Kojící krize

296
13.1.13 19:14

Kojící krize

Ahoj, prosím o radu jak dlouho může trvat taková kojící krize. Dcera 1 měsíc byla nemocná a pila méně mlíčka než obvykle, já jsme měla stále šíleně nalitá prsa a když to bolelo k nesnesení, tak jsem do úlevy odsála. Teď se uzdravila a mlíčko jí vůbec nestačí. Vážila jsem a nakojíme tak 15 ml na jedno kojení, pak se snažím odsát a za půl hodiny odsaju tak max. 50 ml, to jí pak dávám lahvičkou medela calma (pro kojené děti). Předtím jsme kojili normálně i třeba 100 ml a odsávala jsem třeba dalších 100 abych z jednoho prsa, jen abych si ulevila…Že není mlíčko jsme zjistila ve čtvrtek večer, od té doby kojím častěji, odsávám po každém kojení, piju kojo čaje, gravimilk, odpočívám, ale mlíčko nikde. Zítra jde manžel do práce a já budu na 2 děti sama, odsávat už nebudu moc tolik, tak nevím, jak dlouho může trvat, než se mlíčko znovu vytvoří, doufám, že toto není konec kojení…Dcera pila úplně nádherně…Díky všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
13.1.13 19:20

Uvádí se průměrně týden, někomu prsa zareagují za dva dny, někomu za dva týdny… Není ve vašem případě ten dokrm trochu kontraproduktivní? I když je to flaška pro kojené děti, stejně se pak u prsa nemusí moc snažit, aby si vytáhla dost :nevim: Pokud nemáš, tak si ji dnes v noci strč do postele, cpi jí prsa při každým zavrtění a pořádně pij i v noci.
Ještě mě napadá před kojením prsa nahřívat, aby se mlíko líp spustilo a ona si vytáhla víc mlíka samospádem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
13.1.13 19:24

Mně zase pomalu teče mlíčko a taky si neumím představit odsávat se dvěma dětmi :nevim: Ale v šestinedělí se mlíčko reguluje ještě snadno, nám už je půl roku. Laktace se podle mých zkušeností zvýší tak za 2-3 dny, jenže ty ji potřebuješ zvýšit nekolikanásobně, tak to bude asi trvat déle. Mně teda vždycky pomůže čaj Megafyt pro kojící matky nebo homeopatie. Já řeším hlavně jak zabavit našeho aktivního syna při komplikovaném kojení. Budu mu muset pokaždé připravit nějakou zábavu asi. Holt bude třeba u vás nepořádek a studená plotna, ale mlíčko je důležitější :)

S prvním synem jsem měla stejný problém a dávali jsme dokrm (v tvém případě MM) hadičkou po prsu, aby kojením stimuloval laktaci.
http://www.kojeni.net/suplementor.php
Ale je s tím dost práce :(

Příspěvek upraven 13.01.13 v 19:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
13.1.13 19:27

@Erwinka Drž se. Přikládej a řiď se instinktem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
13.1.13 19:39

Diky za rychle reakce. Snazila jsem se ze zacatku dokrm vůbec nedat, ale to neslo, malá brecela, ze se malem dusila. Kojení se mi u první dcery nezdarilo, takže jsem nakonec 10 měsíců odsavala, suplementor a pod.tedy znám, ale to teď časově bohužel nezvladam. V noci když se vzbudim, tak budim i malou na kojení, ale vetsinou spim dost tvrde a nic mě nevzbudi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
13.1.13 20:04

No, ale aspoň ten týden něco budeš muset dělat :nevim:
Tebe nevzbudí budík? A co časově nezvládáš? Neříkám suplementor, ale pětkrát za den odsát, nakrmit a vyvařit lahvičky, to za normálních okolností jde. My s kojením hodně bojujem, musíme mít klid, trvá nám to, k tomu domácí příkrmy, a jde to :nevim: A musím to dělat pořád :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
13.1.13 23:11

Přikládej, koj, věř svému tělu :)
Množství odsátého mléka neodpovídá tomu, kolik dítě vypije!!! Já třeba u prvního odsávala celou lahev, ale u druhého jsem neodsála nic…byla jsem z toho nešťastná, myslela jsem, že nemám mléko. Přitom malá polykala, čůrala…pediatr mi vysvětlil, že když se dítě přisaje, že se spustí hormon, který spustí i mlíčko, které se u odsávání někdy u maminek(a já k ním patřím) spustit nemusí.

