Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
A čím jiným bys ji krmila? Miminka dokud se nehýbou, tak holt na bříško trošku trpí, ale nám moc pomohlo nošení v šátku. Dokud byla v kočáře, tak pak po vytažení hrčela plína snad minutu. Když byla navázaná v šátku, byla spokojená, že vidí na svět a prděla kdy potřebovala, takže skoro neplakala. My na bříško používaly Babycalm. Je přírodní a funguje na základě podpory přirozeného pohybu střev. Po třetím měsíci se většinou začne bříško zlepšovat. Kolik je malé?
@Zdeňka K. taky si v tomhle případě nemůžu vynachválit šátek. Kdybych ho neměla, tak budu teď všude psát, jak byl malý šílený a kolikový. Ale dala jsem ho do šátku a nastal klid. ![]()
@čtverda Normálně koj, to, že máš větry ty prckovi neublíží. I když je otázka, z čeho je máš. Pokud prcek trpí na bříško, snaž se nejíst nadýmavé věci. Na prdíky(u dětí) nám zabrala mastička Pupík a masáž bříška, cvičení nožičkama, teplá plena. Chlapečkovi kamarádky pomohly kapky BabyCalm ![]()
Já pila mimo kojící čaj ještě 2× denně fenyklový čaj, jinak by se dal i sab simplex brátzároveň s mimískem.
Ahojky jak píšou holky - nejíst nadýmavé věci a s mimísem svičit, masírovat, nahřívat, fenyklový čajík jak pro mimi tak i pro tebe a nám pomohl Espumisan - mohou ho miminka od 1.týdene ![]()
Okolo 3m se to už lepší protože mimčo se začíná více hýbat - u nás to začlo protože jsem přestala kojit a malá neuměla pít z flašky a ani ta od Aventu nám moc nepomohla - a teď neumí pít z jiné než z Aventu ![]()
Sab simplax Honzíkovi nepomohl a u Gabči jsem už nezkoušela a v lékárně mi duporučila ten Espumisan kapičky. Dávají se před kojením a nebo do UM ![]()
Normálně koj, pij fenyklový čaj apod., samozřejmě snaž se vyhýbat nadýmavým věcem, i když mě osobně první 2 měsíce nadýmal snad i ten čaj
brala jsem laktobacily a občas jsem si vzala i espumisan a stejně tak jsem dávala malému, čajík, laktobacílky, když bylo nejhůř, tak espumisan, plus jsem mu masírovala bříško a cvičila s nožičkama.
Normalne koj, co jineho bys dala…ale pocitala bych s tim, ze se to muze zhorsit. Co nadyma mamu, muze i prckovi delat vetsi potize. Jinak casto bolesti briska souvisi spis s nezralym travicim traktem a tak celkove, nez s tim co matka ji. Pokud vis ale kdo je puvodcem tveho brichabolu, radeji to uz nejez.
Tak u nas mam vetry jak ja tak i maly a kojim normalne, pokud ho boli brisko, tak zacvicíme, namasirujem brisko, dame kapky a dobry
,me ted nadyma uplne vsechno a to se vyhybam nadymavym jidlum.
Holky mam vetry jak svina mam normalne kojit nebo odstrikat a vylet.male davam kapky a stejne trpi na boleni briska i kdyz vetry nemam'nechci ji ublizit jeste vice a to si davam pozor co jim