Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj Maminky. Malému je 11 měsíců, zhruba před měsícem jsem přestala kojit-musela jsem, koupila mlíčko od Hami, jelikož papá k večeři Hami kaše a moc mu chutnají, ale nic. Už dříve jsem vyzkoušela snad všechny druhy a žádné mu nechutnalo. Dr.mi řekla že máme vydržet u jedné značky že to bude chvíli trvat a ať mu zkusím ráno udělat slabší kaši. Tak jsme ve stádiu kdy ráno už má čísté mléko, zvládne i přes 150ml ale jedině lžičkou. Čaj už od 5 měsíců pije z MAM lahvičky, jinou nechtěl. A co jsem vyzkoušela, chutná mu třeba miluje jahodové kefírové mlíčko, ale z lahvičky vypije jen čaj a nebo vodu jinak nic.. Teď jsme vyzkoušeli hrneček od NUKU od NUBY, různé lahvičky ale prostě pít to nebude ani omylem. Jedině lžičkou. Jinak papá vše co mu dám, jogurty, sýry, večer 200ml kaše a před spaním zkoušíme 60ml mlíčka ale opět jen lžičkou. A už nás to dost unavuje, protože to lžičkou to je opravdu na dlouho…
Poraďte prosím jestli některá máte stejnou zkučenost ![]()
Zkus hrnek s brčkem. mě kluk mlíko nepije, ale z tohodle mi vypije alespoň zakysané mléko. To ho totiž baví ![]()
I já mám stejný problém. Kojila jsem do 11 měsíce a malý si Sunar jinak než na lžičce neveme
. Malému je nyní už téměř 13 měsíců a vymyslela jsem to následovně. Večer mu zamíchám Sunar do obilné kašičky a dopoledne do tvarohu. ![]()
Pokud pije kefírové mléko, tak zkus dát bílé a pokud ho bude pít, tak bych se na UM vyprdla a dávala kefír.
Hrneček s brčkem vyzkoušíme, beru to jako poslední možnost, protože ostatní lahvičky jsem koupila zbytečně a co si budeme povídat stojí to dost peněz ![]()
@jenny.fields píše:
Pokud pije kefírové mléko, tak zkus dát bílé a pokud ho bude pít, tak bych se na UM vyprdla a dávala kefír.
kefírové mlíčko má rád ale taky jenom lžičkou ![]()
@fabianovakatka naše malá po tom, co jsem přestala kojit také odmítala UM z lahve a museli jsme krmit po lžičkách…asi až po 4 měsících, co byla na UM a odmítala lahev, jsem jí zase zkoušela dávat UM do netekoucího hrnečku ze kterého mi pije čajík…vždycky se trošku napila a pak jsem dokrmovala po lžičkách…takhle jsme to dělali pár dní…pak jsem jí vždycky dala napít pak pár lžiček a znovu zkusit napít a asi po měsíci se mí to konečně povedlo a tak tu 150ml občas víc už vypije sama z hrnečku… ![]()
Tak to tě obdivuju svou trpělivostí já ještě v pohodě, ale manžela u toho lžičkování hrozně zlobí. Tak uvidíme ještě to chvíli vydržím, ale nějak pochybuju že se ten náš tvrdohlaveček umoudří
@fabianovakatka já jsem tomu taky už nevěřila…přítel radši ani nelžičkoval…od něj to totálně odmítala…a já jsem z toho byla už taky pěkně na nervy, ale časem mi to už začalo být jedno, že maličkou musím krmit lžičkou a čím míň jsem to řešila a zkoušela jsem jí nutit hrnečky a lahvičky apod. tak tím líp mi na to pak sama přešla…asi jak jsem přestala tlačit na pilu a řešit to tak to najednou šlo…:)tak hodně štěstí s umoudřováním…a ať se brzy zadaří přejít na hrneček nebo lahvičku… ![]()
@tatranka1 hehe, tak to mám stejný problém, jenže já do ní nedostanu tkeutiny žádný, a ze lžičky to půl hodiny válí v puse a pak to koutkem nechá vytéct. Takže dostává ředěnou zeleninu, jogurt ředěný mlíkem apod. Občas má záchvaty, že třeba dva dny pije dobře, ale pak nanovo. Poradili mi vydržet, že je to časem přejde. Jo a nám nepomohlo ani to brčko.
@tatranka1 no ta moje taky nevypadá, že by nějak trpěla, jinak jako normální jídlo sní, tak holt má v devíti měsících pět jídel denně, místo dvou mlík no. Prostě to naředím, navíc jak jsem zjišťovala, dětská strava prý obsahuje průměrně 80% vody, tak to enřeším, dehydrovaně fakt nevypadá. A stříkačkou mi to taky brala prvních pár dní, pak začla dělat to samý co se lžičkou. Prostě někdy má období že nepije, pak se rozpije, hlavně že baští.
Ahojky, tak u nás to je jako na houpačce, někdy nechce mlíko vůbec, někdy lžičkujeme, a jednou se napil z hrnečku Nuby večer i ráno a od té doby opět lžička. Lezou mu zase zuby, tak teď moc nechce ani lahvičku s čajem ![]()
To brčko jsem ještě nezkoušela ale asi to ještě tento týden koupím. Už nám bude rok, tak uvidím ještě chvíli a pak když tak prostě mlíko nebude ![]()
Jogurty baští, kaše taky, hold není podle tabulek aby měl tolik mlíka denně.
Doktorka mi řekla že to tak prostě je že některá miminka už pak mlíko nechtějí…
@tatranka1 to já jí na mlíko v noci budím, to je jediný kdy ho relativně vypije - občas. A vy jste ještě takhle hodně na mlíku? Naše má za den celkem 300ml mlíka - snídani a svačinu, jinak normální jídla…
@tatranka1 aha tak to my máme ráno tak od 30-90ml mlíka, pak nějaká svačinka, tak 150 jogurtu, nebo přesnídávka, střídám to obden, zelenina, k svačině jak kdy od 90-120 mlíka, a k večeři kaše no, tak ono to těch 300 dá:-Dkdyž nemá k sváče jogurt nebo večer kaši jako dneska, ještě budím na mlíko v noci. Ty jo je to kříž s pinčlíkama.
@tatranka1 Promiň že píšu až teď ale byli jsme nemocní… stále u nás pokračuje lžičkování…někdy si nevezme ani lžičkou. jinak má ráno 120 ml mléka a kousek chleba s lučinou, k svačině 120g bílého jogurtu s ovocem, občas mu dávám nějaké mléko do oběda, třeba do bramborové kaše, k večeři má 200 g kaše a občas si vezme ještě 60ml mléka po lžičkách před spaním, ale jen občas.
Příští týden nám bude rok, uvidím na roční prohlídce co nám řekne mudr. taky teď s jídlem zlobí, ale je to hodně zubama.. tak mu vždycky dávám to co má normálně nejradši.