Pokud odsáváš hodně, tvé tělo si myslí, že tvé miminko prostě hodně potřebuje, tak se ti prsa nalévají…výsledek je, že miminko vypije vždy jen přední mlíčko „vodové“, a nedostane se k zadnímu, kde zasytí už jen pár loků…

Kojení je boj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xpisk03
19.1.13 18:16

Ahojky,
mám taky takový „problém“ s kojením - malej mi jedl po 3 hodinách, večer si většinou udělal 4hodinový nebo delší interval a pak v noci se budil po 3-4hodinách. Poslední cca měsíc jí šíleně - ve dne po 2-3hodinách, ale spíš po 2 a někdy si řekne i po 1,5hodině. Na kontrole ve 3měs. měl 59cm a 5530g na kontrole ve 2měs. měl 4920g narodil se 2930g a 50cm takže od začátku to žádnej cvalík není, ale doktorka mi řekla, že přibírá OK. Jde mi o to, že si myslim, že mám málo mlíka, nebo že je rozmazlenej(ve 3měs 8o??)a chce moji pozornost a navíc mě to noční vstávání fakt neskutečným způsobem ubíjí! Vysvětlim moji domněnku o mlíku - 29.12. jsem byla s tátou lyžovat na dopoledne, hlídala mamka a dávala mu z lahve. Vyžunknul jí 165ml a spal 3 hoďky. Mně o týden dýl pak spal taky většinou ty 3 hoďky a to jsem cítila, že mám prsa víc nalitá(asi rekce na to odstříkávání před lyžováním).
Konzultovala jsem to s laktační poradkyní a ta mi řekla, že mu mám dávat kdykoliv si řekne a že takhle malý mimčo nemůže být rozmazlený. Já mám ale někdy už pocit, že stejně z těch prs nemůže nic vysát, protože je mám úplně splasklý. Pak jsem se o tom bavila s kamarádkou a ta mi zas říkala, že ona od 3. měsíce dávala malýmu na noc Nutrilon(a kojila dlouho, o mlíko nepřišla), že ho to víc zasytilo a pak krásně spinkal, že mu nemám dávat prso kdykoliv si řekne, protože ve 3 měsících už je dost velkej na to, aby pochopil, že kojení má nějakej řád a že se z prsa pije a nedudlá se.
Tak a teď já nevim, co si z toho vzít. Kojení si chci udržet co nejdýl, nechci, aby malej řval a řvát ho nenechám, ale zas si někdy připadám jak otrok. A co mi teda nejvíc vadí je to noční vstávání, z toho opravdu nemůžu :(

• Citovat
  • Upravit
3361
19.1.13 22:13

@xpisk03 Já tě chápu. Já kojila, když si dítě prostě řeklo. Mlíko se prý časem upraví, aby bylo silnější. V asi 6 měsících jsem začala dávat dcerce na noc kaši, aby ji to zasytilo víc…výsledek: kojím stále v noci po 3 hodinách a dcerce je už 15 měsíců :) myslím, že někdy dětem prostě nejde o hlad, ale o to, že se prostě u toho prsa cítí v bezpečí.
Já bych vydržela do 4 měsíců, od 4 měsíců můžeš dát po lžičkách kaši(já ji tedy dávala od začátku lžičkou a malinko hustčí). můžeš to na noc zkusit, ale nelekni se, když výsledek nebude žádný:-)
A to, že už máš toho plný zuby, se ti ani nedivím, já už se sotva plazim… :)

Jo, a můj první syn, kterého jsem také kojila do 15 měsíců spal celou noc už od 4 měsíců, každé dítě je prostě jiné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
19.1.13 22:17

A kamarádka má částečně pravdu, když vidíš, že dítě už jen dudlá, tak ho odtrhni…u mě je to tak, že když už nesaje, strčím dudlíka a hned usne. Ale jinak kojení bohužel žádný řád nemá. Tam to platí tak, kojit, když je třeba. zatím co nutrilon prostě zasytí na 3 hodiny a v pauzách se na žízeň dává čaj, kojení je prostě na všechno…a miminko hezky přibývá. Já bych prostě kojila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xpisk03
20.1.13 10:03

@ivodička děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
296
25.2.13 16:00

Tak předchozí kojící krizi jsme ustáli, trvalo to 10 dní a nakonec jsem musela přikrmovat stříkačkou a rozkojilo se to. Ovšem teď máme další krizi a už mě to upřímně přestává bavit. Dcerka (teď už 2.5 měsíců) při kojení pořád pláče, jakmile ji přiložím k prsu řve a vůbec se nenají. Jí v noci a pak těsně po probuzení, když je ještě rozespalá jinak vůbec. Zkoušela jsem různé polohy, kojit na různých místech atd…Nevím co dál. Mlíka mám dost, odsaji hodně, ale na odsávání nemám dost času tak bych chtěla kojit, ale nevím jak dlouho ten řev při kojení může ještě trvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
25.2.13 16:39

Mě to malá také občas dělala, prostě neměla tak často hlad a já jí automaticky pořádd ten cicek rvala. Ale od kamarádky kluci nechtěli pít (sice z lahve) protože měli moučnivku a bolelo je polykání. Takže koukněte do pusinky, jestli tam nemá bílo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová