Kojím a stále hubnu

55
15.2.15 20:19

Kojím a stále hubnu

Ahoj holky, chci se zeptat, jestli je normální, že hubnu, když kojím. Když jsem otěhotněla, měla jsem 79 kilo, v prvních třech měsících jsem 3 kila shodila, před porodem jsem měla 89. Hned po porodu šlo těch 10 kilo zase dolu. Synovi je půl roku, pořád kojím a postupně jsem od šestinedělí do dneška zhubla na 68 kg. Je to normální? Měřím 170 cm, takže se mi to zatím nezdá nijak alarmující, zatím spíš příjemné, ale tak červíček taky hlodá.. Díky za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lizzi
15.2.15 20:23

@dolenicka jsem stejný typ - hubnu při kojení. Je to normální, máš tak nastavený metabolismus, vše Ti jde do mlíka. Pokud Ti to nečiní fyzické nebo psychické potíže, tak nemáš co řešit a užívej si postavičku :-) Důležité je, abys cítila, že Ti neubývají síly.

• Citovat
  • Upravit
6021
15.2.15 20:23
@dolenicka píše:
Ahoj holky, chci se zeptat, jestli je normální, že hubnu, když kojím. Když jsem otěhotněla, měla jsem 79 kilo, v prvních třech měsících jsem 3 kila shodila, před porodem jsem měla 89. Hned po porodu šlo těch 10 kilo zase dolu. Synovi je půl roku, pořád kojím a postupně jsem od šestinedělí do dneška zhubla na 68 kg. Je to normální? Měřím 170 cm, takže se mi to zatím nezdá nijak alarmující, zatím spíš příjemné, ale tak červíček taky hlodá.. Díky za reakce.

kojila jsem oba syny 21 měsíců a váha šla taky krásně dolů :pankac:
( začínala jsem na 55 kg + 17 kg nahoře při těhotenství) dole mám vše :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
15.2.15 20:24

Jo je to normalni. Ja taky pod svoji vychozi hubla az po delsim kojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
15.2.15 20:25

Je to úplně normální, měřím 170 cm, před těhotenstvím 60 kg, před porodem 69 kg, po porodu hned na 60 kg, v 6 měsících prcka 55 kg. Teď už rok nekojím a vážím 58 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
15.2.15 20:26

Dokud se citis dobre buď rada :palec:
Ja to měla podobne, jen jsem pak malem fyzicky zkolabovala a ba doporučení doktorky přestala kojit, ale malému bylo 8 měsíců tak to nevadilo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
15.2.15 20:27

@dolenicka já jsem za těhotenství přibrala jen 6kg a ty jsem vlastně nechala v porodce (malá měla přes 4kg). no a během prvního měsíce po porodu jsem shodila 10kg. pak už se mi to teda zastavilo. shodila jsem ještě v půl roce dcery, ale to bylo skrz protikvasinkovou dietu kvůli které jsem vysadila veškeré sladké.
jinak těch 10kg jsem shodila i přes to, že jsem denně sežrala třeba dvě tabulky čokolády a další sladké.
pořád říkám, že co jsem s manželem za dobu společného bydlení přibrala, to jsem s dcerou zase zhubla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
15.2.15 20:28

Buď ráda, aspoň pak nebudeš muset držet žádnou dietu a stresovat se, že máš po porodu pár kilo nahoře. :)
@dolenicka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
15.2.15 20:28

Když jsem otěhotněla, měla jsem 70 kg. Před porodem jsem měla 80, teď má dcera 6 měsíců a já mám 62, myslím, že to máme podobně. Užívám si štíhlost, 62 jsem měla naposled na gymplu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
15.2.15 20:30

No já právě jím i víc než normálně a stejně postupně pořád hubnu, není to nějak závratně rychlé, ale myslela jsem, že už se to pomalu zastaví, teď jsem na váze, kterou jsem měla naposled na střední ;-) Ale radost z toho mám, obleču i to, co už dávno ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1295
15.2.15 20:30

Ja to samé…asi pět let jsem měla váhu 63kg, rodila jsem se 70, z porodnice jsem sla s 62 a dnes, když je dceri skoro rok, mam 57…pro me naprosto neuveritelny. Naposledy jsem tolik vazila asi v 16-ti… :) buďme rády!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
15.2.15 20:52

Jak to delas? Kojim 4mesice a zhodila jsem krom kila vse. Ale uz jsem dalsi kilo pribrala. Neutisitelnej hlad a chute na vsechno, tak od patku drzim dietu. Nechci byt jak masina :roll:

Příspěvek upraven 15.02.15 v 20:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
15.2.15 20:52

Jj, je to normální, já to tak mela u obou děti. 160 cm a před prvním těhotenstvím 55 kg. S dcerou jsem probrala na 64 a po 6 měsících 47 kg. Se synem výchozí 53 kg, rodila jsem se 60 kg a po 6 měsících opět 47 kg a ted jsem před měsícem přestala kojit a porad mám 48 kg. To jsem mela v 18 :pankac:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
15.2.15 20:56

Já byla vždy trochu silnější :D Před těhu 66, do porodnice jsem šla s 67kg, domů jsem přišla s 59kg - a to jsem měla naposledy v 17 letech (je mi 25) :mrgreen: Ještě by to tak 6 kg chtělo, měřím 162 cm :) Užívám si to jako nikdy, musela jsem si narychlo koupím menší zimní bundu, protože v té své jsem dost plavala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5998
15.2.15 20:56

Normální to je a buďte za to ráda ;) pokud nemáte žádné problémy, pak bych to neřešila.
Mě bohužel syn totálně vyčerpal po všech stránkách. A když mi váha ukázala 49kg tak jsem s kojením musela přestat a dostat se na dnešních 55kg byl skoro nadliský úkol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová