasovalo a bylo to napnute]. Figurant Anezka se usmivala, takze snad bude spokojenost i ze strany sedicich prikryvsich. Neni to moc tluste, ale myslim, ze to jen tak neprofoukne. Jo, jeste to ma suchac uprostred te spodni strany s gumou, ale na nasi to nemam za co zahaknout, takze doufam, ze ta guma to udrzi a holky to neskopnou. To ukaze praxe. Jinak ja jsem celkem spokojena, odpovida to tem 175,– Kc, vic bych za to asi nedala, to uz by se to vyplatilo usit, protoze strihove na tom opravdu nic neni.
A jeste naokraj k te plastence: no snad bude dobra, jen me prekvapilo, ze jedina dira je nahore u madla, aby se tam prostrcila ruka, tak doufam, ze to bude stacit a neudusej se ![]()
Jestli mate nejake otazky, tak sem s nimi ![]()
M+A+A
Monis, si zlata, dala si si namahu s opisom. Snad to teda nejako vyriesime. Mozno zozenieme cosi take aj na Slovensku ![]()
Este raz vdaka !
Sonjo, nemas vubec zac, kdyz muzu, pomuzu, rada se podelim o zkusenosti. Nemyslim si ze internetovy obchod oskarek by byl omezen jen na CR, alespon v dotazniku se vyplnuje i stat. A postou na dobirku to prece lze poslat i na Slovensko, ne ![]()
No a kdyby ne, tak urcite mas nejakou kamosku v cechach a ta Ti to rada objedna a posle, slozeny se vejde do A4 obalky a kdyz bude bublinkova tak se tomu nic nestane.
A nebo tu je jeste jedna moznost: usit si ho sama, fakt to slozite neni, sama jsem o necem podobnem uvazovala, ze holkam udelam a pak jsem tohle objevila na internetu a protoze toho casu s dvojcatama neni nazbyt a vyrabim jiny vychytavky a nebylo to drahe, tak jsem to radsi objednala ![]()
Monca a kotata
Jde koupit fusak do autosedačky, koupila jsem na internetu. Jen už si nepamatuju přesně kde. Můžu mimčo vyndat s ním nebo v autě odepnout vršek. Je pěkně teploučký.
Fusak i takovou zavinovacku maj taky v oskarkovi: http://www.oskarek.cz/…ipts/set.asp?…
ale uz je to o neco drazsi.
M.