3,5měsíční miminko se často budí v noci

1419
15.2.15 09:26

3,5 měsíční miminko se často budí v noci

Ahoj holky, vždy když mě něco trápí, tak si vyhledam v již vzniklých diskuzich, ale teď nemohu najít nic stejného. Jsou tam rozdíly veku nebo stravy. Tak jsem se rozhodla založit diskuzi svou. Mám doma 3,5 měsíčního chlapečka, plné kojím. Ač to od zacatku byl boj, málo mi přibývál, tak jsem začla kojit z obou prsu a před kojením a po jsem ho vážila. Pak už začal přibývat normálně, tak jsem váhu vrátila zas zpět. Dříve mi vydržel spát i 7 hodin po kojení, klasika byly 4 hodiny. Posledních 6 dni se mi budí každou 1,5 hodinu až 2 hodiny. U kojení pláče, vždy musím prso prohodit nebo ho utísit dudlíkem, pak u kojení usne a spí vesele dal, ale za cca 2 hodky se to cele opakuje. A takhle to je asi 5× za noc. Předním jsem kojila 2× max. nekdy 3×. Mám strach, ze mám slabé mléko nebo to muže byt nějakým obdobím? Stolici předním míval skoro každy den, teď 2× po sobě ob tři dny. Přes den ale papá v pohodě a vydrží i 4 hodiny. Ale přes den se mu snažím dávat po 2-3 hodinách, aby se nadlabl a o to déle vydržel v noci, ale to mi poslední dobou nefunguje. Co je špatně? Jak mohu podpořit tvorbu mléka? Pijí denně 2 čaje pro kojici, žádné diety nedržím. Tak čím to muže byt? Chtěla bych kojit aspoň 7-8 měsíců, mrzelo by mě kdybych to musela stopnout. Před pěti dny jsme bylinu doktora na kontrole a přibyvame na váze v pohodě. Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21726
15.2.15 09:30

Tipla bych to na růstový spurt. Vek by tomu odpovídal. Vydrž, upraví se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6873
15.2.15 09:30

Růstový spurt?? :think: vygoogli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
15.2.15 09:34

Mne prijde, ze bud je to rustovy spurt nebo laktacni krize, protoze pokud jsi mela v kojeni tak dlouhe pauzy, mohlo to laktaci poznamenat. Osobne bych pokracovala ve snaze pres den kojit casteji, v noci davala, jak si rekne, ono se to zase srovna.
Na podporu laktace mi pomahal obycejny fenyklovy caj, dva salky denne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1419
15.2.15 09:36

OK Mrknu na spurt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
15.2.15 09:43

Ahoj. Nasemu malemu je uz 9 mesicu a vstavani 5× za noc povazuju za luxus. Byli doby co chtel mlicko i po necele hodine. Zkousela jsem mu davat UM ale bez efektu, on me v noci proste jenom potrebuje. Za me teda muze mit caste kojeni v noci ruzne priciny, dokonce to nemusi mit ani nic spolecneho s hlaydem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1419
15.2.15 09:45

To já to vydrzim, protože chci kojit dal, jen nechci, aby to bylo na úkor malého. Za měsíc jdem na očkováni, tak to vydrzim a snad bude malý přibývat na váze. Ale jinak je to spokojeně miminko, tak hlady snad netrpi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1419
15.2.15 09:48

@Verunka087 : to mě také napadlo, protože se někdy vzbudí, dam k prsu a skoro zas spí. No uvidíme jak to půjde dal. A to si výspa a, když Té tak často požaduje v noci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
15.2.15 09:50

@Martinka1988 Ja to vzdala a spinkame spolu. On si trochu cucne a spinka dal. Odpadlo mi vecne uspavani do postylky :nevim: neni to idealni ale jonak bych nedokazala pres den vubec fungovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
15.2.15 10:31

Může to být spurt nebo taky třeba zuby - nebudí se na mlíko, ale prostě proto, že ho to budí. Hlavně bych se nestresovala tím, že snad nemám dost mlíka. Když se dítěti dává podle jeho potřeb, vždycky ho bude dost :kytka: Dvouletý se budí možná častěji a vím určitě, že hlad to není. Šla bych cestou nejmenšího odporu a dítě vzala do postele, ať se obslouží. Pokud bych to s mladším tak nedělala, tak už dávno nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
15.2.15 11:13

@Martinka1988 mám 4měsíční holčičku a mám to samé. Teď se budí v noci každé dvě hodiny a dávám napít. Ale nepláče mi u toho, pije, pak usne. Dřív taky přes noc vydržela dýl. Přisuzuju to tomu, že roste a má větší potřebu a taky je plačtivější, vyžaduje více pozornosti, myslím, že rostou zoubky, cucá si ručičky a je prostě taková víc nervozní. Pij hodně tekutin a nestresuj se, mlíko bude :) Možná by stálo za to si tu váhu ještě půjčit a podívat se, kolik vypije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
15.2.15 11:29

Ahoj, můj dvouměsíční to tak měl vždycky, dokud jsme kojili, prostě jsem ho dala přicucnout, ale teď jsme už na Nutrilonu, bohužel, a budí se taky. Jsem z toho někdy zoufalá, protože Nutrilon mu po hodině a půl dát nemůžu. Radu asi žádnou speciální nemám, moc přeju hodně sil, hlavně si říkej, že on je spokojený, jsem si jistá, že je to normální, takhle to má spousta dětí (jestli tedy přibírá..).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
15.2.15 12:06

Zdravím maminky, tak se dívám, že nejsem sama. Moje malá má zítra přesně 3 měsíce a dnes je to 3-tí den, kdy se mi v noci začala budit také co 1-2 hodiny na prso. Začínám být z toho neštastná, jelikož na spaní to člověku moc nepřidá. Předtím mi vstávala tak 3× za noc, ale teď je to až dvojnásobek. Plně kojím, mléko mám, přibírá, jen si říkám, cím to může, že se ted tak často v noci budí. Přes den spí dlouho, třeba i 4 hodiny v kuse, není moc plačtivá, jen klasika vždy večer před spaním. Jinak je to hodné dítě. A tak si říkám, že by to mohl být růstový spurt, nebo jen mě chce cítit blízko sebe, nebo by bylo lepší, kdyby mě necítila tak blízko a možná se ani nebudila tolik, nebo má hlad, nebo je to už jen o zvyku, nebo má obrácený režim, nebo má tak slabé spaní v noci a přes den silné…
fakt už nevím. Čistě jen hádám. Říkám si jen, že to musím vydržet a uklidňuje mě fakt, že to nebude trvat věčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
15.2.15 12:11

Nejsem nějak vysloveně nevyspaná, ale moc si přeji, aby to bylo zase jako předtím, kdy mě vstávala jen 3× v noci. To byl opravdu luxus, teď je to hrůza. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1419
18.2.15 20:49

Ahoj, tak to máme fakt stejně. Přes den taky krásné špinka. Dnes odpo vydržel 4 hodiny. Víc než to vstávani časté mi vadí jak se u toho kojení vzteka a pláče. To je fakt o nervy. A nevím čím to je, zda teče mléko moc pomalu nebo zas moc rychle, fakt nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová