Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobry den, dnes mi lekari doporucili zastavit laktaci kvuli zanetu prsa, ktere mi rozrizli. Dceri je 7tydnu, ja alergii nemam na nic, pritel na pyly a roztoce. Mame zavest um normal nebo hypoalergenni? Kdyz zavedeme hypoalergenni nebude pak jeji organizmus prilis zhejckany a nebude pozdeji vyzadovat vse hypoalergenni? Nebo jak to funguje? Vubec tomu nerozumim? Kdyz budeme davat ha, bude o neco osizena? Nebo mame stridat ha s normalnim um? Prosim vysvetlete mi jak to funguje.. Moc dekuji
Já teda nevím nejsem odborník, ale náš malej je na HA a nemyslím, že by byl o něco ošizenej nebo naopak rozmazlenej. Zkoušela jsem víc druhů mlíček a nic mu nevyhovovalo, nemyslím, že by byl alergickej na bílkovinu z kravského mlíka, ale HA je prostě líp stravitelné. Je tam štěpená bílkovina. Mlíka bych určitě nestřídala, každé mlíčko co malé dáš jí nech min. 14 dní. Její trávicí systém a organizmus musí najet na určtý typ, a když to střídáš tak je z toho akorát guláš a může bolet bříško, zácpa atd a ty ani nebudeš vědět z jakého mlíka je to. Ale pokud by mu tenkrát vyhovovalo jiné mlíko ( levnější) tak bych mu ho klidně dala. Máme Bebu HA teď už dvojku a pixla 800g stojí 509,– někdy na ní jsou akce, že jí seženeš i za 395,–
Naše malá je taky na HA. Konkrétně sunar nutradefense ha. Bylo nám to doporučeno, oba s manželem máme alergii.
Můj názor je takový, že pokud „sunar“ tak klasický, s HA začít jen v případě potíží. Střídání je určitě nejblbější možnost…
Podle mě je automatické krmení hypoalergenním mlíkem sundavání kalhot daleko před brodem ![]()
Já za sebe bych se zase přikláněla k normálnímu, když má alergii jen manžel, a jen na pyly a roztoče. Nějakou alergií u nás trpí cca polovina populace, takže to by na HA musela být skoro všechna mimča. Taže já bych zkusila normální ![]()
Pokud na to máš peníze, dej HA mléko. Dítě není ošizené o nic tak jako tak, rozdíl v HA mléku je ten, že je tam bílkovina kravského mléka naštěpená, tj. je víc podobné mateřskému mléku. V podstatě se dá říct, že je „kvalitnější“. Jinak složení je stejné, alespoň co jsem studovala u Nutrilonu. Po HA mléku taky nebývají zácpy (samozřejmě jsou výjimky). Má ale nahořklou chuť. Naše byla na HA mléku prakticky od narození, takže jí to nevadilo a dodneška jsem šťastná, že jsem ho dávala, protože jsem pak neměla nikdy problém s tím, že by vyžadovala cokoli přislazovat, čaje mi pije jakékoliv apod. Normální mlíko (UM u MM) je sladký jak cecek.
Jinak to HA mléko se dává do začátku příkrmů, resp. minimálně do 4.měsíce, spíš do půl roka. Pointa je v tom, že UM obsahuje bílkovinu kravského mléka, což je alergen. Od ukončeného 4.měsíce se doporučuje s alergeny opatrně začít. My ho dávali do půl roka. Jo a pokud už jsi dítěti někdy dala obyčené UM (ne hypolaergenní), tj. už s tím alergenem bílkoviny kravského mléka přišlo do styku, tak to údajně ani nemá moc význam, dávat HA mléko.
@Mar__tanka1983 píše:
Můj názor je takový, že pokud „sunar“ tak klasický, s HA začít jen v případě potíží. Střídání je určitě nejblbější možnost…
Podle mě je automatické krmení hypoalergenním mlíkem sundavání kalhot daleko před brodem
Bacha, to nemá význam!!! Pokud dá obyčejné UM, nemá smysl POTOM dávat HA!!! Už by nefungovalo. HA mlíko je „prevencí“ před spuštěním alergií díky bílkovině kravského mléka. Pokud dá obyč UM, už si HA mlíkem nikdy nepomůže. Ale těmi alergiemi myslím alergie typu atop, běžné potravinové, prach, roztoči atd. HA mlíko se nedává při alergii na bílkovinu kravského mléka, na to jsou jiná mléka. Shrnu to - pokud by dítě mělo alergii na bílkovinu kravského mléka, musí dát UM, kde není tato složka, tj. např. Nutrilon Allergy Care. Ne HA. HA mlíko je jen méně agresivní verze normálního UM.
Jo a střídat taky nemá smysl, viz výše ![]()
Obyč UM - normální kojenecké mléko
HA UM - lepší kojenecké mléko, které nedráždí dětské tělo nenaštěpenou BKM, která může spouštět jiné alergie
AllergyCare UM - kojenecké mléko na jiném základě než BKM (např. sojové apod.), při alergiích na BKM
@MíšaČK taky jsem se rozhodla pro bebu, je mi sympaticky vyrobce. Kde byvaji nejcasteji ty akce, abych je hlidala? Ted o nejake vis? Moc diky za info a nazor
Nestřídat, není-li to nezbytně nutné. Nemám alergii, nemá ji ani manžel (alespoň prokázanou) a HA dávám. Proč? Protože bílkovina kravského mléka je silným alergenem a častý spouštěč alergií dalších a považuji za zbytečné miminko tím eventuelně dráždit. Malý byl na Beba Sensitive nyní na Sunar Nutradefense HA, který je ve srovnání s Bebou mnohem více sladký a není tak hořký.
Finanční rozdíl tam je, ale v součtu to udělá možná 5000, což je naprosto zanedbatelný peníz. Někde jsem četla, že v Rakousku se frčí na HA bezdůvodně naprosto běžně.
A na jedničkové mléko nejsou slevové akce, je to dáno zákonem, pouze v rámci konkurence jsou v některých obchodech nepatrně levnější. SN HA jsem viděla v Tescu za 345, v lékárně vedle za 315, na lekarna.cz za 315, na mall.cz za 300
Akce jsou jen na pokracovaci, kolik je diteti? Pokud mluvime o dvojkovem mliku, ktere se davaji se zacatky prikrmovani, pak HA nema smysl.
@Nesinka je ji 7tydnu a s um zaciname. Rozhodli jsme se pro ha, kdyz mene zatezuje organizmus. Tech par stovek navic me nezrujnuje. Budu davat do pul roku a kdyz se nevyskytne alergie, prejdeme na obyc mleko. Je to tak ok?
Já ale v tom případě nechápu, proč se nedává všem dětem rovnou HA, když je o tolik lepší
já to nemyslím jako rýpání, jen mě to opravdu zajímá..já UM nikdy nepoužívala, takže se v nich nevyznám, a závěry většiny maminek tady mě opravdu překvapily
já měla za to, že pro většinu miminek je automaticky vhodnější normální, pokud nemá silné riziko alergií, tzn. oba rodiče alergici, a třeba i astmatici nebo atopici ![]()
Příspěvek upraven 13.01.13 v 12:51