Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Normální to je a buďte za to ráda
pokud nemáte žádné problémy, pak bych to neřešila.
Mě bohužel syn totálně vyčerpal po všech stránkách. A když mi váha ukázala 49kg tak jsem s kojením musela přestat a dostat se na dnešních 55kg byl skoro nadliský úkol.
Myslim si, ze to mas jeste v pohodě, ja jsem po porodu tri a pul mesice a mam dolu 32 kilo a v tehhotenstvi jsem nabrala 26 kilo ![]()
@eleny3 tak to je hustý a já myslela, že 11 kilo po porodu dolů je hodně ![]()
Měla jsem to stejně.. Před těhotenstvím 165cm/55kg, k porodu jsem šla s +30kg. Do půl roku bylo všechno dole, doktoři mi už říkali, že budu muset přestat kojit. Jak bylo malýmu 7m, odstavil se sám a já jsem skončila na 52kg a ty se mi +-1kg drží furt.
Mě pomohlo pít nutridrinky..sice jsem nezačala přibírat, ale alespoň se váha zastavila..nabrala jsem až když jsem omezila kojení, resp. dítě začalo trošku jíst..v cca 10m bojkotoval jakékoliv jídlo a byl plně kojený, to jsem měla 46kg na 164 cm a už mi nebylo dobře..ani to dobře nevypadalo..vyzáblá a obří prsa k tomu..slabá, bez energie, pořád zima, nemožnost sehnat padnoucí oblečení, např. kalhoty..teď mám jen o 1,5kg víc a jsem jak znovuzrozená ![]()