UM normál, nebo hypoalergenní?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4243
30.7.14 13:20
@Křováček píše:
Ahoj, zalezi i na tom, jestli ji uz davas jogurty, tvaroh a tak. Jestli jo, je H. A. mleko uz zbytecne. Pokud si nejsi jista, porad se s detskou doktorkou.

Souhlas. Taky mám problémy sama s mlékem a malé dávám od roka normální umělé a v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
30.7.14 21:48

@LinduleK takze si davala od zacatku ha a syn stejne dostal AE?

no az nedavno jsem zjistila, ze existuji ha kase.. Pze od 4mesice davam normalni, ted uz i pribinaky, takze to chapu tak, ze uz je to asi fakt zbytecne.. Dekuju za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
30.7.14 21:58
@shina píše:
@LinduleK takze si davala od zacatku ha a syn stejne dostal AE?no az nedavno jsem zjistila, ze existuji ha kase.. Pze od 4mesice davam normalni, ted uz i pribinaky, takze to chapu tak, ze uz je to asi fakt zbytecne.. Dekuju za info

davali jsme HA, ekzem se objevil a byl hrozny, presli jsme na allergy care a vyrazne se to zlepsilo. Kase davam specialni, bud od Nutrilonu allergy (ta je pomerne nova a je pro deti s alergii na bilkovinu kravskeho mleka) a pak davam nestle sinlac, tez pro deti s alergii na bkm a super ;) mlecne vyrobky si netroufam zatim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
30.7.14 22:29

A to sem si myslela, ze ha to detatko ochrani pred AE a alergiemi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31429
31.7.14 08:38

@shina to buhužel neochrání…Navíc jak se teď ukazuje, je jeho podávání když ne přímo kontraproduktivní, tak minimálně diskutabilní, některé studie naznačily, že víc problémů měla skupina předškolních dětí krmených v prvním roce života HA UM než obyčejným (ale nevím jak ta studie byla přesně postavená, jestli šlo o obě skupiny dětí predisponovaných nebo ty děti, co dostávaly HA, byly predisponované a ty bez HA byly bez alergií v rodině, tudíž ta šance na ni byla obecně nižší).

každopádně já ho v r. 2011 synovi taky dávala (Sunar Nutradefense HA 1 i 2). Ale teď jsem byla rozhodnutá, kdybych nekojila (což kojím, u dcery se to povedlo), tak už HA mlíko nedávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
31.7.14 22:34

@elanaa tak to je mazec.. Clovek chce pro dite dobre, tak koupis ha..

my pouzivame bebu ha od narozeni. Ted cekam druhe a doufam, ze budu kojit.. Ale taky sem premyslela ci jit do ha nebo ne. Pze oproti obyc mlikum jsou drahsi..ale zas bych nechtela neco zanedbat, ale kdyz ani vam ha nepomohlo astejne ml maly AE:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31429
31.7.14 22:45

@shina uvidíš…nevím, proč se kojení u první nezdařilo (u nás kvůli tomu, že malej nespolupracoval, nechtěl tahat, já prvorodička, nešlo mi to, ani jeden jsme neměli trpělivost a já ani nějakou extra vůli), ale pokud z nějakých podobných důvodů, tak je možné, že to u Tebe bude stejné jak u nás-stačilo dítě ochotné se kojit a šlo to samo :) Každopádně pokud to dopadne tak, že ani teď kojit nebudeš, tak se rozhodni, já za sebe říkám, že už bych HA nekupovala, ne kvůli penězům, ale proto, že prostě už nejsem přesvědčená o tom, že je to pro dítě (v tomto kontextu) to nejlepší. A to já jsem byla fakt důsledná až hysterická: dokud pil HA mlíko, tak jsem mu nedala ani třeba příkrm od Hipp, kde je ke špenátu s bramborem kápnuto trošku smetany nebo sušenku, v jejímž složení jsem přečetla, že je mléko. Prostě dokud bylo HA, nebyl jiný mléčný výrobek, i kdyby jen molekula :)

ale nemáš si co vyčítat-prostě vědecké poznatky se vyvíjí, co platilo před deseti lety, ba před dvěmi, třemi, neplatí dnes…nebo i naopak, co se před pár lety zavrhlo, dnes s velkou slávou vytahujeme jako horkou novinku, tak to prostě je a netřeba se tím trápit. Upřímně-jestli má u dítěte nějaký AE nebo tak propuknout, tak mu žádné HA nepomůže. Akorát upřesním-můj syn atopik není, dávala jsem mu to kvůli tomu, že sama jsem alergička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
31.7.14 23:15

@elanaa u nas byly stejne probleny s kojenim..este k tomu sem nemela bradavky, takze sem kojila pres kloboucky.. Ted nosim formovace, tak uvidim..

no tak dusledna sem nebyla, pze me to ani nenapadlo, ze sou i HA kase atd..

ja sem alergicka i mam AE od narozeni.. Ale asi mas pravdu, pokud to ditko ma dostat tak dostane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
1.8.14 08:00

No on taky jeden poznate je ze přes kojeni jde vse. Takze jestliže ty jsi atopicka a kojis tak dite bude s největší pravdepodobnosti taky. Cetla jsem na to clanek není to tak davno.
Manzel ma atopicky exzem, ja jsem alergik, be deti koejne zhruba 2mesice. Ani ne.Ani jeden nemá AE a není alergik tos e zatím u malého nepotvrdilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
1.8.14 21:05

@kattkka prave, ze sem myslela, ze MM je nejzdravejsi.. Ze tim orave diteti nejvic pomuzu aby nemelo AE nebo alergie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová