Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Holky, jaký máte názor na to že malá 15 měsíců se v noci budi a chce prso..Napadlo mě dát na noc UM? P. s. spím s ní v posteli..
co myslíte, dát či ne?
Mám skoro 19 měsíčního, spí se mnou v posteli, budí se 2-3×, kojím. Um vůbec neplánuju dávat.
Nebudi se podle mě z hladu, ale potřebuje se ujistit, že je vše OK. Myslím, že um nic nevyřeší.
UM? Nekojenym detem se ma UM odbourat co nejdriv kvuli ledvinam, proto prikrmy od 4mesice a vy byste s nim chtela zacit kdyz kojite? Normalne bych kojila. Synovi je 13mesicu a proste mu dam prso a spime dal
Obe deti se mi budily hodne, dokud jsem kojila, starsiho jsem vydrzela do 22m, mladsiho do 13m. UM to vubec vyresit nemusi, pokud se dudlanim uspava, jeste budes resit, kolik toho mas udelat a ze se maji dodrzovat rozestupy. My to delali u obou tak, ze jsem se odstehovala z loznice a vstaval manzel, nabizel vodu nebo kravske mleko z hrnku (UM jsem nedavala ani jednomu). Se starsim to byl delsi proces, s mladsim jsme byli hotovi za 2 noci. Taky spi s nami.
Ja mam 15 mesicniho na um, ale v noci nedavam. Da si pred spanim a kdyz se vzbudi v noci, tak mu strcim dudlik do pusy a spi dal.
Já odstavila kolem roku a malá se přestala budit úplně. A ani UM nechtěla. Takže, pokud chceš odstavit, tak odstav a uvidíš. Nicméně takhle staré dítě už v noci pít nepotřebuje, takže bych to UM vůbec neřešila.
@dotazyvsehodruhu no já tedy pochybuji, že by UM vůbec pila ![]()
Syn je na UM od mala a cca od půl roka už spí bez nočního krmení.
Tvoje malá nemá hlad, potřebuje se jen u tebe uklidnit
a to jen tak neodbouráš.
@dotazyvsehodruhu píše:
Holky, jaký máte názor na to že malá 15 měsíců se v noci budi a chce prso..Napadlo mě dát na noc UM? P. s. spím s ní v posteli..![]()
co myslíte, dát či ne?
A proč? UM je vysoce průmyslově upravená strava, vymyšlená k tomu, aby přežily děti, které nemohou být kojené. Není to nic, co by normální miminko mělo pít.
Normálně bych v noci kojila.
A výhoda je ta, že pokud zrušíš kojení třeba ve 2 letech (to mi přijde tak ok), tak dítě začne bez problémů spát celou noc, zatímco děti na UM se často budí ještě docela dlouho (těžko říct, čím to je, ale z okolí to znám často).