Kojeni s kloboucky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
15043
27.11.09 14:34

Kojeni s kloboucky

Ahoj,
mam cerstve druhe miminko a opet kojime s kloboucky. U prvniho syna jsem kojila s kloboucky do 10mes, takze ted nemam iluze, ze by to slo bez nich. Ani mi to nejak nevadi, pocitala jsem s tim. Ale k veci…
Nejak mi porad nejde manipulace s ditetem, klobouckem a jeste latkovkou pod prso (pac mliko tece vsude). Coz o to, doma mi nevadi, ze mi je prso s klobouckem videt, ale kdyz kojim pred nekym, citim se trapne. Proste nandani kloboucku a prilozeni ditete a naopak odlozeni ditete (plus ho drzet na rihani) a sundani kloboucku, to je proste des. :roll: U prvniho jsem to nejak maskovala trickem, plinou… ono to asi jinak nejde, nebo mate nekdo nejakou fintu nebo navod? :think:
 Dik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44181
27.11.09 18:00

Ahoj.Praktickou fintu nebo návod nedám.

Já jsem kojila dcerku 3 dny v porodnici přes kloboučky.Bojkotovala kojení a nechtěla se přisát.Tento problém se stal i přes to,že Adámka jsem v té době ještě kojila taky.U mě byl spíš problém mohutných bradavek.

Jen se chci zeptat,proč se cítíš trapně,když kojíš s kloboučkem? Já si myslím,že je to jen Tvoje věc.Nikdo se na Tebe blbě dívat nebude a i kdyby,je to jeho problém.Důležité je pohodlí a spokojenost Tvoje a miminka.

Další věc,proč by tentokrát kojení nešlo bez kloboučků? Každé dítě je jiné a každé kojení taky.
Když se jednou vyskytl problém,neznamená to,že se bude zákonitě opakovat.

Trošku víc si věř.A pokud to bez kloboučku nepůjde,v pohodě s ním koj dál.Já si myslím,že je to jen Tvůj nepříjemný pocit. Ostatním je úplně jedno,jak kojíš.Určitě to nikdo neřeší déle než minutu po tom,co tě takto vidělo kojit.

Jinak nevím,jesti znáš stránky www.kojeni.net Jsou pěkně zpracované,spoustu typů,rad,příbehů.Laktační poradna on-line.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5408
27.11.09 18:44

Ahoj,
první dceru jsem kojila s kloboučkem tři měsíce a druhou asi týden. Chcete zkoušet, zkoušet a zkoušet.
Mě to nijak trapné nebylo, spíš mi to vadilo po hygienické stránce, pořád abych po ruce měla vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
27.11.09 21:12

Ahojky, my jsme dostaly klobouček v porodnici, propouštěli mě v neděli a já byla zděšená, co budu bez kloboučku dělat 8-o Zaplaťpánbu je u nás nonstop lékárna - ta to jistí… Ale k věci: přes klobouček jsme kojily do 3.měsíce - malá to ze dne na den nechtěla. Manipulace mi nedělala téměř žádné problémy, ale musela jsem mít klobouček namočený. Pak se přilepil k prsu a drželo to. To ale nejspíš děláš, protože se stejně musí před každým použitím umýt. Takže - jiné grify fakt neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
27.11.09 21:25

já kojila prvního jen s kloboučkem a teď kojíme bez něj. s ním jsme kojili jen v porodnici. akorát střídám různé pozice, z obou prsů mi nejde kojit stejně. ale se vycvičíme.

nedělala bych si žádné vrásky s nandaváním kloboučku. mě to přišlo normální a někojila jsem nikdy se schovaným prsem. prostě to holt jinak nešlo. drž se a nedělej si vrásky. a trapně se cítit rozhodně nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aerdnas
27.11.09 22:22

ahoj, já měla vpáčené bradavky, takže jsem v porodnici kojila jenom s kloboučky a ocházela s nimi i domů. Dceru jsem asi neuměla správně přisát, protože jsem bradavky měla rozpraskané, takže jsem si je i kloboučky chránila. Ale pořídila jsem si kojící polštář, abych měla volné ruce na to ostatní. A pak jsem zkoušela /opravdu jsem to furt zkoušela nechat přisát, už jsem to chtěla kolikrát vzdát, protože ona se ne a ne chytit), až se mi to nakonec vyplatilo, protože jediná chyba je v tom, že děti neumíme správně nechat přisát. Já doporučuji ten polštář. A taky pořádně jsem si nastudovala různé polohy při kojení, když to nešlo klasicky zpředu, krásně mi to šlo, když jsem si malou dala vpravo od těla. A to bez polštáře prostě nejde. Nevzdávat a zkoušet :-) .

• Citovat
  • Upravit
15043
27.11.09 22:25

Holky diky.
Ja myslela, ze je chyba v prsou, kdyz se musi kojit s kloboucky. No tak to zacnem s druhym zkouset, treba se chyti, byla bych docela rada.
Diky za povzbuzeni, hned mam lepsi naladu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna