Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, potrebuju radu.. mam 8 tydenni holcicku. V noci spinka vetsinou 4 hodiny a pak se budi casto a v kocarku vydrzi 2 hodiny, jinak pres den kojim hodinu z obou prsu pak vydrzi vzhuru 40 min a chce zase..laktacni u nas byla na zacatku, pry je vsechno v poradku a i odsavam a mleko tam vzdy po kojeni je, takze nevim jestli je to normalni..
Srovna se to nekdy? nebo je neco spatne a takhle by to byt nemelo?
A jinak pres den usne jen v kocarku, je schopna byt mimo to 6 hodin vzhuru
Rikam si jestli neni neco se mnou spatne a jsem z toho vyrizena.. vsude ctu jak takove miminko furt spi a koji max 20 min..
Všude čteš, ale realita je jiná. Fakt. Mně prcek spal buď u prsa nebo v kočárku, jinak ne. Kojení klidně co hodinu, nebo v létě i co 30 minut, když byl úplně malý, tak fungovalo kojit, dát odříhnout, počkat 10-15 minut a ještě dokojit. Další dvě děti taky nebyly podle tabulek a grafů. Ale celkem nám 5,5 odkojenych let ( přitom jsem za celou dobu odsala, odstrikala asi tak 200 ml). Každé miminko je jiné, má jiné potřeby, jiné schopnosti se kojit. Některé pije pomalu, dlouho, některé po menších množstvích častěji, některé je hotové za 10 minut. Není jeden mustr. Koj podle potřeby.
Úplně v pohodě. Obe deti se mi kojily (a mladší stále kojí) velmi často. Jako malinkatí klidne co pul hodky, ve vedrech na prsu skoro pořád. A staršímu ze začátku kojeni trvalo klidně trictvrte hodiny. Je to i o kontaktu, stačí nějaká nepohoda a mam mladšího hned na prsu pro uklidnění. Neznám, ze by mi mala miminka hlavně spala.
A odsavani jsem tedy zkoušela jen u staršího a odsala velký prdlajs, ač byl kojeny do 2 let.
Jo přesně proto jsem začala kojit v nosítku. Bylo to jinao vyčerpávající, nedělala jsem nic jiného, než držela dítě nebo s ním byla na posteli. Najednou jsem mohla i ven, měla jsem přes nosítko svetr, takže nikdo nic neviděl.
@Laura234 no a přibývá na váze? Prospívá? Pokud ano, tak je to v pořádku. Pokud ne, tak může být hladová.
Já mam 4 měsíční holcicku a ze začátku chtěla kojit co hodinu, hodinu a půl s tím ze to minimálně 40 min trvalo než se najedla
teď už se to srovnalo a chce jist jednou za 2-3 hodinky a do 10 min je najedena. Tak vydrz, bude lip
také jsem z toho byla dost nesva. ![]()
Ja mela malyho na prsu treba dvakrat denne tri hodiny na gauci.. ne vzdycky teda pil jo😀spis byl spokojenej a spal.. ale kdyz zrovna na prsu nebyl tak co pul hodiny ho vyzadoval.. a tohle trvalo do jeho 8 mesicu kdy zacal poradne jist.. ted je mu 14 mesicu a kojim 3× za den