Časový odstup krmení

1265
13.1.13 08:54

časový odstup

Otázka pro ty, které krmí děti plně UM. Janě jsou 2,5 měsíců a vypije 150 ml při každým krmení. Na nutrilonu píšou, že časový odstup mezi krmením by měl být 5 hodin. Vím, že je blbost se výhradně řídit těmi pokyny…ale jde o to, že malá už mi brečí po 3 hodinách hlady. Bojím se, že jí překrmuju…nebo nějak ubližuju. Jak to máte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
305
13.1.13 08:57

Ja krmila po trech hodinach, tak mi to rikali i v porodnici. Pak bych ji ale teda nedavala 150 ml…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
13.1.13 09:00

....

Jenomže, když jí dám méně, tak jí to nestačí. V tom je ten problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
13.1.13 09:05

Kdyz by jedla casteji, tak by ji stacilo treba min…jestli neni moc macik, tak ji proste dej treba o hodku driv, zkus to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13758
13.1.13 09:12

Vždycky se uvádí krmit dítě po třech hodinách, po pěti jsem teda nikdy neslyšela… Každopádně já bych dítěti dala tolik, kolik chce a jak často chce, krabicí bych se neřídila vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
13.1.13 09:18

Tak po pěti hodinách (pokud nespím) jsem pološílená hlady… :nevim:
Dávej jí kolik chce, jen asi kdyby pak hodně ublinkávala, tak o něco méně a pak zacpat dudlíkem třeba :think:
Za pár dní spočítej, kolik celkem za den vypije a uvidíš, třeba to bude zhruba stejně, jako teď. - Jen méně a častěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1601
13.1.13 09:25

Těch 5 hodin je hloupost. Starší byl na nutrilonu od 3 měsíců a dávala jsem né dřív než za 2,5 hodiny a rozhodně né déle než za 3,5 hodiny (tedy krom toho, když spal, to jsem ho nebudila). Optimálně jsou 3 hodiny akorát. Po 5 hodinách musí být mimčo už strašně vyhládlé. Pokud má hlad po 3 hodinách, tak jí dej, určitě jí nepřekrmuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renčí2
13.1.13 09:31

Jsi si jistá, že sis to na krabici přečetla dobře? Jinak bych se řídila zdravým rozumem a ne krabicí ;).

• Citovat
  • Upravit
1265
13.1.13 09:42

Děkuji za odpovědi. Budu se dál řídit instinktem a ne krabicí. :P Je dost možné, že jsem to i špatně pochopila.To by mě u sebe vůbec nepřekvapilo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
13.1.13 10:25
:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.13 12:48

Ahoj maminky. omlouvám se že se vměšuju, ale nechci zbytečně zakládat nové téma.. Mám novorozenou holčičku, nemám mléko, nerozjela se laktace, takže už z porodnice jsme na UM. Má hlad co 2hodiny, někdy se vzbudí i po hodině.. slyšela jsem, že dříve jak za 3 hodiny se nesmí krmit sunarem, jinak se sráží v bříšku nebo co.. je to pravda?

• Citovat
  • Upravit
1265
14.1.13 13:13

....

Já jsem to včera volala doktorce. Nevydržela jsem to. Říkala, že ideální je krmit po 3 hodinách. Když dítě vydrží, tak klidně i déle…ovšem záleží na tom, jak máš malé mimi a kolik vypije…každopádně si myslím, že 2,5 hodiny je minimální čas, co by měla vydržet. Přenechám slovo zkušenějším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
14.1.13 13:45

Kdyz by miminko nebolelo brisko, zkusila bych dat i po dvou hodinach. Musis to vypozorovat. Jestli ma hlad, tak mu dej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janazabina
14.1.13 14:27

To sis to zakladatelko špatně přečetla. Je tam, že by mělo miminko mít 5 krmení denně, a asi se předpokládá, že už v noci se tak často nebudí. Klidně krm mimčo po třech hodinkách, dřív bych nedávala. Každé dítko si řekne, kdy má hlad, když má hlad dřív, než za 3 hodinky, můžeš dát čaj na žízeň nekojeným dětem se dává. Já krmím dvojky (2měs) 6 krát denně po 100 ml, víc do nich nenacpu i kdybych se zbláznila. Anonymní: jsi si jistá, že pláče už po hodině hlady? To že si cucne mlíčka, když mu nabídneš, neznamená, že se vzbudilo, protože má hlad, zkus dát čaj, třeba má žízeň. Opravdu bych dřív, než po 2,5 hodinách nedávala, potom ublinkávají

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.1.13 16:26

Přišla jsem na to má prdíky.. dala jsem cumel, zavedla trubičku vyprděla se vykakala a spinkala..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová