Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Malému je 6 měsíců a stále kojíme. Poslední měsíc co jsme začli příkrmy se v noci budí častěji. Někdy dokáže spát celou noc v postýlce a vzbudí se 3× na jídlo, jindy nemám šanci ho položit do postýlky, hned začne řvát. Tak spí s námi v posteli. Párkrát jsme ho nechali brečet, ale sousedi na nás bušili o sto šest
tak už jsme to nezopakovali. On náš brouček má hodně pronikavý pláč, tak se ani nedivím ![]()
Tak já kojila v noci do neděle. V pondělí jsem odstavila a vzal to v pohodě. Někdy to bylo 1× někdy 2×. Malej spí sám v pokojíčku, ale mám tam rozloženej gauč, takže jsem si ho tam vždycky nakojila, přendala do postýlky a vrátila se do ložnice nebo s ním už zůstala na tom gauči
. Je mu 21 měsíců.
Ahoj, Zuzanka se budila na kojení dvakrát za noc od 8 měsíců do roka a půl, pak jsem jí to vymluvila a opravdu přestala vyžadovat (zato před tím 8. měsícem to byl horor - kojení po hodině a půl až dvou, takže 2× za noc byla fakt úleva).
Markétce je 8 měsíců, pije 1 - 2× za noc. Vzhledem k tomu, že přes den krom před uložením kojení odmítá, aspoň do sebe nějaké dostane.
Obě spí/spaly ve vlastní postýlce v u nás v ložnici, u nás v posteli výjimečně část noci Zuzanka, Markétka vždycky u sebe.
Náš malej se nabaští večer kolem 20h. a budí se po 6h.ráno.Takhle spí od 2 měsíců,takže já v noci nekojím a jen spinkám ![]()
prcek se vetsinou naji v osm pak ve tri a pak v sest…nekdy krmeni ve tri vynechava…na kojeni si ju beru do postele..u toho usneme a uz zustava u me ![]()
Asi od šestinedělí kojím jen jednou v noci kolem třetí. Spí sama v postýlece . Ale mám takový divný pocit, že kojení půjde brzo do kopru mojí vinnou. Od 6m jsem jí učila na hrníček a jiné tekutiny ale bojkotovala to. Tak jsem vyměkla a koupila avent s dudlíkem a pije vodičku - hmm ale přestala tak trochu chtít mlíčko. Takže přes den jí kozu fakt musím nutit( přestože předtím jedla krásně) ale večer ještě vítězí instinkt a saje..Nevím, zda jí to brzy nepřejde i v noci..Jsem z toho trochu rozčarovaná, chtěla jsem kojit do roka, ale asi nebude mít potřebu.Béééé
![]()
Tak Jenda měl období cca od 2-6ti měsíců kdy spal celou noc bez buzení, ale pak najednou nastala změna, asi růstem zubů
a začal se budit 2× za noc. Ale nakojim a hned spí.
A přiznávam, že od prvního kojení už pak s náma spí v posteli
šiju si na sebe bič, ale sem strašně líná ho odnést zpátky do postýlky ![]()